آموزش مجازی، اولویت اول برنامه‌های بعثه مقام معظم رهبری

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت توسعه آموزش مجازی را اولویت اول بعثه مقام معظم رهبری در سال جاری عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام سید علی قاضی عسگر در مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردهای معاونت آموزش بعثه مقام معظم رهبری که بعد از ظهر امروز در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد گفت: بعثه مقام معظم رهبری تا کنون در بخش‌های مختلف رشد خوبی داشته است به گونه‌ای که در بخش آموزش مجازی تا سال گذشته 80 جلسه آموزشی بر روی سایت قرار گرفته بود و امسال این میزان به 180 جلسه افزایش یافته است.
وی با اشاره به مشکلات زایران ایرانی که در خارج از ایران ساکن هستند و از آنجا به سفر حج، عمره یا عتبات مشرف می‌شوند گفت: نکته قابل توجه در رابطه با برنامه‌های آموزش مجازی کاربرد آن در حوزه جغرافیایی خارج از کشور است زیرا آن دسته از هموطنان ما که در کشورهای دیگر هستند برای کسب اطلاعات و آگاهی‌های مورد نیاز خود در زمینه اعمال و مناسک حج و عمره به روحانی، کتاب یا سایر منابع مطالعاتی دسترسی ندارند و با استفاده از آموزش‌های مجازی می‌توانند تا حدودی بر مشکلات خود فائق آیند.

 

 

حجت الاسلام قاضی عسگر هدف از برگزاری این نمایشگاه را ارزیابی فعالیت های آموزشی بعثه عنوان کرد و گفت: هدف از برپایی این نمایشگاه، شناسایی کاستی های موجود و استفاده از نظرات و پیشنهادات بازدید کنندگان و صاحب نظران بوده است.

وی افزود: نکته دیگر در رابطه با آموزش مجازی مشکل حضور همزمان کلیه روحانیان کاروان‌های حج سراسر کشور در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی است که با توجه به مسایل و مشکلات خود روحانیون و اشتغال آن‌ها بهترین شیوه برای برگزاری کلاس‌های آموزشی، استفاده از آموزش‌ها مجازی است.
حجت الاسلام قاضی عسگر، حسن دیگر این دوره‌های آموزشی را انتقال بهتر و راحتر تجربیات عنوان کرد و گفت: گاهی در مباحث آموزشی تنها انتقال اطلاعات مطرح است که با مطالعه کتاب و منابع مطالعاتی این انتقال اطلاعات انجام می‌شود اما گاهی موضوع انتقال تجربیات و مهارت‌ها مطرح است به عنوان مثال در انتقال تجربیات شخصی افراد، آموزش زبان عربی و یا انتقال مهارت‌های اخلاقی و رفتاری، آموزش حضوری ثمر بخش‌تر است و استقبال بیشتری هم از طرف مخاطبان صورت می‌گیرد.

 


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: برگزاری دوره‌های آموزش مجازی و توسعه آن امسال از اولویت‌های بعثه مقام معظم رهبری است.
وی تولید دانش از طریق چاپ کتب مورد نیاز را از دیگر اولویت‌های بعثه برشمرد و گفت: در سال‌های قبل در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفته و امسال نیز با نیاز سنجی از زائران تلاش می‌کنیم تا در مرحله اول بتوانیم پاسخگوی تمام نیاز‌ها باشیم.
حجت الاسلام قاضی عسگر سطح بندی کردن نیازهای زائران را امری مهم ارزیابی کرد و افزود: نوع نگاه یک جوان با یک فرد سالخورده به مقوله زیارت نگاهی متفاوت است ضمن اینکه قدرت فراگیری آنهاهم یکسان نیست بنابراین باید برای اقشار و گروه‌های مختلف از جوان، نوجوان، بانوان و افراد میان سال با توجه به میزان و سطح تحصیلات و قدرت فراگیری آن‌ها برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به ارائه «سیرمطالعاتی» به زائران یادآور شد: از دیگر اقدامات بعثه مقام معظم رهبری در بخش آموزش ارائه سیر مطالعاتی به زائران است تا زایران بتواند آموزش‌ها و اطلاعات مورد نیاز را به شکل منسجم و مرحله به مرحله کسب کنند.
حجت الاسلام قاضی عسگر تصریح کرد: طرح سیر مطالعاتی به زائران امسال در قالب درسنامه تنظیم شده که از جمله آن می‌توان به درسنامه تاریخ اسلام، درسنامه مناسک حج، احکام مبتلابه زائران، آشنایی با کشورهای اسلامی و شناخت شکله جغرافیایی عربستان اشاره کرد.

پایان پیام/

کد خبر 33725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha