امین مرادی، رئیس حوزه هنری کردستان به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: تقدیر و حمایت از شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری در کردستان به عنوان یک اولویت در دستور کار حوزه هنری قرار دارد و در این راستا باید با استفاده از تمامی ظرفیت های در اختیار چهره هایی همچون استاد نوارنی (کابرات) را به بهترین شکل ممکن مورد تقدیروحمایت قرار داد.
وی افزود: با توجه به رسالت های محوری حوزه هنری در پاسداشت این میراث های گرانقدر هنری استان در بخش های مختلف حوزه هنری کارهای ارزنده ای صورت گرفته و درحال انجام است که بخشی از این اقدامات در قالب تولید مستندهایی از زندگی این بزرگواران است.
مرادی با اشاره به جایگاه و شان هنری و فرهنگی استاد براتعلی نورانی و زحمات زیادی که برای هنر وفرهنگ این دیار متقبل شده است، اظهار داشت: استاد نورانی چهره ای ارزشمند است که شهره و آوازه وی در قالب مرزهای جغرافیایی قرار نمی گیرد و ما مفتخر هستیم که هنرمندی این چنین را در استان کردستان داریم.
به گفته وی، وجود این اساتید در استان و شهر سنندج به مثابه گنجی است که باید از گهر وجودی آنان به عنوان یک سمبل و نشان ارج نهاده شوند وبه عنوان یک میراث معنوی فرهنگی و اشاعه دهنده فولکلور فرهنگی این استان پاس داشته شوند.
وی افزود: تاکنون چندین فیلم توسط هنرمندان توانمند کردستانی با موضوع زندگی این هنرمندان و ثبت آن برای آیندگان ساخته شده است ازجمله فیلم مستند "دایره شاد رنجها" به کارگردانی هیوا امین نژاد با موضوع زندگی هنرمند موسیقی فولکلور سید محمد صفایی کرد.
رئیس حوزه هنری کردستان تصریح کرد: در فیلم مستند "کابرات" که چندین ماه ساخت آن به طول کشید استاد براتعلی نورانی بازگو کننده دوران طولانی تلاش و ممارست خود را در زنده نگه داشتن موسیقی فولکلور کردی بازگو می کند و در مدت زمان 25 دقیقه 80 سال زندگی خود را مرور خواهد کرد.
وی بیان کرد: با توجه به جایگاه رفیع این استاد موسیقی کردستان در بین مردم انتظار می رود با حضور مردم قدرشناس استان در سنندج شاهد برگزاری مراسمی شایسته و متناسب با جایگاه این استاد هنرمند باشیم.
مرادی خاطرنشان کرد: دراین مراسم همچنین از" عبدالله شریعتی" هنرمند واستاد سُرنا نوازی که در طول دوران فعالیت هنری کابرات همراه و همکار بوده اند نیز تجلیل خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما