دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه بازدید از دانشگاه آزاد علی آباد کتول در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: دانشگاه آزاد از نظر تولید مقاله از سال 2010 در کشور رتبه اول را دارد، اما راضی نیستیم، و این نارضایتی ما از این جهت است که پتانسیل بسیار بالاتری در دانشگاه آزاد وجود دارد، لذا انتظار می رود تولید مقالات علمی ما بسیار بیشتر از این باشد.
وی افزود: در حال حاضر حدود 18 ونیم درصد از کل تولیدات مقاله علمی کشور توسط دانشگاه آزاد انجام می شود.
واشقانی تصریح کرد: انتظار طبیعی این است که با توجه به اینکه 30 درصد تحصیلات تکمیلی کل کشور، بر مبنای تعداد دانشجو، در دانشگاه آزاد صورت می گیرد، به همین نسبت هم باید حداکثر تولید مقالات علمی سهم ما باشد.
افزایش 107 درصدی حق الزحمه اعضاء هیئت های علمی دانشگاه آزاد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گفت: در بخشنامه های اخیری که صادر کرده ایم، جایزه تشویقی مقالات را بالا بردیم و همچنین بخشنامه های اخیری که در زمینه حمایت از پایان نامه ها برای راهنمایی و مشاوره آنها داشتیم، 107 درصد به حق الزحمه اعضاء هیئت های علمی اضافه کردیم.
واشقانی خاطرنشان کرد: در چارچوب سیاست های یکسان سازی حقوق اعضاء هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی انتظارمان این است که یک جهش نسبتا قابل توجهی در سال آینده در ارتباط با تولید مقالات علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد با گسترش تسهیلات تکمیلی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طرح ها دو دسته اند، افزود: طرح ها دو نوع هستند، طرح های بنیادی و طرح های کاربردی، که طرح های بنیادی را دانشگاه حمایت می کند و در مورد طرح های کاربردی انتظار ما این است که هیئت های علمی با توجه به توانمندی خودشان، نیازهای صنعت را شناسایی کنند و منابع آن را از خود صنعت و جامعه تامین کنند.
واشقانی در ادامه اظهارداشت: برای ایجاد انگیزه در اعضای هیئت های علمی برنامه های جدیدی داریم، از جمله اینکه به همان میزانی که هیئت های علمی از پروژه های برون دانشگاهی شان برای دانشگاه اعتبار کسب می کنند، خود دانشگاه هم تامین اعتبار و حمایت کند.
وی در توضیح این مطلب عنوان کرد: یعنی دانشگاه برای هیئت های علمی اعتبار پژوهشی در نظر بگیرد و در کنار آن پایه تشویقی هم برای آنها در نظر گرفته شود، تا هم انگیزه مادی و هم انگیزه ارتقاء مرتبه ای ایجاد کنیم.
واشقانی اذعان کرد: ما در مورد هر طرحی که توجیح پذیر باشد، موظفیم که حمایت کنیم تا آن طرح به پایان برسد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر طرحی در گذشته شروع و با تأخیر مواجه شده، چنانچه ارزیابی ما بر این باشد که آن طرح ادامه اش مقرون به صرفه نیست، باید در همان جا متوقف شده و هزینه های پیش بینی شده اش در جاهای دیگری که مفید است هزینه شود، چرا که اصل مدیریتی ایجاب می کند که به این شکل اقدام کنیم.
پایان پیام/
نظر شما