به گزارش خبرنگار شبستان، مصیب النعیمی، سردبیر روزنامه الوفاق در پنجمین نشست از سلسله نشست های قرآنی امام موسی صدر با اشاره به تاریخ طولانی حضور شیعیان در لبنان گفت: با توجه به مطالعات در زمینه تاریخ شیعیان لبنان و حضور در لبنان از سالهای 1364 تا 1375 می توانم به جرات بگویم که امام موسی صدر یکی از پایه گذاری نهضت اسلامی در لبنان است.
وی توضیح داد: گرچه تشیع در لبنان تاریخ بسیار طولانی دارد و به زمان اباذر برمی گردد و از آن زمان است که لبنان به عنوان معدود نقاطی که علاوه بر گرایش به تشیع و حفظ ارزش های شیعی علمای برجسته ای را به جهان شیعه معرفی کرده است اما نمی توان از نقش امام موسی صدر در احیای مکتب شیعیان لبنان چشم پوشید.
مصیب النعیمی افزود: در زمان امام موسی صدر چهل درصد از مردم لبنان شیعه بوده اند اما هرگز هویت مستقلی نداشته اند و با اینکه اقلیت برتر در کنار اقلیت های لبنانی به شمار می رفتند و در نقاط بسیار حساس این کشور نیز ساکن بوده اند اما هرگز نقش مثبت و مستقلی از تحولات این کشور نداشته اند.
وی برای تضمین امنیت حضور امام موسی صدر در لبنان به سخنان یکی از سران صهیونیسم سالها پیش از تاسیس رژیم صهیونیستی اسراییل اشاره کرد که گفته بود: مدتها بود به دنبال تاسیس رژیم صهیونیسم بودیم و ماموریت من در لبنان این بود که اولاً پس از تاسیس این رژیم آب مردم اسراییل را از منابع آبی لبنان تامین کنم و ثانیاً شیعیان جنوب لبنان را به عراق منتقل نمایم و به همین منظور بارها با سران و بزرگان شیعه لبنانی مذاکره کردم و گرچه هر بار با شکست مواجه شدم ولی هرگز از تلاش دست نمی کشیدم زیرا عدم وجود رهبر واحد و هویت مستقل در شیعیان لبنان انگیزه مرا برای رسیدن به اهدافم بیشتر می کرد.
سردبیر روزنامه الوفاق گفت: اهمیت حضور امام موسی صدر و سپس انقلاب اسلامی ایران و اینک حزب الله لبنان آنقدر زیاد و کلیدی است که انگیزه سران صهیونیست در سازش با جهان تشیع از بین برده است.
وی بهره کشی از شیعیان لبنانی توسط کمونیست حزب بعث و دیگر احزاب و مکتب های فکری و جریان های اجتماعی را ناشی از بی هویتی شیعیان لبنانی دانست و افزود: در آن زمان شیعیان به عنوان شهروندان درجه دوم و نیروی عملیاتی احزاب گوناگون لبنانی قلمداد می شدند.
وی خاطرنشان کرد: در سیستم حکومتی لبنان تحصیلات دانشگاهی برای شیعیان محدود بود و حتی شیعیان حق ورود و پیشرفت در رده های نظامی این کشور را نیز نداشتند.
مصیب النعیمی حضور امام موسی صدر را معزلی برای سران حکومت لبنان دانست و تصریح کرد: اگر امام موسی صدر ربوده نمی شد قطعاً شرایط خیلی سریعتر پیش می رفت و حتی انقلاب اسلامی در ایران سالها زودتر اتفاق می افتاد زیرا حرکت اصلی امام موسی صدر در جهت هویت دادن به جامعه شیعی بود.
وی با بیان اینکه شیعیان لبنان سالهای زیادی سپر بلای لبنانی ها بوده اند و به دلیل ساکن بودن در نوار مرزی هزینه های جانی و خسارات مالی جنگ که ناچار بر آنان تحمیل می شد اظهار کرد: با این که 18 فرقه مختلف در لبنان آن زمان ساکن بوده اند ولی تنها شیعیان بودند که بیشترین مظلومیت ها و بیشترین محدودیت ها را تحمل می کردند.
سردبیر روزنامه الوفاق تشکیل مجلس اعلای شیعیان، ایجاد اولین تشکیلات نظامی جنبش محرومین که بعدها به جنبش عمل شهرت یافت و همچنین پایه گذار یک ساختار شیعی موازی و شریک با بقیه طوایف لبنانی را از کلیدی ترین فعالیت های امام موسی صدر معرفی کرد.
وی اذعان کرد: امام موسی صدر توانست به مرور زمان حق طبیعی شیعیان لبنان را به آنها بازگرداند و شهرهای شیعی که بین 3 تا 4 مرحله در طی جنگها ویران شده اند و تمام قرآنها و احادیث و کتب دینی شان از بین رفت را به حق طبیعی و مسلم شان برسانند.
مصیب النعیمی گفت: بی شک رژیم صهیونیست یک پروژه بین المللی و تاریخی است که بعد از نفوذ و حضور مسلمانان در اندلس طراحی و به اجرا درآمد.
این روزنامه نگار درباره فعالیت ها و برنامه های امام موسی صدر در لبنان گفت: فعالیت های ایشان کاملاً برنامه ریزی شده و دقیق و متناسب با موقعیت انجام می شد و عملکرد ایشان قطعاً به دلیل درست وی از هویت حقیقی رژیم صهیونیستی بود.
وی حرکت بزرگ امام موسی صدر را حرکتی در تقابل آشکار با اهداف اسراییل توصیف کرد و ادامه داد: امام موسی صدر پیش از هر چیز به واقعه زیر دست و پا مانده شیعیان لبنان هویت بخشید.
سخنران پنجمین نشست از سلسله نشست های مطالعات قرآنی امام موسی صدر، اصلی ترین محور فعالیت های امام موسی صدر را محور قرآن و ترویج آموزه های قرآنی معرفی و اذعان کرد: امام موسی صدر براساس آموزه های قرآنی و با توجه به ارزش های اصیل اسلامی اسراییل را شر مطلق خطاب کرد و از این نگرش یک قدم پا به عقب نگذاشت.
وی با اشاره به تحریف قرآن در کشورهای عربی که سالهاست توسط استعمار صورت می گیرد تاکید کرد: قرآن تحریف شده یعنی قرآنی که خواندن آیه های جهاد آن از رادیو ها و تلویزیون های عربی میسر نیست.
مصیب النعیمی تربیت نیروی توانمند و ایجاد ساختارهای درست برای تشکیلاتی شدن فعالیت های شیعیان را از اهداف امام موسی صدر معرفی کرد که امروزه ثمره آنها را مشاهده می کنیم.
وی افزود: استعمار غرب و صهیونیست ها که از حرکت عظیم امام موسی صدر آگاه بودند وی را ربودند و گمان در این است که اگر امام موسی صدر را از صحنه اجتماعی و سیاسی لبنان حذف نمی کردند چه بسا به جای سال 2000 در همان سالهای 1985 و 1986 صهیونیست ها با ذلت و خواری از لبنان بیرون ریخته می شدند.
وی حرکت امام موسی صدر را در راستای انقلاب اسلامی ایران و یکی از اصلی ترین پایه های انقلاب اسلامی در ایران دانست و خطابه ها و سخنان ایشان را دستورالعملی برای حرکت امروز جامعه ایرانی معرفی کرد.
سردبیر روزنامه الوفاق با یادآوری بخشی از سخنان یک فرمانده رژیم صهیونیستی تاثیر امام موسی صدر را در جامعه لبنان این چنین توصیف کرد: این فرمانده صهیونیستی در سخنان خود از توجه نیروهای نظامی و سامانه های دفاعی خود برای کنترل مصر، اردن و سوریه سخن گفت و مدعی شده بود که با فرستادن تعدادی هنرمند به لبنان به آسانی می توانند تمام لبنانی ها را تحت سلطه خویش درآورند که حرکت امام موسی صدر سبب شد دقیقاً همان نقطه ای که آنها پایگاه امن خود می انگاشتند به اصلی ترین جبهه جنگ برای آنان بدل شود.
وی سیدحسن نصرالله و رهبران بزرگ جنبش های اصیل لبنانی و غیر لبنانی را شاگردان مکتب امام موسی صدر خواند که با الهام از اندیشه اسلامی و ضداستعماری امام موسی صدر تمام مناطق لبنان و بلکه جهان را به مرزهای ناامن رژیم صهیونیستی تبدیل کرده اند.
شایان ذکر است پنجمین نشست از سلسله نشست های بررسی مطالعاتی قرآنی امام موسی صدر در سالن همایش های خبرگزاری قرآنی ایران برگزار شد در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم نیز ابعاد گوناگون شخصیتی و علمی امام موسی صدر را مورد بررسی قرار داد.
پایان پیام/
نظر شما