خبرگزاری شبستان: "تا جمعه ظهور" یکی از قدیمیترین برنامه رادیو معارف است که در طول دورههای مختلف همواره مورد اقبال شنوندگان رادیو و منتظران حضرت حجتبنالحسن(عج) قرار گرفته است. این برنامه با هدف گسترش، تعمیق و ترویج فرهنگ مهدوی و افزایش سطح آگاهی مخاطبان رادیو در حوزه معارف مهدوی و ارتقاء بینش عمومی نسبت به اساسیترین وظایف منتظران (قواعد ظهور) و مقابله با باورهای سست و خرافی و برداشتهای غلط از نشانههای ظهور یا معارف مهدوی طراحی شده است.
حجت الاسلام دکتر بهروزی لک در این باره سخنانی ایراد کرده که در ادامه می خوانیم:
مراد از حکومت جهانی این است که حکومت حضرت تمام قلمرو زندگی بشری را در بر بگیرد این مفهومی است که در گذشته داشتیم، جهان گرایی و جهانی شدن نیز مفهوم دیگری است، جهانی شدن نسبت به جهان گرایی جدیدتر است که در گذشته نبوده است.
جهانی شدن با ابعاد تکنولوژیک و فنی تعریف می شود این در حالی است که اگر بخواهیم ارتباط جهانی شدن را با حکومت جهانی امام عصر بررسی کنیم باید به ابعاد فنی و تکنولوژیک توجه نماییم.
باید گفت که زندگی انسان ها تحت تاثیر این جهانی شدن منقلب شده به طوریکه در ابعاد فرهنگی جهانی شدن با ادغام فرهنگ های مختلف جهان روبرو هستیم، جهانی شدن هم سو با حرکت جهانی امام است که تمام مردم را تحت یک پرچم جمع می کند در بعد فرهنگی، جهانی شدن باعث می شود که مردم متوجه حق شوند و از فرهنگ های خود جدا شده و به فرهنگ واحد جهانی می پیوندند، جهانی شدن فرهنگی با حکومت حضرت همسو است.
جهانی شدن نسبت هایی با حکومت جهانی امام دارد که به نوعی از آن تعبیر زمینه سازی هم می شود به لحاظ اقتصادی هم باید توجه کنیم که امروزه هر چند جهانی شدن در بعد اقتصاد باعث غلبه شرکت های چند ملیتی در جهان شده ولی فرهنگ جهانی مهدویت نیازمند آمادگی هایی است.
در روایات از غلبه ظلم و جور زیاد سخن گفته شده سوالی که در این رابطه مطرح می شود این است که چطور دنیا از ظلم پر می شود به طور مثال به لحاظ اقتصادی یک شرکت امریکایی گستره استثمار خود را نه تنها در امریکا بلکه سراسر دنیا پهن می کند و به تدریج مردم جهان متوجه می شوند که این ظلمی است که دامنگیر آنها شده است.
در این صورت است که کل جهان باید به نوعی آماده ظهور شوند و ندا و استغاثه عدالت خواهی را سر دهند بنابراین یکی از زمینه های قیام حضرت جهانی شدن اقتصادی است.
در رابطه با جهانی شدن سیاسی باید گفت که در طول قرن ها نزاع های بر سر قدرت باعث تقسیم قلمرو می شد که در قرن بیستم به شکل ناسیونالیسم در جهان شکل گرفت اما بشر در ادامه دریافت که با ناسیونالیسم نمی شود به حکومت جهانی رسید.
جهانی شدن به لحاظ سیاسی نویدهایی را برای ما ترسیم کرده در روزگاری که مردم حاضر نبودند نگاه سیاسی جهانی داشته باشند می بینیم که چگونه مدیریت جهانی در حال شکل گیری است این همان چیزی است که زمینه سازی جهانی برای تحقق حکومت جهانی می باشد.
حال از زاویه جدید باید ببینیم که اگر جهانی شدن نبود حکومت حضرت تحقق پیدا نمی کرد؟ شاید ارتباطی را بتوانیم با فراهم شدن این زمینه با تحقق حکومت امام بررسی کنیم؛ خدا براساس حکمت امور را انجام می دهد، به طوریکه امام صادق (ع) در حدیثی می فرمایند: "خداوند ابا دارد که کارها را انجام دهد مگر با اسبابی، گاه کارهایی خارق عادت است گاهی قضا و قدر نیز بوده اما حکمت الهی سبب سازی را پذیرفته است و بر این اساس عمل می کند.
در این زمینه سوال هایی پیش می آید مبنی بر اینکه چرا حکومت موعود مدت ها پیش تحقق پیدا نکرده؟ چرا در زمان حضرت سلیمان چنین حکومت جهانی محقق نشد و چرا بعد از طوفان نوح این وعده الهی محقق نگردید؟
نکته ای که باید مورد توجه باشد این است که شاید آن ایام هنوز دنیا به لحاظ کلان و جهانی آماده نبود چون هنوز دین خاتم نیامده بود در آن زمان مردم آمادگی کامل نداشتند که آخرین وحی الی را دریافت کنند، بشر باید آماده می شد تا پیامبر مبعوث شوند و پیام الهی را برای کمال بشر عرضه کنند.
پیامبر برای همه جهانیان رحمت بوده و آخرین پیام الهی را باید عرضه می کرد سوالی که اینجا مطرح است این است که چرا پیامبر بعد از 124 هزار پیامبر آمدند که نشان می دهد ظرفیتی برای بشر نبوده، خدا که قادر است و هیچ قصوری در این میان نبوده لذا باید گفت که این محدودیت در بشر بوده که نمی توانسته کل دعوت را درک کند.
همانطوری که برای مبعوث شدن خاتم انبیا زمان لازم بود تا بشر آماده به بلوغ برسد تحقق آن هم نیازمند سیر زمان بوده است در قرآن نیز اشاره شده که خداوند می خواهد دین خاتم را بر تمام ادیان دیگر غالب بگرداند بنابراین همانطوری که ابلاغش زمان برد تحققش هم نیازمند فراهم شدن زمینه های عملی است.
در طول تاریخ می بینیم که فرصت ها هنوز فراهم نشده و ما باید منتظر باشیم تا شرایط عملی برای تحقق حکومت جهانی فراهم شود اگر دقت کنیم در می یابیم که اراده الهی زمینه های این مهم را با پدیده هایی چون جهانی شدن و وارد کردن بشر در یک فضای جهانی در حال تحقق بخشیدن است که از این جهت جهانی شدن برای ما نوید بخش است.
پایان پیام/
نظر شما