به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفت و گو با «انتخاب»، می گوید: رای ملت و جریان دولت یازدهم یک نعمت غیرمترقبه و امدادی غیبی و البته یک لطف الهی در حق مردم بود. خدا رحم کرد که نوع تفکر و نگاه دولت احمدی نژاد ادامه پیدا نکرد، اگر آن جریان فکری ادامه پیدا می کرد، واقعا فاجعه ای برای ملت رخ می داد.
او ضمن انتقاد شدید از افرادی که به خاطر توافق ژنو، پیام تسلیت می دهند، گفت: این افراد اساساً فهم درک توافق ژنو را ندارند. اینها همان هایی هستند که فرق MPT را با NPT نمی دانند.
اهم اظهاران این استاد برجسته حوزه علمیه قم در مصاحبه با «انتخاب»، در پی می آید:
● {در مورد مسئله انتقاد و تسلیت گویی برخی از نمایندگان مجلس} این مسئله احتیاج به یک نگاه کلان و تحلیل کلان دارد. برخورد این چنینی این نمایندگان با پیروزی و موفقیت های دکتر روحانی به خاطر مسائل جناحی در کشور است.
● هشت سال اخیر دولت احمدی نژاد، قدرت در دست این افراد بود اما ملت این تفکر را کنار زد و آنها را از صحنه سیاسی کشور خارج کرد. در حقیقت اینها می خواهند انتقام خود را از ملت بگیرند، ملتی که در انتخابات خوشحال شد، پیروز شد، امیدوار شد و ارامش پیدا کرد.
● بنده با مردم از نزدیک سر و کار دارم، آن ها می گویند وضع تورم خیلی بهتر شده و قیمت ها نسبتاً ثبات پیدا کرده است. اینها موفقیت های ملت ایران است که در انتخابات ریاست جمهوری تجلی پیدا کرد و از زمان پیروزی، شاهد آثار آن هستند.
● با یکی از اساتید که صحبت می کردم، هر دو به این نتیحه رسیدیم که رای ملت و جریان دولت یازدهم یک نعمت غیرمترقبه و امدادی غیبی و البته یک لطف الهی در حق مردم بود. خدا رحم کرد که نوع تفکر و نگاه دولت احمدی نژاد ادامه پیدا نکرد، اگر آن جریان فکری ادامه پیدا می کرد، واقعا فاجعه ای برای ملت رخ می داد.
● این مسائل واقعیت هایی است که اتفاق افتاده و چون این نمایندگان همراه با آن جریان 8 سال گذشته بودند، این چنین برخورد می کنند.
● در واقع، همه ملت از هزینه هایی که در طول آن سال ها دادند - مانند انزوای ایران و خشونت طلب معرفی کردن کشورمان - ناراحت بودند، اما با لطف و عنایت الهی ملت جریان سیاسی کشور را تغییر داد.
● تسلیت گویندگان می خواهند انتقام خود را از پیروزی ملت بگیرند و هر روز سنگی جلوی راه دولت می اندازند، مانند احضار وزرا کارت زرد و سئوال و تسلیت گفتن.
● به نظر من تسلیت گفتن این افراد مقابله و تقابل با رهبر معظم انقلاب است چراکه رهبری معظم انقلاب، اصل مذاکره و تیم مذاکره کننده و البته دولت را تایید کردند و انها را بچه های انقلابی خود معرفی کردند.
{ انتقاد این جماعت به کدام بخش توافق است؟ چراکه غنی سازی 5 درصد ادامه دارد} مسئله مذاکرات هسته ای مسئله کوچکی نبوده و محدود به یک شهر و روستا نمی شود. بحث هسته ای، مسئله ای ملی است، آن وقت چطور یک مسئله ملی بدون رضایت رهبر معظم انقلاب انجام بشود که این اقایان به اسم دفاع از ولایت و ولایت داری تسلیت می گویند؟
● در واقع رهبر معظم انقلاب، اکثریت مجلس و مردم از مذاکرات را تایید کردند و از ان دفاع می کنند، اما چند نماینده می آیند و تسلیت می گویند. در حقیقت، این یعنی مقابله با رهبری ملت و دیگاه های تایید کننده رهبری و جز این معنای دیگری ندارد.
● از نگاه من، باید به خود این افراد تسلیت بگوییم و اعلام کنیم که چرا با ملت می جنگید و خوشی، امید و راحتی مردم را نمی خواهید؟ باید به تسلیت گویندگان تسلیت بگوییم که چرا چنین تفکری دارید که بر خلاف ملت و مصالح ملت در هرحرکت هستید؟
● این مسائل، جزیی است. این ها کسانی هستند که فرق MPT با NPT را نمی فهمند و در نامه آن را MPT می نویسند و تفاوت را نمی دانند. اینها اصلا چه فهمی از مسائل توافق ژنو و مذاکرات هسته ای دارند؟ این سخنان تنها بهانه است.
● به نظرم، وارد جزئیات نباید شد، برای این افراد، اینکه چه داده ایم و چه گرفته ایم مطرح نیست. این تسلیت گفتن ها و سنگ اندازی ها برای یک تسلی دادن به خودشان و عده ای قلیل طرفداران تندورشان است که در انتخابات شکست خودند و این اصل مسئله است.
در واقع، 5 درصد، 20 دصد و اب سنگین اراک برای این افراد مهم نیست، آینها نمی فهمند چه دارند می گویند؟
● {در مورد برنامه تندروها برای انتخابات مجلس} من یقین دارم و اطلاع دارم که این گروه ها مشغول برنامه ریزی هستند و می خواهند طرفدارن خود را بخصوص در شهرستان ها جمع کرده و روی آن ها سرمایه گذاری کنند.
این افراد می خواهند نیروهایشان را دوباره به یک بهانه ای جمع کنند. همین مذاکرات ژنو و هسته ای بهانه ای برای آنها شده است. این افراد اینقدر دور این مسئله مانور تبلیغاتی می دهند تا عده ای را به سخنان خود دلگرم کنند تا از این طریق بتوانند جمع متشتت پراکنده خود را جمع کنند.
● مطمئنا، این ها هدف حضور در انتخابات را دارند. اما احتمال اینکه بتوانند در قلوب ملت جایی پیدا کنند بسیار ضعیف است و البته مردم هم به این طیف افراطی رای نخواهند داد.
● {در مورد پیام های توهین امیز در فضای مجازی خطاب به تیم مذاکره کننده و سیاست خارجی دولت} خیلی روشن است، ما دیگر به این بداخلاقی،توهین، بی ادبی و دروغ ها عادت کرده ایم. مراجع ما بسیار از این فضای بداخلاقی که همگی ثمره های این هشت سال گذشته است گله مندند.
● از ان طرف هرچه ادب، متانت و نزاکت دکتر روحانی را می بینند، بیشتر عصبانی می شوند. آقای دکتر روحانی شخصیتی متین و موقر و خوش برخورد دارد، اما در مقابل این افراد روحیه جنگ طلبی، فحش، نزاع و بداخلاقی دارند،البته این بداخلاق ها از ضد خودشان برمی آیند. اینها از ادب و نزاکت بدشان می اید و برای همین عکس آن را انجام می دهند.
کار اینها توهین، تهدید، تهمت و دروغ است و تمامی این بداخلاقی ها را به هنوان دین و اسلام انجام می دهند. این روشی است که اینها داشته اند و الان هم از طریق این پیام ها ادامه میدهند.
ملت با شیوه های این ها آشناست. انشالله خدا این افراد را شکست خواهد داد.
● {در مورد مسئله بازگشایی سفارت آمریکا در تهران} من موافق این مسئله هستم البته در شرایط مناسب. همامطور که مذاکره و گفتگو انجام شد و به نفع ملت تمام شد و بقیه جریان ها هم همینگونه پیش خواهد رفت. بازگشایی سفارت آمریکا در ایران شرایط متعادل و مساوی اشکالی ندارد.
قبل از مذاکره فکر می کردند، مذاکره امر ناممکنی است ولی انجام شد. بالاخره وزیر خارجه با جان کری گفتگو کرد و تماسی تلفنی بین رئیس جمهور و اوباما برقرار شد.
● مهم عزت ملت ایران است، اگر ما با عزت و افتخار اجازه بازگشایی سفارت را دهیم و با این کشور رابطه داشته باشیم و ارتباط هوایی نیز بین دو کشور برقرار شود، این به نفع ملت ایران است، ملت ما نمی تواند در دنیای امروز منزوی باشد.
پایان پیام/
نظر شما