مهارت‌های ارتباطی با مخاطبان پایه موفقیت در تبلیغ

خبرگزاری شبستان: نماینده بعثه‌ مقام معظم رهبری در عراق، مهارت‌های ارتباطی با مخاطبان را پایه موفقیت در تبلیغ دانست و از روحانیون کاروانهای عتبات خواست با رعایت تقوا زمینه تبلیغ مؤثر را فراهم کنند و الگوی عملی ز

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام رضا اسکندری، نماینده بعثه‌ مقام معظم رهبری در عراق در جمع روحانیون و مداحان عتبات، مهارت های ارتباطی با مخاطبان را پایه موفقیت در تبلیغ دانست و گفت: از نظر علوم دینی و علم روان شناسی تبلیغ، برای جا دادن پیام در فکر و روح گیرنده پیام، جایگاه فرستنده پیام را بزرگ می‌کنند و برای او جایگاه ویژه قائلند و امروز در دنیا رسانه‌های تبلیغی با استفاده از علوم ارتباط جایگاه فرستنده پیام را جایگاه مقبول جلوه می‌دهند. به عنوان مثال بی بی سی در اذهان عمومی خود را به عنوان یک جایگاه خبری جهانی و بی طرف جا می‌اندازد تا به اهداف سیاسی خود که در راستای اهداف استعمارگران است، برسد و در جنگ روانی برای جلوگیری از اینکه پایگاه های خبری مقابل آن به اهداف خود برسند، اعتبار این پایگاه ها را زیر سئوال می‌برد تا پیام آن فرستنده، پیامی موثر نباشد.

وی افزود: وقتی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفت و اسلام در غرب شروع به رشد کرد مستکبران که منافع خود را درخطر دیدند یکی از موضوعاتی که روی آن کار کردند این بود که جایگاه پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله را زیر سئوال ببرند؛ اقدام سلمان رشدی کافر با نوشتن کتاب «آیات شیطانی» هدفش این بود که پیام قرآن و پیام پیامبر گرامی اسلام زیر سئوال برود. یا اقداماتی که در دهه اخیر انجام داده اند از جمله کاریکاتورهایی که برای پیامبر اکرم صل الله علیه وآله منتشر کردند با همین هدف بود که تقدس اسلام و پیامبر گرامی اسلام که بزرگ‌ترین فرستنده پیام قرآن و مکتب اسلام است زیر سئوال ببرند و در رابطه با روحانیت نیز از طریق شبکه‌های تلویزیونی، اینترنتی و فیلم‌های سینمایی و شایعات همین کا را می کنند. هدف آنها نیز عبارت است از منفی کردن جایگاه فرستنده پیام دین که اکنون روحانیون هستند تا مردم به ویژه جوانان با روحانیون فاصله پیدا کنند.

حجت الاسلام اسکندری با بیان اینکه پیامبر اکرم صل الله علیه وآله قبل از رسالت و مبعوث شدنشان جایگاه بسیار ارزشمند و مقبولی در جامعه خود داشتند و تمامی اقشار جامعه ایشان را به عنوان یک انسان راستگو و امین می شناختند، ابراز کرد: این موضوع هم با نگاه الهی هم با علم روانشناسی تبلیغ و علوم ارتباطات قابل بحث و گفتگو می‌باشد. در علم ارتباطات مهارت‌های ارتباطی فرستنده پیام با مخاطبان پایه موفقیت در تبلیغ است.

وی بیان این بحث را مقدمه ای برای مباحث کاربردی برای روحانیون کاروان‌های عتبات عنوان و اظهار کرد: ما می‌خواهیم به عنوان فرستنده پیام به زائران پیام دین را ارائه دهیم و می‌دانیم مخاطبین نگاهشان به فرستنده پیام مختلف است. به خاطر فضا سازی هایی که در جامعه وجود دارد لذا روحانیون ومداحان باید مقبولیت را در گیرنده پیام، ایجاد و یا تقویت کنند. از نگاه آموزش‌های دین مهمترین نکته که در این رابطه سفارش شده است رفتار عملی و مهارت‌های ارتباطی با مخاطب است.

وی در ادامه تبلیغ را دارای سه ضلع مهارت‌های ارتباطی، محتوایی و روش و شیوه ارسال و عرضه محتوای تبلیغ ترسیم کرد و گفت: رکن اصلی موفقیت‌ها در تبلیغ، مهارت‌های ارتباطی است. پیامی کار ساز و مؤثر است که پایه هایش محکم باشد. یکی از پایه‌های اساسی تبلیغ، مهارت‌های ارتباطی است. پیامبر اکرم صل الله علیه وآله قبل از رسالت و بعد از رسالت خود و همچنین ائمه اطهار علیهم السلام و اولیای الهی وعلما و مبلغان دین در طول تاریخ به این نکته توجه ویژه ای داشته اند و با سیره عملی خود زمینه تبلیغ را فراهم کردند.

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق تصریح کرد: چنانچه در تاریخ آمده است بر سر مبارک پیامبر اکرم صل الله علیه وآله خاکستر می‌ریختند ولی حضرت وقتی متوجه می‌شوند که آن شخص بیمار شده، به عیادت او می‌روند؛ این برای محکم کردن پایه تبلیغ است پس رفتار عملی و مهارت‌های ارتباطی با مخاطبان پایه تبلیغ است. روحانی از وقتی که وارد کاروان می‌شود، این سئوال در ذهن زائر است که این روحانی دارای چه ویژگی‌های اخلاقی و معنوی است. لذا روحانیون برای موفقیت در تبلیغ باید مخاطب را مورد تکریم قرار دهند. احترام گذاشتن به مخاطب از پایه‌های ارتباطات است.

حجت الاسلام اسکندری صمیمیت با مخاطب را به عنوان یکی از پایه های موفقیت در تبلیغ مطرح کرد و متذکر شد: اگر از ابتدا متناسب با سطح سنی و اجتماعی زائران، آنان را تکریم و احترام کردیم بعنوان مثال پیرمرد را تکریم کردیم، در اتوبوس جای مناسب به او دادیم، یا بچه‌ها را مورد عطوفت و مهربانی قرار دادیم، با جوانان هم صحبت شدیم، نسبت به بانوان حریم را رعایت کردیم به این وسیله زمینه‌های تبلیغ را فراهم کرده ایم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری وی گفت: مهارت‌های ارتباطی به ما کمک می‌کند که چگونه با افراد مختلف ارتباط داشته باشیم. هر چه در سفر مهارت‌های ارتباطی را بیشتر رعایت کنیم می‌توانیم موفق‌تر باشیم. مهارت‌های ارتباطی را در همه موارد باید رعایت کنیم و با سیره عملی و رعایت تقوا زمینه تبلیغ را فراهم کنیم. آن چه از روحانیون انتظار می رود این است که الگو عملی باشند. هر چه بیشتر این نکته رعایت شود موفقیت روحانیون در تبلیغ بیشتر خواهد شد و پیام دین و محتوای تبلیغ تأثیر بیشتری در مخاطبان خواهد داشت.

پایان پیام/
 

کد خبر 338836

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha