کتاب درسی ادبیات انقلاب برای دانشگاه ها منتشر می شود

خبرگزاری شبستان :غلامعلی حداد عادل در مراسم پایانی "شب های شعر انقلاب"،گفت: به زودی مجله "ادبیات انقلاب اسلامی" برای عموم مخاطبان و کتاب درسی "ادبیات انقلاب" برای دانشگاه ها منتشر می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به این که با وجود گرفتاری هایی که داشته است خود را به این مراسم رسانده است، اظهار کرد: البته همه گرفتاری های ما در راه انقلاب اسلامی خیر است و از خدا می خواهیم گرفتاری مان را بیشتر کند.


وی گفت: با هر تحول اجتماعی عمیق و ریشه داری ، تحولی در ادبیات و زبان پیدا می شود و در هر کشوری این قاعده حاکم است. از ظهور اسلام گرفته که ادبیات را متحول کرد تا اسلام آوردن ایرانی ها و مشروطیت و انقلاب اسلامی در ادبیات و زبان کشورمان تاثیر داشته است.


عادل با بیان این که تحول در شعر و ادبیات ایران را طی انقلاب اسلامی شاهد بوده ام، عنوان کرد: 50 سال قبل وارد دانشگاه تهران شدم و از آن زمان علاقه مند ادبیات بوده ام گرچه رشته تحصیلی ام ادبیات نبود. در خاطرم هست که در آن دوران کتاب های شعر آزاد انتشارات جیبی و مجلات روشنفکری را در جلوی دانشگاه تهران می خریدیم و می خواندیم.


رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر این که پیش از پیروزی انقلاب، شعر انقلاب اسلامی غریب بود، گفت: در آن دوران حال و هوای دیگری در کشورمان وجود داشت. اگر به مجله فردوسی که در سال های پیش از انقلاب اسلامی منتشر می شد مراجعه شود می توان دید که مضامین و آرمان های شعر کشورمان طی این سال ها چقدر تغییر کرده است.


وی ادامه داد: در مهر ماه سال 57 ، انستیتو گوته که عهده دار برنامه های فرهنگی آلمان در ایران بود، در فضای باز سیاسی که به برکت انقلاب اسلامی ممکن شده بود در باغ بزرگی در خیابان ولی عصر 10 شب شعر برگزار کرد که هر شب تعدادی از شاعران نوپرداز آن زمان شعر می خواندند و مجموعه آن شعرها نیز چاپ شد. آن برنامه آخرین جلوه شعر انقلاب بود که وصل به انقلاب شده بود و شعرهای انقلابی هم در آن برنامه خوانده شد و می توان اشعار را با شعر انقلاب اسلامی امروز مقایسه کرد.


عادل خاطرنشان کرد: این تغییرات دست مایه ایی است برای ارزیابی تحول ادبیات در بعد از انقلاب اسلامی و این راه باید ادامه داشته باشد. تحولات عمیقی طی این سال ها رخ داده است و آرمان ها و افق نگاه شاعران انقلابی به کلی عوض شده است.


وی همچنین با اشاره به این که شعر برای ایرانی ها سرمایه ملی است، عنوان کرد: از دیرباز هر انسان فرهیخته، با فرهنگ و با سوادی در کشورمان با شعر سرو کار داشته است.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که گروه پژوهشی "ادبیات انقلاب اسلامی" در فرهنگستان زبان و ادب فارسی راه اندازی شده است، عنوان کرد: سعی مان این است تا در این گروه تحول شعر در سال های بعد از انقلاب اسلامی را در قالب دانشگاهی و سامان یافته بررسی کنیم.


مجله ادبیات انقلاب اسلامی منتشر می شود
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین گفت: در تلاشیم تا برای درس ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاه ها کتاب درسی تولید کنیم. در حال حاضر کتاب درسی تالیف شده است که در دانشگاه هایی که "ادبیات انقلاب اسلامی" را به صورت واحد اختیاری ارائه می دهند تدریس شود.


وی افزود: مجله ادبیات انقلاب اسلامی نیز از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی تا 22 بهمن منتشر می شود و به دست مخاطبان می رسد.

 

وی در خاتمه تازه‌ترین غزل سروده خود را که پیش از این در نشست تجلیل از محمد کاظم کاظمی برای نخستین بار قرائت کرده بود، برای حاضران خواند که در زیر می‌آید:

یاد او شب تا سحر بیدار می‌دارد مرا / تا سحر با دیده خون بار می‌دارد مرا

هر کسی در زندگانی با خیالی دلخوش است / عشق خوش دل از خیال یار می‌دارد مرا

قافیه اندیشم اما نازنین دلدار من / سرخوش از اندیشه دیدار می‌دارد مرا

ماه اگر در آسمان، محروم می‌ماند ز مهر / ماه من از مهر برخوردار می‌دارد مرا

گرچه پیر سال و ماه‌ام لیک عشق کهن‌کار / با همه افسردگی در کار می‌دارد مرا

در میان آتش‌ام اما خوشم زیرا که عشق / در امان از آذر و آزار می‌دارد مرا

تا مگر پای از گلیم خویش مگذارم برون / یار گرد خویش چون پرگار می‌دارد مرا

گرچه خاموشی خردمندی است اما عاشقی / گاه گاهی بر سر گفتار می‌دارد مرا
پایان پیام/

 

کد خبر 336162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha