حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز (6 اردیبهشت) به خبرنگار شبستان گفت: مسجد علاوه بر محل نیایش، ذکر، وعظ و خطابه و تجمع مومنان، محل ابلاغ احکام، دستورها و آموزه های دینی و ایجاد بصیرت، بیداری و دشمن شناسی بوده است.
وی افزود: پیامبر اعظم (ص) پس از ورود به مدینه، مسجد النبی را بنا کردند که پایگاه و مرکز و محور ساماندهی امور اجتماعی و فرهنگی مسلمانان شد و نقش فرهنگ ساز و تمدن ساز آموزشی و تعلیم تربیت مسجد در گذر زمان بر کسی پوشیده نیست.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه با نقش حقیقی مسجد همانند صدر اسلام، فاصله زیادی داریم و احیای نقش مساجد به برکت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، میسر است، اظهار کرد: کانون های مساجد در مدت 18 سال از عمر خود توانسته اند بسیاری از معضلات فرهنگی جامعه را سامان دهی کرده و در امر فرهنگ دینی و اسلامی و ترویج آن، بیان اهداف انقلابی و دینی، بیان مسائل مذهبی و اعتقادی نقش بسیار زیادی را در جامعه ایفا کنند.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با توجه به مصوبات دولت، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی در برنامه پنجم توسعه تصویب کرده است که باید 25 درصد از مساجد هرشهرستان دارای کانون های فرهنگی و هنری مساجد باشند.
وی ابراز کرد: اصلاحات فکری و اعتقادی و تقویت باورهای دینی و اندیشه ای از مسائل مهم و ریشه ای در برنامه کانون های فرهنگی و هنری مساجد محسوب می شود زیرا تا تفکر و اندیشه اصلاح نشود هیچ گونه حرکت فرهنگی قابل توجه و تحول اساسی در مساجد و جامعه صورت نمی گیرد بنابراین اول ماموریت برای تحول فرهنگی و دینی در مساجد توسط کانون های فرهنگی و هنری و ائمه جماعات مساجد است.
حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد، محل روشنگری و ایجاد بصیرت و بیداری و حرکت دادن جوانان در راستای اهداف و برنامه های حکومت اسلامی است و با توجه به حمایت دولت نهم و دهم از فعالیت های فرهنگی و دینی از کانون های فرهنگی و هنری، این مکان ها نقش بسیار تعیین کننده ای در مقابله هجمه های فرهنگی و جنگ نرم نظام سلطه دارد.
این مسئول فرهنگی گفت: یکی از مشخصه های بارز دولت دهم، مسجد محور بودن آن است که این رویکرد همواره مورد تاکید رییس جمهوری، محمود احمدی نژاد بوده و مسجد در جامعه اسلامی از نقش بی بدیلی برخوردار است به گونه ای که هیچ نهاد و کانونی نمی تواند، نقش مسجد را در جامعه ایفا کند و اگر مسجد، نقش خود را به درستی انجام ندهد هیچ مرکز جایگزینی برای آن وجود ندارد.
حجت الاسلام ابراهیمی اضافه کرد: نگاه جامع مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت نهم و دهم به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کانون های فرهنگی و هنری مساجد، این مجموعه دینی را به عنوان یکی از اثرگذارترین جریانات فرهنگی کشور تبدیل کرد.
وی بیان کرد: توسعه کمی و کیفی کانون های فرهنگی و هنری مساجد و افزایش سرانه حمایت از کانون ها و تهیه و توزیع کتب کمک آموزشی، عمومی و مذهبی کتابخانه مساجد و آموزش مدیریت فرهنگی ائمه جماعات و مدیران مسئول کانون های مساجد و استمرار طرح تلاوت نور و تفسیر قرآن در مساجد نیز نشانگر مهم ترین دستاوردهای کانون های مساجد است.
پایان پیام/
نظر شما