به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، دیار نصف جهان این روزها شاهد درج اعدادی در تابلوهای آلودگی هواست که با مقایسه ای ساده با دیگر کلان شهرها همچون پایتخت به فاجعه آن می توان پی برد.
در روزهای هفته ابتدایی دی ماه میانگین شاخص آلودگی تهران 140 تا 160 بوده است و این در حالی است که این میانگین در اصفهان اعدادی همچون 235 تا 288 بوده و این نشان دهنده این موضوع است که اصفهان آلوده ترین کلان شهر ایران است.
نکته قابل توجه در اصفهان این است که چرا مسئولان اصفهانی طی سال های اخیر مانور چندانی روی آلودگی هوا و حل این معضل نداده اند.
آیا حمل و نقل عمومی به میزان کافی توانسته است در رسالت های خود موفق باشد و یا اینکه همانند قطار شهری که سال هاست مردم اصفهان در انتظار آن هستند نتوانسته است ماموریت های خود را به خوبی انجام دهد؟
چرا نیروگاه ها، کارخانه های سیمان و دیگر صنایع باید از سوخت مازوت استفاده کنند که دود ناشی از آن بسیار خطرناک و سمی است و سالانه شاهد بیماری های مختلف نظیر سرطان هستیم.
توسعه شهرنشینی و روند مهاجرت بسیار بالا به اصفهان و شهرهای جدید اطراف آن از دیگر نکاتی است که نیازمند بررسی های بسیار است زیرا اگر اصفهان را به عنوان یکی از شهرهای برخوردار بدانیم این برخورداری نسبت به تعداد جمعیت در گذشته بوده است.
حال آنچه مهم است این است که دستگاه ها و سازمان ها و مردم باید به دنبال حل این معضل باشند زیرا وجود آلاینده ها سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
*حل مشکل آلودگی هوا،اصلی ترین و حیاتی ترین برنامه اصفهان است
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان در جمع اعضای شورای اسلامی و شهردار اصفهان، از تصویب برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان در شورای برنامهریزی استان خبر داد و اظهار داشت: برنامه جامع کنترل کیفی هوای استان از تلفیق سه برنامه مطالعاتی توسط جمعی از کارشناسان و متخصصان به دست آمده و هنوز بودجهای از طرف دولت برای آن پیش بینی نشده است.
وی تشریح کرد: این برنامه شامل 38 اقدام اساسی است که تعداد 30 دستگاه اجرایی استان در آن دخیل هستند و برای منطقه اصفهان، 8 شهرستان و 40 شهر استان برنامه ریزی شده است.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه تنفس هوای پاک یک مطالبه عمومی و فراگیر است، تصریح کرد: سالم بودن هوا، آب و خاک در کنار هم برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: موارد تدوین شده در برنامه جامع کنترل کیفی هوای استان، نزدیک به 54 درصد پیشگیرانه بوده و 46 درصد آن از نوع اقدامی و برخوردی است.
زرگرپور از همه مدیران شهری خواست تا این برنامه را به عنوان پایه و اساس برنامه های خود قرار داده و در راستای اجرای آن فارغ از اختلاف نظرات، اقدامات اجرایی لازم را به انجام رسانند.
*برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان با جدیت اجرایی شود
کیومرث کلانتری، مدیر کل محیط زیست استان اصفهان در گفتگو خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان با اشاره به اینکه مصرف بی رویه سوخت های فسیلی و غیر استاندارد موجب آلودگی هوا می شود، از اجرای برنامه جامع کنترل کیفی هوای این استان با تصویب شورای برنامهریزی و توسعه استان اصفهان برای نخستین بار از روز شنبه"5 بهمن" خبر داد.
وی اظهار داشت: این برنامه با یک هزار و 540 ساعت نفر کار در کارگروه آمایش محیط زیست استان تدوین شده است.
وی افزود: شهرستان های اصفهان، برخوار، شاهین شهر، خمینی شهر، فلاورجان، نجف آباد، مبارکه و لنجان در اجرای این طرح در نظر گرفته شده اند و این طرح در 38 بند تصویب شده است.
کلانتری افزود: با تدوین "برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان" یک هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی استان، مدیریت شهری و دانشگاه ها در زمینه رفع آلودگی هوا شکل گرفته است که امیدواریم ماحصل آن منجر به کاهش میزان آلودگی هوای اصفهان شود.
در سال 93، 620 میلیارد تومان بودجه برای حمل و نقل عمومی اختصاص یافته است
سید مرتضی سقائیان نژاد، شهردار اصفهان به خبرنگار شبستان گفت: در سال 93، 620 میلیارد تومان بودجه برای حمل و نقل عمومی اختصاص یافته است و این بودجه می تواند در اجرای طرح جامع کنترل کیفی هوای اصفهان نقش قابل توجهی داشته باشد.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه فعالیت های زیست محیطی و حمل و نقل عمومی و ترافیک از الویت های بودجه سال 93 شهرداری است، گفت: 220 میلیارد بودجه برای فضای سبز اختصاص یافته است و علاوه بر آن بودجه ای برای کمربند سبز پبس بینی شده است.
وی ادامه داد: 200 میلیارد بودجه برای قطار شهری و 85 میایارد برای نوسازی ناوگان اتوبوس شهری در نظر گرفته شده است و 72 طرح زیست محیطی در برنامه سال آینده است.
در پایان باید بگوییم امیدواریم که با همکاری مسئولان و مردم و اجرای طرح جامع کنترل کیفی هوای اصفهان شاهد کاهش قابل توجه آلاینده ها در دیار نصف جهان و افزایش روزهای سالم در آن باشیم.
پایان پیام/
نظر شما