امضای تفاهم نامه بین بانک کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

خبرگزاری شبستان، طالبی رونمایی از سامانه اطلاعات خرد بانک کشاورزی و امضای تفاهم نامه بین بانک کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از جمله فعالیت های این بانک برشمرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محمد طالبی، مدیرعامل بانک کشاورزی در نشست خبری فعالیت‌های این بانک در 9 ماه منتهی به آذرماه را تشریح کرد و گفت: از ابتدای تاسیس بانک کشاورزی این بانک کمترین نیاز به ارز را داشته و به همین دلیل با تدبیر مجلس تصمیم بر این شد ده درصد از منابع ریالی در اختیار این قرار بگیرد و همچنین بانک کشاورزی بتواند از صندوق توسعه ملی نیز بهره ببرد.

وی با اشاره به اینکه در سال 91 و 92 تغییری که در این مصوبه انجام گرفت این بود که قرار بود ده درصد از محل بودجه ورودی در اختیار بانک قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: گمان بر این است که این روند در سال 93 نیز ادامه پیدا کند.

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه این بانک نقش بی بدیلی در بخش اقتصادی دارد افزود: ارایه تسهیلات نتیجه امکاناتی است که در اختیار بخش زراعی دامی طیور و شیلات قرار گرفته است.

محمد طالبی با اشاره به ارایه بیش از 44 هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات در حوزه زراعی گفت: 60 درصد این مبلغ در بخش زراعی و 20 درصد نیز در صنایع تبدیلی و وابسته هزینه شده است به صورت تخصصی نیز 12 درصد در حوزه بازرگانی و کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: براساس تصمیم جهاد کشاورزی طرح مکانیزاسیون شروع شده و بانک کشاورزی از محل منابع داخلی 7 هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات در این بخش پرداخت کرده است.

وی افزود: دستورالعملهایی نیز از مهرماه شروع شده و تا امروز 6 هزار و 763 تراکتور و کمباین در زمینه تجهیز و مکانیزه کردن بخش کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است و روند تایید مدارک همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: براساس عملکرد صندوق توسعه ملی در سال 90، 2 هزار و 750 میلیارد تومان با نرخ 7 درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفت که با این هزینه 100 هزار طرح پوشش داده شده است.

وی تاکید کرد: 94 هزار و 400 طرح نیز مصوب گشته که بیش از 91 هزار طرح آن مورد تایید قرار گرفته است.

مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در سال 91 اجازه استفاده داده شده که طرحها در وزارت کشاورزی معرفی شده که 70 درصد ان مورد پوشش قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد طرحهای مورد پوشش در سال 91 کمتر شده است گفت: علت این کار پوشش طرحهای بزرگتر است.

گفتنی بودجه سال 92 این بانک برای تحقق از محل صندوق توسعه ملی 500 میلیارد است که مقرر شده طرحها در قالب جدیدی پرداخت شود.

وی درباره نرخ سود تسهیلات سال 91 و 92 پرداخت شده توسط بانک کشاورزی گفت: 13 درصد نرخ سود مصوب این تسهیلات است که نسبت به نرخ‌های نظام بانکی بسیار کمتر می‌باشد.

طالبی درباره طرحهای مشترک این بانک با وزارت نیرو گفت: حدود 53 طرح در 18 استان داریم که یکی از این طرحهای کلان با وزارت نیرو به مبلغ ده میلیون دلار است که 1 میلیون هکتار اراضی تحت پوشش شبکه اصلی آب قرار خواهد گرفت تا در این حوزه آب به سمت استفاده بهینه از منابع آب حرکت کنیم. خوشبختانه این طرح در کشور مورد استقبال قرار گرفته است.

از دیگر طرحهای این بانک در سالی که گذشته تخفیف بدهی وامهای زیر ده میلیون تومان کشاورزانی بود که با خشکسالی مواجه شده اند.

مدیرعامل بانک کشاورزی در این باره افزود: این مصوبه امضا شده قرار است از محل ماده 10 و 12 تامین شود و تاکنون 300 هزار نفر از بدهکاران مشمول این طرح شده‌اند.

همچنین از محل بند 28 و 29 و 16 قانون بودجه در سه سال اخیر این بدهکاران تخفیف بدهی شده‌اند در سال 90 از محل بند 28، 428 هزار بدهکار با مبلغ بدهی 34 هزار میلیارد ریال در سال 91، 44 هزار نفر با 7 هزار میلیارد بدهی و در سال 92 از محل بند 16 قانون بودجه 3 هزار و 700 میلیارد ریال بدهی محقق گردید.

وی درباره نحوه پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی گفت: در بخش خرد تقاضاهای زیادی داریم و فرایند ارایه تسهیلات بسیار طولانی است زیرا این بخش تخصصی است و با وامهای عادی مواجه است.

وی از الکترونیکی شدن ارایه وام در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: سامانه اطلاعات خرد بانک کشاورزی از مهر 92 آغاز به فعالیت کرد و تاکنون 970 مورد وارد سیستم شده است همچنین سیستم وصول مطالبات این بانک الکترونیک شده و بانک کشاورزی در حوزه الکترونیکی از تمام لحاظ در وضع مطلوبی قرار دارد.

مدیرعامل بانک کشاورزی از ارایه 60 میلیون وام به کشاورزی برتر کشوری و 50 میلیون وام به کشاورزی نمونه استانی خبر داد و گفت:‌ این کشاورزان می‌توانند با سپرده‌گذاری ده درصد از کل وام به جای 20 درصد از این وام استفاده کنند.


وی با اشاره به مصوبه سال 89 مجلس گفت: مجلس در قالب قانون بهره‌وری اجازه داد سهمیه بانک کشاورزی تا 3 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند و هزار میلیارد این سهمیه از محل صندوق ذخیره ارزی تامین شود اما تاکنون تنها 700 میلیارد آن محقق شده است و در صورتی که پیشنهاد دولت و مجلس در سال 92 محقق شود سرمایه ما حدود 1 میلیارد دلار از محل برگشت حساب افزایش سرمایه می‌شود.

وی درباره استفاده این بانک از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی گفت: فارغ التحصیلان بخش کشاورزی می توانند طرح های خود را ارایه داده از امتیازات بانک استفاده کنند و به صورت ضمانتی از 50 میلیون وام این بانک بهره ببرند.

طالبی در پایان از امضای تفاهم نامه با معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه ارایه خدمات و تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: پرداخت 200 میلیارد تومان از محل خط ارتقاء به شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی پرداخت می‌شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 337369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha