بنیادهای نظری علوم انسانی به قلم خسروپناه

خبرگزاری شبستان: بهره‌گیری از مبانی حکمت اسلامی برای علوم انسانی در تولید علم دینی، نقش اساسی دارد. علم دینی، مبحثی است که از دهه سی در قرن بیستم، توسط متفکران اسلامی مطرح شد.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، کتاب «بنیادهای نظری علوم انسانی» تالیف حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه از سوی انتشارات تعلیم و تربیت اسلامی روانه بازار نشر شد.
این کتاب که نخستین چاپ خود را در سال جاری تجربه می کند از دو فهرست تشکیل شده است که فهرست اول از پنج فصل با عناوین «چیستی علوم انسانی»، «مبانی علوم انسانی سکولار»، «مبانی علوم انسانی اسلامی»، «قلمرو اسلام در عرصه علوم انسانی»، «تاثیر مبانی بر نظریه های علوم انسانی» تشکیل شده است. 

همچنین بخش فهرست تفصیلی این اثر نیز از پنج فصل تشکیل شده است که شامل عناوین «چیستی علوم انسانی»، «مبانی علوم انسانی سکولار»، «مبانی علوم انسانی اسلامی»، «قلمرو اسلام در عرصه علوم انسانی»، «تاثیر مبانی بر نظریه های علوم انسانی» می شود. 

در بخش هایی از مقدمه این اثر به قلم حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه آمده است: بهره‌گیری از مبانی حکمت اسلامی برای علوم انسانی در تولید علم دینی، نقش اساسی دارد. علم دینی، مبحثی است که از دهه سی در قرن بیستم، توسط متفکران اسلامی مطرح گردید. پیش از آن، برخی از فیلسوفان نوتوماسی، مانند: اتین ژیلسون، دغدغه فلسفه مسیحی را داشت و به تدوین آن پرداخت. بسیاری از دانشمندان و طرفداران علم دینی، اسلامی‌سازی علوم را به معنای تولید علوم جدید اسلامی نگرفتند و قصد آن داشتند که با تغییر عناصر کلیدی علم غربی و استفاده از عناصر کلیدی اسلامی، غرب زدایی از معرفت کنند (سیدمحمدنقیب العطاس)، یا با احیاء دانش‌های دوران تمدن اسلامی، غرب‌زدایی از فرهنگ سنتی نمایند (سیدحسین نصر)، یا با تفسیر علمی از آموزه‌های اسلام، مشکل تعارض علم و دین را حل کنند (مهدی بازرگان و علی شریعتی)، یا با دخالت متافیزیک دینی (مهدی گلشنی) یا باورهای دینی (خسرو باقری) در فرایند علوم به تحقق اسلامی کردن معرفت کمک نمایند. برخی از متفکران اسلامی درصدد ارائه روش‌شناسی اسلامی برای کسب معرفت شدند تا به دانش اسلامی دست یابند.

پایان پیام/
 

کد خبر 338989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha