به گزارش خبرگزاری شبستان، ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت تحقق عدالت در ایران اسلامی گفت: برقراری عدالت در جامعه از اهداف اساسی و اصولی مکتب اسلام و نیز یکی از ستون های بنیانی جمهوری اسلامی ایران است، تحقق این مفهوم با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص دهه پیشرفت و عدالت بیش از پیش حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه عدالت به معنای قرار گرفتن هر چیز در جای خود و تعلق تمام امور بر اساس حق و حقانیت است، اظهار کرد: برقراری عدالت حکم مطلق مطلوب تلقی می شود و دستیابی به آن تنها در قامت پیامبران الهی و ائمه اطهار امکان پذیر است، در این میان، جامعه اسلامی، تحقق آن را به عنوان یک هدف مورد نظر قرار داده است، بنابراین هر تصمیمی که اتخاد می شود، باید در مسیر عدالت باشد و خلاف آن به معنای ناحق کردن حق است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر حرکت در مسیر عدالت گفت: اگر در جامعه امکانات و ابزار به صورت عادلانه میان افراد توزیع شود و هر یک از افراد بتوانند از این امکانات در حد توان و استعداد خود بهره مند شوند و همچنین فضا برای ارائه توانایی ها به صورت عادلانه فراهم شود می توان به حرکت در مسیر عدالت امیدوار بود.
این نماینده مجلس، توانمند سازی جامعه را از راهکارهای تحقق عدالت دانست و افزود: تحقق عدالت در جامعه ای که در مسیر گسترش فقر قرار دارد، غیرممکن است، بنابراین توانمندسازی جامعه و کاهش قشر فقیر، از ابزارهای تحقق عدالت است. افراد فقیر بدلیل نداشتن سرمایه لازم، امکانات علمی و تحصیلی مناسب و ضعف و فقر مادی و اجتماعی نتوانسته اند توانایی های بالقوه خود را به مرحله فعلیت برسانند.
وی ادامه داد: باید علل و عوامل بروز برخی از محرومیت ها مانند بدسرپرستی خانوار، اعتیاد، جرم و جنایت ، فحشا و غیره شناسایی و با هدف توانمندسازی جامعه در به حداقل رساندن آنها تلاش مضاعف کرد.
فتحی پور به برخی شاخص های کمی مانند ضریب جینی و توزیع برابر درآمدها، توزیع مناسب ثروت و برخورداری دهک های مختلف جامعه از درآمدهای کل جامعه و ارتقای سطح تولید و درآمد سرانه اشاره کرد و گفت: پرداخت وجوه شرعی مانند خمس و زکات یا ابزارهای مالیاتی مناسب، برای افزایش درآمد و تلاش برای توزیع مناسب، از ابزارهای در اختیار جهت توانمندسازی جامعه است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اجرای طرح هایی مانند هدفمندکردن یارانه ها، اعطای مسکن مهر، مالیات بر ارزش افزوده، اصلاح برخی رویه ها در نظام بانکی و غیره که در چند سال اخیر مورد نظر دولت و نظام قرارگرفته است را می توان از اقدامات موثر در راستای افزایش عدالت در جامعه برشمرد.
فتحی پور با اشاره به آفات بی عدالتی اظهار داشت: فقر، فساد و تبعیض آفاتی هستند که عدالت را مورد هجوم قرار می دهند، بنابراین مبارزه با فقر و فساد و تبعیض که از بیانات مهم رهبری است، از اساسی ترین راهکارهای مورد نظر محسوب می شود و ابزار آن نیز رعایت دقیق و تقید به حسن اجرای قانون است.
وی یادآور شد: با توجه به فرامین متعدد مقام معظم رهبری در این باره، اصلی ترین موضوعی که در مبارزه با فساد مطرح می شود پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح قوانین و مقررات مربوطه است و پس از آن جایگاه نظارت در جامعه و سلامت مراجع دادخواهی است.
این نماینده مجلس افزود: عوامل مختلفی در مبارزه با فساد دخیل هستند که لازم است با اصلاح فرایندها و بهبود آنها حرکت های رو به جلویی را شاهد باشیم، توجه به این شاخص ها و ارتقای آنها در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال جهاد اقتصادی نامیده اند بیش از پیش اهمیت دارد.
بنابر گزارش ستاد خبری دومین همایش ملی الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، فتحی پور، مبارزه با تبعیض را امری جدی دانست و عنوان کرد: متأسفانه فرهنگ به اصطلاح "پارتی بازی" به عنوان یکی از آفات عدالت در برخی از بخش ها مشاهده می شود که لازم است تا حد امکان با آن مبارزه شود، هرچند استفاده از ابزارهای الکترونیکی و سیستمی یکی از راهکارهای جلوگیری از رانت و تبعیض است اما راهکار اصلی آن گسترش فرهنگ تبعیت از قانون و مبارزه جدی با قانون گریزی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان کرد: در جامعه ای که قوانین و مقررات رعایت نشوند قبح شکستن قانون از بین می رود و تبعیض در اجرای قانون و رویه ها به یک عادت تبدیل می شود که می تواند عدالت را به سادگی قربانی کند.
پایان پیام/
نظر شما