حجت الاسلام روح الله شاکری، استاد مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه توجه به برخی موضوعات دینی در رسانه از ضروریات جدی است، گفت: با توجه به اینکه توجه به موضوعات دینی در رسانه به شکل نوین لازم است ولی نوع پرداخت ها مورد انتقاد کارشناسان است.
وی با بیان اینکه ما نتوانستیم متناسب با نیاز مخاطب در رسانه به مباحث مهدوی بپردازیم، خاطرنشان کرد: کلیشه ای بودن برنامه ها، مناسبتی بودن و نگاهی سطحی به آموزه های مهدوی باعث شده که بسیاری از برنامه ها بعد از 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی مرتب تکرار شود.
حجت الاسلام شاکری ادامه داد: در طول سالیان متمادی ظواهر برنامه ها را تغییر نداده ایم، همچنین مضامین و نوع اشعار در مورد حضرت متناسب با زمان نیست حتی تلاش نکرده ایم تا از کتاب هایی که در جامعه امروز منتشر شده استفاده کنیم.
سردبیر فصلنامه انتظارموعود اطلاع رسانه از جدیدترین مطالب مهدوی را از ضعف های رسانه دانست و بیان داشت: مقالات علمی مباحث مهدوی مورد غفلت پژوهشگران رسانه های قرار دارند این در حالی است که ما در این حوزه با مخاطب خاص روبرو هستیم به طور مثال باید دید که در مجلات موجود در حوزه کودک و نوجوان به نیاز سنجی مهدوی پرداخته شده یا نه؟
وی با بیان اینکه آیا نیاز نیست که در کنار مطالب بنیادی به مطالب کاربردی توجه شود، تصریح کرد: رسانه و به طور خاص صداوسیما نتوانسته بانک اطلاعاتی از متخصصین عرصه مهدویت فراهم کند متاسفانه گاهی شنیده می شود که افرادی با داشتن اطلاعات سطحی به عنوان کارشناس مهدویت مطرح می شوند.
حجت الاسلام شاکری با اشاره به آسیب زا بودن چنین افرادی در رسانه اظهار داشت: این افراد به خاطر عدم تخصص هم بدفهمی دارند و هم بدفهمی را به جامعه تزریق می کنند این در حالی است که وظیفه ما در عرصه مهدویت این است که فهم زیبایی از دوران حکومت حضرت را به مخاطب انتقال دهیم.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به توجهات سطحی و کوتاه از سوی مسئولان رسانه به حوزه مهدویت افزود: به جرات می توان گفت که در عرصه سینما اصلا اتفاقی در زمینه مهدویت نیفتاده در سریال ها نیز اندک و ضعیف بوده حتی بسیاری از فیلم های مناسبتی مهدوی بسیار عادی و عوامانه به مباحث مهدویت می پردازند در حالی که مخاطب امروز مخاطبی فرهیخته است.
وی با بیان اینکه فهرستی از فیلم ها در جهان غرب به بحث منجی گرایی می پردازند، گفت: بسیاری از این فیلم ها تلاش می کنند تا به گونه ای که خود بخواهند منجی را معرفی کنند و با ابزارهای خود مخاطبان را دچار انحراف نمایند باید پرسید صدا و سیما چه مقدار توانسته جلوی این تخریب ها را بگیرد.
حجت الاسلام شاکری با بیان اینکه رسانه ما هنوز به بلوغ در عرصه مهدویت نرسیده است، اظهار داشت: رسانه در پرداخت های اندک خود به مهدویت از متون پیش پا افتاده استفاده می کند و حتی به ایجاد انگیزه در این حوزه نمی پردازد.
مدیر فصلنامه انتظار تاکیدکرد: رسانه می تواند گفتمان بین المذاهبی در حوزه مهدویت ایجاد کند این در حالی است با وجود گستردگی مباحث مهدویت میان مسلمانان شیعه و سنی رسانه ها نتوانستند این گفتمان را مطرح و نقطه قوت وحدت را ایجاد کنند.
پایان پیام/
نظر شما