به گزارش خبرگزاری شبستان ،این کتاب با تلاش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا منتشرشد، خلاصه ای از عقاید اسلامی و به ویژه عقاید شیعه اثنی عشری را بیان می نماید.
در این کتاب از شکل گیری تشیع و منابع و مصادر ایشان اعم از قرآن، سنت، عقل و اجماع سخن به میان آمده است و در ادامه گزارشی مختصر از جمعیت و پراکندگی جمعیتی مسلمانان در جهان ارائه داده و سپس به تحلیل قومیت های دینی و برخی از دولت های شیعی در بستر تاریخ پرداخته است.
این کتاب بر وحدت مسلمانان در سراسر دنیا تاکید دارد و در واقع پیام های مکرر قرآن کریم بر اتحاد مسلمانان را بیان نموده و مسلمانان را دعوت به اتحاد و همدلی در تمام مسائل می نماید.
انتشارات جامعه الزهرا(س) نخستین بار کتاب حاضر را در سال 1381 به زبان انگلیسی منتشر نمود و سپس به زبان های عربی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی و روسی ترجمه و منتشر شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد داوود مکاسا از دانش آموختگان و طلاب حوزه علمیه قم ترجمه این کتاب به زبان لوگاندا را بر عهده گرفت و پس از اتمام ترجمه، این کتاب منتشر شده و به علاقمندان ارائه شد.
این کتاب نخستین منبع شیعی است که به زبان لوگاندا ترجمه شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
انتشار یکصد و شانزدهمین شماره بولتن «تازههای نشر عربی»در لبنان
یکصد و شانزدهمین شماره از بولتن تازههای نشر عربی حاوی منشورات جدید در لبنان و برخی کشورهای عربی از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان در بیروت منتشرشد.
در این شماره کتب متنوعی در حوزه اندیشه دینی- سیاسی- تاریخی و موارد دیگر معرفی شده است. کتاب «اسلامگرایان و حکومت دولت جدید» تهیه شده توسط دکتر اسماعیل الشطی، کتاب «اندیشه لائیک در ایران اسلامی» تهیه شده توسط عماد حمودی الهلالی، «پرسش های دولت بهار عربی» تهیه شده توسط سلمان بو نعمان، کتاب «پس از بنلادن؛ نسل بعدی القاعده» تهیه شده توسط عبدالباری عطوان، کتاب «تجربه دینی از وحدت تا تنوع» تهیه شده توسط دکتر توفیق بن عامر از جمله کتب معرفی شده در این شماره میباشد.
برگزاری همایش هم اندیشی فراسوی همبستگی در یونان
همایش هم اندیشی فراسوی همبستگی، گفتمان قرآن کریم درباره تنوع فرهنگی و انسجام اجتماعی به همت رایزنی فرهنگی ایران در آتن برگزارشد.
همایش هم اندیشی فراسوی همبستگی، گفتمان قرآن کریم درباره تنوع فرهنگی و انسجام اجتماعی با مشارکت اندیشمندان ایرانی و یونانی و با حضور سفیرانی از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، قطر و سودان، مسئولان فرهنگی و دینی یونان، شخصیت های علمی یونانی و ایرانی و دیگر کشورهای جهان اسلام، دانشجویان ایرانی، نمایندگان انجمن های اسلامی شهر آتن توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در تالار کاسموس یکی از هتل پرزیدنت شهرآتن برگزار شد.
در آئین گشایش این هم اندیشی، بهنام بهروز" سفیر جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی گفت:وحدت یکی ازآموزه های مهم اسلام و دیگر ادیان توحیدی است که همه و به ویژه مسلمانان بایستی در این عصر بیش ازهرعصر دیگری به آن توجه نمایند.
وی همبستگی و همدلی بین پیروان ادیان را در ایجاد آرامش و برقراری صلح جهانی در جوامع بشری مهم توصیف کرد.
جرج کالینجیس قائم مقام وزارت آموزش و امور دینی یونان گفت:اینگونه هم اندیشی ها بسیار مهم هستند و من از اینکه سفارت و رایزنی فرهنگی ایران هر ساله به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، این فرصت را برای گفتگو فراهم می¬نماید، تشکر می کنم.
وی با تاکید بر همبستگی و همدلی بین پیروان ادیان در جوامع محتلف، افزود:یونان از برگزاری اینگونه گفتگوها حمایت می¬کند. زیرا ما معتقدیم که با گفتگو و آشنایی با فرهنگ های مختلف و آموزه های دینی یکدیگر بهتر می توانیم در کنار هم به صورت مسالمت آمیز، دوستانه و برادرانه زندگی کنیم.
کالینجیس گفت: ازطریق برگزاری اینگونه هم اندیشی ها زمینه برای آشنایی بیشتر با آموزه های مذهبی اسلام و مسیحیت برای دو طرف فراهم خواهد آمد.
محمد حسین مظفری رایزن فرهنگی کشورمان نیز طی سخنانی ضمن تبریک میلاد با سعادت رسول اکرم(ص)،گفت:مفهوم همبستگی ر ا می توان از منظر حقوقی، علوم اجتماعی، فلسفی و کلامی مطالعه کرد.
وی افزود:مفهوم حقوقی همبستگی در اصول و شعارهای انقلاب فرانسه ریشه دارد، در انقلاب فرانسه بر سه اصل مهم آزادی، برابری و برداری تاکید شده است.
مظفری گفت:در منشور سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز آزادی و برابری تجلی یافتهاست، اما اصل برادری که ریشه و سرچشمة مفهوم حقوق همبستگی در کنار دو اصل دیگر محسوب می شود، مورد بی¬مهری واقع شده است.
وی افزود:برای اولین بار امیل دورکهایم در یکی از آثار خود این مفهوم را از منظر علوم اجتماعی مطالعه کرد و همبستگی مکانیکی و همبستگی ارگانیک را از هم بازشناخت.
رایزن فرهنگی کشورمان گفت:از نظر کلامی، همبستگی در ادیان ابراهیمی از نگاه همبستگی میان خانواده بشری مورد توجه واقع شده است. و این هم اندیشی درصدد است که این مفهوم را از نظر کلامی و به خصوص از منظر قرآن کریم مطالعه نماید.
کنستانتینوپولوس کشیش کلیسای ارتدوکس یونان طی سخنانی با تاکید بر ضرورت همبستگی از دیدگاه ادیان الهی گفت:وقتی که می خواهیم دربارة همبستگی بحث کنیم، کار سختی در پیش خواهیم داشت، به ویژه اگر بخواهیم دربارة فراسوی همبستگی صحبت کنیم، زیرا ، همبستگی از نظر الهی موقعی مفهوم می یابد که روح خدایی در انسان تجلی یابد، تا انسان بتواند با اتکا به روح خدایی نوعی از زندگی را ایجاد کند که در آن روح خدا وجود داشته باشد.
وی افزود:انسان معمولی و بدون در نظر گرفتن روح و مفهوم الهی در زندگی شخصی خود، خواستار داشتن زندگی مرفه است و این ها ملاک زندگی قرار می گیرند و بدین ترتیب روح خدایی را از زندگی خود بیرون می کنند و از این طریق رسیدن به همبستگی و زندگی مسالمت آمیز امکان پذیر نخواهد بود.
خانم " انا استامو" سخنگوی انجمن مسلمانان یونان نیز طی سخنانی با اشاره به اهمیت وحدت در جهان و جامعه بشری گفت:وحدت و همبستگی بایستی براساس آموزه های ادیان الهی با عمل همراه شود تا بتوان در جامعه امروز انسانی صلح و آرامش واقعی برقرار گردد.
وی پیروی از دستورات الهی را تنها راه رسیدن به همبستگی معنوی و عملی برای نجات انسان امروز قلمداد کرد و گفت:ادیان توحیدی بر اخوت و برادری تاکید دارند و اگر جامعه بشری واقعاً خواستار رسیدن به صلح و آرامش در جوامع خود باشد، بایستی به صورت عملی و بر اساس آموزه های ادیان عمل نماید.
حجت الاسلام و المسلمین"محمد علی شمالی" رئیس موسسه بین المللی مطالعات اسلامی حوزه علمیه قم گفت:معمولاً انسان ها اختلافات و تنوعات زبانی ونژادی را تهدید تلقی نموده در حالیکه قرآن کریم تنوع و اختلافات فرهنگی و نژادی را به منظور شناسایی بهتر و زمینه سازی برای ایجاد شبکه های متنوع ارتباطی در خدمت صلح کلی برای بشریت معرفی می کند.
وی افزود:قرآن سریعاً گفته است، رنگ، نژاد، قومیت و ملیت عامل برتری نیست و انسانی نزد خود محبوب تر است که از دیگران با تقوا تر باشد.
شمالی افزود:اتحاد، وحدت، همدلی و همبستگی عواملی هستند که هر جامعه، کشور و جامعه بشری را بسوی سعادت، آرامش و داشتن زندگی مسالمت آمیز هدایت می کنند و ادیان الهی و به خصوص اسلام بر مساله وحدت با وجود تنوع نژادی و قومی، در جوامع بشری تاکید دارد.
خانم"انگلیکی زیاکا"، استاد دانشکده الهیات دانشگاه ارسطوی تسالونیک با اشاره به آیاتی چند از قرآن کریم دربارة وحدت،همبستگی و پذیرش تنوع،گفت: قرآن کریم در آموزه های خود، بر وحدت در عین کثرت تاکید دارد و به همین دلیل تفاوتی برای اقوام یا نژادهای مختلف، ملیت و دین قائل نیست و بر وحدت نه تنها برای مسلمانان بلکه وحدت بشریت را توصیه و تشویق می کند.
وی فزود:ادیان الهی همگی بر ایجاد صلح، دوستی و همبستگی بین پیروان ادیان مختلف و جامعه بشری تاکید دارند و از این میان مسیحیت ارتدکس و اسلام بیش از دیگر ادیان بر آن تأکید دارند.
خانم"زیاکا"با اسناد به آیاتی چند ازقرآن کریم، تصریح کرد: قرآن کریم زندگی مسالمت آمیز را برای تمام بشر مورد توصیه قرارمی دهد و به همین دلیل نیز بارها در قرآن کریم ازکلمة انسان استفاده کرده و نه فقط مسلمانان، بنابراین می توان نتیجه گرفت که اسلام دیگر ادیان الهی را به رسمیت می شناسد و زندگی مسالمت آمیز را برای جامعه بشری طلب و مورد تاکید قرار می دهد.
وی در خاتمه با اشاره به ضرورت گفتگو در رسیدن به وحدت بین انسان ها و ایجاد همبستگی و همدلی آنان گفت: گفتگوی ادیان زمینه ساز آشنایی بیشتر پیروان ادیان با دیدگاه های دیگر مداهب و مکاتب خواهد شد و بدین ترتیب، وحدت ، همبستگی،صلح و آرامش در جوامع مختلف بدست خواهد آمد.
برگزاری کلاس های تفسیر و حافظ خوانی در پاریس
به همت رایزنی فرهنگی ایران در پاریس، دور جدیدی از کلاس های حافظ خوانی و تفسیر غزلیات حافظ از ابتدای بهمن ماه 1392 در محل خانه فرهنگ ایران آغاز شد.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس نشست هایی را در حوزه خوانش اشعار حافظ شیرازی و تفسیر غزلیات این شاعر بزرگ ایرانی فراهم نموده است.
خانم مهشید مشیری، استاد ادبیات فارسی و نویسنده ده ها کتب در حوزه شعر و ادب ایرانی، تدریس در این دوره از کلاس ها را بر عهده دارد.
این کلاس ها یک جلسه در هفته و در روزهای چهارشنبه در خانه فرهنگ ایران دایر می باشند.
برگزاری نمایشگاه خط با شعار قرآن رمز وحدت در تونس
نمایشگاه خط هنرمندان ایرانی با شعار"قرآن رمز وحدت" به مناسبت هفته وحدت در تونس برگزارشد.
رایزنی فرهنگی ایران با همکاری وزارت فرهنگ تونس ومرکز فرهنگی ابن رشیق به مناسبت هفته وحدت نمایشگاه خط هنرمندان ایرانی را با شعار"قرآن رمز وحدت"برگزار کرد.
در مراسم افتتاحیه که با حضور جمعی از اساتید خط در تونس وعلاقه مندان به این هنر زیبا برپا شده بود، خانم "سمیره بن بدر"، نماینده وزارت فرهنگ تونس با تبریک میلاد پیامبر(ص) وتشکروقدردانی ازفعالیت های رایزنی فرهنگی کشورمان ،آمادگی وزارت فرهنگ تونس را برای هرگونه توسعه روابط دوجانبه فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد وبا بیان عظمت تمدنی ایران از هنرمندان دو کشور خواست تا با برنامه های مشترک زیبائی های پیوند دو ملت مسلمان متمدن ایران وتونس را به تصویر بکشند.
وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک تاریخ برگزاری نخستین هفته فرهنگی ایران در تونس را با مشورت رایزنی فرهنگی قطعی خواهند کرد تا زمینه شناخت مردم تونس با فرهنگ وتمدن ایرانی اسلامی فراهم گردد.
در این مراسم، 25تابلوی زیبای خط نستعلیق با موضوعات قرآنی به نمایش در آمد.
شکری لطیف مدیر مرکز فرهنگی ابن رشیق،محمد صادق عبداللطیف از تاریخ نگاران فرهنگ وهنر در تونس،الجیلانی الغربی استاد برجسته خط نستعلیق وکوفی در تونس وعبدالسلام البجاوی رئیس انجمن خطاطان تونس به ایراد سخن پرداختند وهریک با تمجید برپائی نمایشگاه های هنرخط؛ابتکار این دوره را با شعار قرآن رمز وحدت در عصری که افراطی گری و وجود تکفیری ها آسایش ووحدت امت اسلامی را نشانه گرفته اند ودست در دست بیگانگان ومخالفان علیه اسلام وپیامبر خاتم(ص) وارد جنگ شده اند؛بسیار مناسب دانستند وخطاب به هنرمندان از آنان خواستند تا با تاسی به آیات الهی وابراز آنها در هنر خود؛ اعتدال وتکریم انسان را بعنوان امر قرآنی ترویج کرده ومانع از رشد افراطی گرایی وتکفیر شوند.
در پایان این مراسم ؛نماینده فرهنگی کشورمان با اهدای لوح تقدیر ویک جلد قرآن مجید چاپ کشورمان ازآقای منجی عمار استاد برجسته تونسی تجلیل بعمل آورد.
برگزاری دوره آموزشی تهذیب خط در سنگال
در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی یک دوره کارگاه آموزشی هنر تهذیب در گالری هنرهای اسلامی رایزنی فرهنگی ایران در داکار برگزارشد.
در این مراسم، "حسن ذاکری "رایزن فرهنگی ایران در سنگال طی سخنانی ضمن اشاره به علاقه مسلمانان سنگالی به هنرهای اسلامی که از آیات قرانی بهره می گیرد، هدف از تشکیل این کارگاه را توانمند سازی علاقه مندان به این هنر واشاعه فرهنگ وهنر قرآنی ذکر نمود.
وی همچنین از حضوردو هنرمند خطاط تهذیب وارائه آثار آنان در قالب نمایشگاه هفته فرهنگی در ایام دهه فجر خبر داد .
"احمد لی"، استاد کارگاه وهنرمند خطاط شهیر سنگالی نیز ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی ایران به خاطر فراهم آوردن این امکانات از کار آموزان خواست تا بادقت وتلاش بیشتر سعی نمایند تا اولین نمونه کارهای خود را برای عرضه در نمایشگاه خط دهه فجر به همراه آثار هنرمندان ایرانی آماده نمایند.
گفتنی است این کارگاه با اختصاص 6ساعت کارآموزشی در دو روز هفته به مدت 3ماه برگزارخواهد شد.
افتتاح نمایشگاه نقاشی هنرمند ایرانی در پاریس
نمایشگاه نقاشی هنرمند ایرانی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس برگزارشد.
در این نمایشگاه آثار نقاشی هنرمند نقاش ایرانی "داوود قنبری"، به نمایش در آمده است. وی که از حدود چهل سال پیش در فرانسه زندگی می کند، در طی چندین دهه بصورت تمام وقت به خلق آثار هنری برجسته ای اقدام نموده و تاکنون موفق به برگزاری چندین نمایشگاه نقاشی از آثار خود گردیده است.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات ،در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور و استقبال ایرانیان و فرانسویان علاقمند به هنر و فرهنگ ایرانی برگزار شد، "داوود قنبری" در سخنانی با اشاره به تاثیر عرفان و معنویت ایرانی-اسلامی در کارهای هنری خود، اظهار داشت:"همواره علاقه به ایران و غنای فرهنگی-هنری این سرزمین، دستمایه من در خلق آثار هنری بوده است و من نقاشی را ابزاری برای بیان احساسات و ارتباط به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با سایر انسانها می دانم و از این طریق بر همبستگی نوع بشر و وجود علائق و احساسات مشترک در بین انسانها از همه ملیتها و جوامع تاکید به عمل می آورم".
گفتنی است این نمایشگاه از روز سی ام دیماه تا یازدهم بهمن 1392 در محل خانه فرهنگ ایران در پاریس برپا می باشد.
پایان پیام/
نظر شما