به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، نهمین مراسم شب شاعر به منظور پاسداشت «احد دهبزرگی» شاعر آیینی کشور، سهشنبه شب 8 بهمن ماه، با حضور این شاعر و برخی چهرههای ادبی و شاعران آیینی و حوزه انقلاب و دفاع مقدس کشور در سازمان فرهنگی اوج برگزار شد.
کلید اصلی شکلگیری شعر آیینی به خاطر فردی بود
«احد ده بزرگی» در مراسم پاسداشت خودش، این مراسم را به نوعی تجلیل از فرهنگ امام حسین (ع) دانست و گفت: بنده خودم را لایق این تجلیل نمیدانم و یقین دارم این تجلیل از خدمتکار اباعبدالله تجلیل از خود ارباب است و من هرچه دارم از برکت اباعبدالله است. در این برنامه باید از مادرم یاد کنم که در لحظه تولد کامم را با تربت سیدالشهدا برداشت و یادم کنم از پدرم که نامم را از قرآن برداشت و تشکر کنم از همسرم که در تمام این سالها برای من وقت گذاشت.
وی با اشاره به 5 فرزندانش و وصیتی که به آنها دارد، بیان کرد: به عنوان وصیت میگویم که پس از من جز در خانه امام حسین (ع) و خانه صدیقه طاهر در دیگری را نزنند و باید یاد کنم از مرحوم حاج فرهنگ که 30 سال پیش ما را به عنوان خادم امام حسین (ع) قبول کرد و از مرحوم حاج سیف که در استان عتیقهای بود و وقتی اسم حضرت ولیعصر میآمد تمام قد و با احترام کامل میایستاد.
این شاعر آیینی با اشاره و تقدیر از مقام امیرحسین فردی، اظهار کرد: اگر شعر آیینی و مسابقات شعری در آموزش و پرورش شکل درستی گرفت کلید اصلیاش در دست آقای فردی بود و همین همت او باعث شد که هماکنون هر یک از آن بچهها استاد من باشند کسانی که امروز در دانشگاهها یا رسانههای مختلف کار میکنند و افتخار من هستند. ما باید در زندگی تکثیر شویم و من از کودکی آرزو داشتم روزی تکثیر شوم و تمام نشوم و در تمام این سالها با دو بال حرکت کردم یک بالم شب شعر عاشورای شیراز و بال دیگرم جلسات و مسابقات امور تربیتی استان فارس بود.
دهبزرگی نشان داد که ادبیات دینی در ساحت پیوند با اهل بیت اتفاق میافتد
«خسرو آقایاری» محقق ادبی و از دوستان این شاعر، با اشاره به شکلگیری هویت ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: این گونه شعری تفاوتهای فرمی با بقیه انواع شعری دارد. آقای دهبزرگی در طی 30 سال تلاش ادبی و هنری نشان داد که ادبیات دینی و متعهد تنها در ساحت پیوند با مفهوم اهل بیت و حیات اباعبدالله(ع) اتفاق میافتد. هنر بزرگ احد دهبزرگی در 30 سال حیات ادبی و معلمی خود این بود که دست شاعران جوان و بچهها را در دست اهل بیت گذاشت و یک قدم به جلو برد.
به گزارش شبستان، «غلامرضا کافی» استاد ادبیات دانشگاه از دیگر سخنرانان این مراسم بود که طی سخنانی گفت: زندگی دهبزرگی مانند کتابی است که نمیتوان در زمانی مختصر آن را ورق زد. شخصیت دهبزرگی شامل ایمان واثق، اخلاص و عمل است. او مشهورترین چهره ادبی استان فارس است و هیچ یک از شاعران فارس این جایگاه او را ندارد. ده بزرگی در حوزه شعر آئینی نیز برترین شاعر استان فارس و در کشور جزء نخستینها است. ده بزرگی همراه با خیلی دیگر از شعرا شروع کرد ولی به علت قوت، کثرت و ثبات کارهایش دیگران را وا نهاد و ماندگار شد.
این استاد دانشگاه در ادامه به مهمترین ویژگی های ادبی این شاعر اشاره کرد و گفت: جریانسازی در شعر آئینی، تربیت نسل شاعران جوان، شناخت نظری و عملی عرفان، مطالعه دینی و تسلط بر تاریخ اسلام، کثرت آثار و توان و قدرت شعری ده بزرگی از مهمترین ویژگیهای ادبی وی است. در بعد محتوایی نیز او شعر انقلابی، اجتماعی، تعلیمی، طنز، عارفانه، کودکانه و حتی در قالب نوحه دارد و این تسلط بسیار خوب او را به مضامین مختلف و قالبهای متعدد شعری نشان میدهد.
پایان پیام/
نظر شما