احتمال تحقق پیش‌بینی‌های بودجه کم است/70 درصد بودجه اتکا به نفت است

خبرگزاری شبستان: نماینده ملایر در مخالفت با کلیات لایحه بودجه پیشنهادی سال 93 که امروز در صحن علنی مجلس در حال بررسی است، گفت: بودجه بسیار خوش‌بینانه است و احتمال تحقق آن کم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی چهاردولی، نماینده ملایر در مخالفت یا کلیات لایحه بودجه 93 ضمن تشکر از اینکه امسال بودجه سر وقت تقدیم مجلس شد، گفت: خوشبختانه امسال بر اساس اصل 52 قانون اساسی میزان واریزی همه درآمدها و برداشت‌ها بدون دورزدن قانون انجام شده است و برنامه بودجه سالیانه به نمایندگان اعطا شده تا نمایندگان بتوانند چه اعتباری برای چه مسئله‌ای است، این در بودجه 85 و امسال مدنظر قرار گرفته است.

نماینده ملایر گفت: مبانی بودجه سالیانه چشم‌انداز 20 ساله و برنامه پنجم توسعه را دربر دارد و مطالبات اساسی و مهم مردم که معوق مانده یا حق طبیعی آنان است و باید پرداخت شود، محقق گشته است.

وی درباره مخالفت‌اش با بودجه 93 گفت: این بودجه رشد شاخص‌های کلان را مانند رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، نقدینگی، سلامت نشان نمی‌دهد و آیا شاخص‌های ارایه‌شده با پیوست لایحه مربوط به هدفمندی یارانه‌ها همخوانی دارد.

وی افزود: رشد اقتصادی ما در حال حاضر منفی است و تورم نیز قرار است از 35 به 25 درصد برسد که این مورد غیرمنطقی و غیرقابل تحقق است؛ اعداد و ارقام تبصره 21 نامعلوم است چرا اعلام نشده آیا بدون در نظر گرفتن این ارقام می‌توان تصمیم گرفت؟

چاردولی با اشاره به اینکه اتکا به نفت باید کمتر شود، گفت: در این بودجه 50 هزار میلیارد تومان از منابع وابسته به نفت است که احتمال محقق‌نشدن آن بسیار زیاد است، اگر عملکرد هفت ماهه 92 به اضافه بودجه 93 را در نظر بگیریم 70 درصد اقتصاد ایران وابسته به نفت است.

وی اعتبار عمرانی پروژه‌های بالای 80 درصد را مانعی برای رشد شهرهای کوچک دانست و گفت: پرداختن به این‌گونه پروژه‌ها کلان‌شهرها را کلان‌تر و شهرهای ضعیف را ضعیف‌تر می‌کند.

نماینده ملایر با اشاره به اینکه بودجه شرکت‌ها دوسوم بودجه کشور است که در کمیسیون تلفیق به آن رسیدگی شده، گفت: گزارشی در این زمینه بدست نرسیده است. در بودجه بالغ بر 10 آیین‌نامه وجود دارد که هماهنگی بین دستگاه‌ها بر مبنای این آیین‌نامه‌هاست که در سال 92 نیز بود و مدت زمان زیادی به این آیین‌نامه‌ها در ادارات پرداخته شد.

حل مشکلات اولویت‌دار کشور و عدم توجه ویژه به بخش کشاورزی از دیگر موضوعات مطرح‌شده توسط این نماینده بود که ضمن بیان آنها افزود: در حال حاضر کشاورزی بحران آب دارد، بابت احیای قنوات اقدامی انجام نشده است، بسیاری از کارها به دلیل مشکلات اعتباری روی زمین مانده و بیمه کشاورزی و عشایر و محصولات کشاورزی مشکلی است که برای رفع آن اندیشیده نشده است.

وی از دیگر مشکلات بودجه 93 را عدم توجه به راه‌های روستایی و مناطق کمترتوسعه‌یافته عنوان کرد و گفت: برای راه‌های روستایی اعتباری نگذاشته‌اند، آب شرب روستاها دچار مشکل است و همچنین مطالبات پیمانکاران از مسایلی است که به تعطیلی پروژه می‌انجامد اما برای رفع آن اقدامی نشده است.

وی در پایان نپرداختن بودجه به بحث معیشت فرهنگیان، کارگران، فعالان بهداشت و درمان و همچنین معضل بیکاری را از دیگر مشکلات بودجه دانست و گفت: افزایش قیمت حامل‌ها جزء مسایل دیگری است که باعث نگرانی مردم شده و به آنها فشار می‌آورد.

پایان پیام/
 

کد خبر 337600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha