به گزارش خبرنگار شبستان از سمنان ، سیدمجید موسوی (7بهمن) در نشست ستاد مدیریت بحران استان سمنان خسارت بخش عشایر از خشکسالی امسال 14 میلیارد و 660 میلیون ریال است .
وی با بیان اینکه خسارت خشکسالی به مراتع امسال 760 میلیارد ریال برآورد شده اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی 42 درصد کاهش تولید علوفه پیش بینی می شود.
موسوی گفت: برای جبران این خسارت در بخشهای مختلف، به یک هزار و 70 میلیارد ریال اعتبار برای پروژه های عمرانی و چهار هزار و 180 میلیارد ریال تسهیلات بانکی نیاز است.
وی اظهار داشت: با پیش بینی کاهش 120 تن تولید شیلات در سالجاری زراعی، خسارت این بخش ناشی از خشکسالی 12 میلیارد ریال است.
موسوی گفت: امسال با کاهش 78 تن تولید عسل در استان سمنان، بیش از 19 میلیارد ریال به بخش زنبورداری و تولید عسل خسارت وارده شده است.
وی با پیش بینی تلفات پنج درصدی دام سبک، دو درصدی دام سنگین و پنج درصدی شتر به دلیل خشکسالی امسال، افزود: خسارت به بخش دام های سبک و سنگین و شتر 148 میلیارد ریال برآورد شد.
وی با اشاره به کاهش 54 درصدی بارندگی در سال زراعی جاری نسبت به میانگین درازمدت، خاطرنشان کرد: کاهش تولید محصولات کشاورزی، افزایش تلفات دام، کاهش دام مولد و افزایش روند تخریب مراتع و فرسایش خاک اصلی ترین آثار خشکسالی برای بخش کشاورزی است.
موسوی استفاده از گونه های گیاهی مناسب و مقاوم در برابر خشکسالی، تغییر روشهای کشت، استفاده از روشهای بهینه مصرف آب، افزایش خدمات بیمه گری و مهلت دهی برای بازپرداخت تسهیلات بانکی را از پیشنهادهای خود برای کاهش خسارت خشکسالی برای بخش کشاورزی عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما