به گزارشخبرگزاری شبستان ،این نمایشگاه شامل 14 اثر نقاشی می باشد که با تکنیک رنگ روغن در ابعاد مختلف حداقل سایز 90*130 و حداکثر 110*150 سانتی متر روی بوم خلق و تمام آثار در سال 92 اجرا شده است.
محمد معمارزاده متولد 1327 قوچان و دارای مدرک دکترای پژوهش هنر است.وی عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا و مدیر گروه نقاشی آن دانشگاه است.این هنرمند نقاش بیش از 30 نمایشگاه انفرادی و گروهی برگزار کرده است و در کشورهایی چون فرانسه ،مسکو،زاگرب و چین آثارش به نمایش درآمده است.تألیف کتاب هایی چون: کتاب تصویر و تجسم عرفان در هنرهای اسلامی،کتاب آثار ایرانی موجود در کاخ موزه ارمیتاژ،کتاب ریشه های طراحی در دست اقدام،چاپ مجدد کتاب تصویر و تجسم عرفان در هنرهای اسلامی در دست اقدام و ... از دیگر فعالیت های هنری این هنرمند محسوب می شود.
محمد معمارزاده نزد استاد عباس معیری نگارگری و قلم گیری را آموخته است و از محضر استادان بزرگ خط چون:استاد غلامحسین امیرخانی،استاد خروش،استاد کابلی و استاد مشعشعی آموزش خط را با درجه ممتاز آموخت و پس از ورود به انستیتوی هنر تهران و سپس به دانشکده هنرهای تزئینی در سال 1349 درب دیگری از هنر برای ایشان باز شد.
محمد معمارزاده در مورد کارهایش گفت:نکته مهمی که در کارهای بنده است شاید مطالعه زیاد بر روی هنرهای ایرانی بخصوص نگاره هایی از دوره قبل از تیموری تا دوره قاجاراست،همیشه سعی کردم تاریخ و فرهنگ خودم را در ترکیبی نو ارائه دهم و نقاشی باشم با پیشینه هفت هزار سال تاریخ.استاد بزرگوارم مهدی حسینی در مورد کارهای بنده چنین اظهار نظر فرمودند:
محمد معمارزاده ،پس از سالها تلاش فروتنانه موفق شده است تا رابطه میان سنت و مدرنیسم در تصویر،دست پیدا کند و جلوه ای تازه از آن را ارائه نماید.از یک سو او از نظر اعتقادی فرد معتقدی است و نیز هنر سنتی را به درستی می شناسد.از دیگر وجه،معمارزاده مدرنیته را به درستی شناخته ،درک کرده و برایش ذهنی و درونی شده است.
در آثار محمد معمارزاده،ضمن تجربه ساختار پویای مدرنیسم،مخاطب به یاد طاقه های شال و ترمه،بقچه های گل دوزی شده،پرده های قلمکار،پته های کرمان،گل و مرغ های سوزن دوزی شده و پردازهای سنتی در نگارگری می افتد.مخاطب در مقابل پرده های اخیر معمارزاده به گذشته تاریخی باز می گردد.هزارلای پر از خاطره و خیال را مرور می کند و بلافاصله به جهان معاصر باز می گردد.ذهن بیننده مانند پاندول به آرامی،میان گذشته و حال در نوسان است و از هر لحظه اش تجربه ای سرشار از ذوق و خلاقیت را تجربه می کند.
معمارزاده موفق شده است پیوند میان گذشته و حال را فراهم آورد و این دو قطب ناهمگون را با یکدیگر آشتی دهد.مهمی که او و همه ،سال ها در انتظارش بودیم و اینک ،و با این نمایشگاه شاهد تبلورش هستیم.
نمایشگاه نقاشی «نگاهی نو به سنت» از روز جمعه 18 بهمن ماه از ساعت 16 تا 20 افتتاح می شود و تا 28 بهمن ماه همه روزه بجز سه شنبه ها ادامه دارد.
علاقمندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی،خیابان صابونچی(مهناز)،کوچه مهماندوست،شماره 8 مراجعه و یا با شماره تلفن 88504226 تماس حاصل نمایند.
پایان پیام/
نظر شما