به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، استاد غلام وکیلی ریشه هر مردمی را فرهنگ آن منطقه و دیار دانست و اضافه کرد: کتابخوانی هم بخشی از تعالیم تربیتی است که از مدرسه و خانواده آغاز می شود.
نویسنده کتاب«گهره گوهر ماندگار» با بیان این موضوع که تربیت مجموعه تغییرات است و از محیط اجتماعی شروع می شود، گفت: باید کتاب خوانی از مدارس نهادینه شود و معلمان وظیفه دارند که این علقه را در وجود دانش آموزان نهادینه کنند.
وکیلی با بیان خاطره ای از دوران تحصیلش در دهه بیست خورشیدی، گفت: نهال انس با کتاب توسط یکی از معلمان ادبیات در دلم کاشته شد.
وی در بخشی از این یادآوری خاطره اش، افزود: یادم می آید در سال 1329 که کلاس سوم دبیرستان محصل بودم، روزی معلم ادبیاتم مرحوم علی اصغر فیاض از دانش آموزان خواست کتاب هایی که تا آن زمان خوانده اند را در کاغذی نوشته و به او دهند و من نام تعدادی از کتب را که تا آن دوره شنیده بودم مانند بینوایان اثر ویگتورهوگو، سگ ولگرد و بوف کور اثر صادق هدایت را بر روی کاغذی نوشتم و تحویل معلمم دادم.پس از رویت کاغذ، معلم از من خواست که نام قهرمانان بینوایان و نکته نهفته در کتاب بوف کور رابیان کنم.
در صورتی که تا آن زمان یک کتاب خارج از موضوعات درسی نخوانده بودم و ناچار به اعتراف شدم که دروغ گفته ام.
وکیلی ادامه داد: این امر سبب شد مرحوم فیاض رنج سفر را بر خود هموار کرده و به تهران برود و در مراجعه این کتب را خریداری و در اختیار دانش آموزان آن دوره بگذارد و این امر سبب شد من تا به حال که هشتاد ساله ام لحظه ای از کتاب دور نباشم.
این نویسنده پیشکسوت هرمزگانی شناخت مولفان بومی را از ضرورت های فرهنگی استان دانست و گفت: مردم باید آشنایی درستی از مفاخر فرهنگی خودشان داشته باشند و این امر میسر نمی شود مگر با معرفی آنان در کتاب هایی که بیوگرافی یا آثارشان باشد.
شاعر«کمنزیل» یادآور شد: کتاب های ارائه شده به دانش آموزان باید بر حسب رده سنی و جنسیت و ارزان در اختیار آنان قرار گیرد.
یازدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان از تاریخ سوم تا نهم بهمن ماه امسال در محل برگزاری دائمی نمایشگاه های بندرعباس واقع در چهارراه جهانبار برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما