حسین طاهری: رادیو پل ارتباطی برای گسترش تئاتر است

خبرگزاری شبستان: افتتاحیه هفتمین دوره برگزاری بخش رادیو تئاتر فجر در سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر روز 5 بهمن در تماشاخانه سه نقطه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این مراسم که با گپ و گفت دوستانه و رادیویی ایوب آقاخانی شروع شد، مدیران و مسئولان رادیو نمایش ، مدیر کل هنرهای نمایشی ، دبیر جشنواره سی و دوم و جمعی از هنرمندان تئاتر و رادیو نمایش و میران جشنواره تئاتر فجر حضور داشتند.


حسین طاهری مدیر کل هنرهای نمایشی در این مراسم با سپاسگذاری از هنرمندان تئاتر و رادیو گفت : رادیو یک پل ارتباطی است که می تواند برای گسترش تئاتر موثر باشد.
ایوب آقا خانی حاضران در این جلسه را میزبان اصلی این مراسم دانست و گفت: این عرصه نیز مانند تمامی عرصه های نمایشی بدون مخاطب محکوم به فنا ست.
وی در ادامه از تمامی مدیران و مسئولان که با وجود کمبود بودجه به برگزاری این مراسم و نیز حضور این بخش در سی و دومین جشنواره بین المللی تئااتر فجر احتمام ورزیدند تشکر کرد.


آقا خانی در ادامه به تاریخچه بوجود آمدن رادیو تئاتر در سال 1949 اشاره کرده و افزود: پیدایش رادیو تئاتر با تبدیل فیلم " چه زندگی شگفت انگیزی " از فرانک کاپرا اتفاق افتاد و این رادیو تئاتر همچنان اجرا می شود و از استقبال و فروش موفقی نیز برخوردار است.


آقاخانی افزود: این رسانه یک رسانه نوپا اما امکانی بزرگ است. وقتی تنها یکی از دانشگاه های کشور ، در یک سال نزدیک به 900 نفر دانشجوی تئاتر می پذیرد، باید به رشد این هنر کمک کرد زیرا رادیو تئاتر بستر و فیلدی برای رشته های تئاتری است.


وی با اشاره به استقبال بی نظیر شرکت کنندگان با وجود کمبود ها و فرصت یک ماهه برای ارسال آثار به جشنواره توضیح داد: بیش از 150 اثر به دبیرخانه رسید که حدود 50 اثر از شهرستان ها و مابقی آن از دیگر هنرمندان و دانشسگاه ها بود.


وی در ادامه گیل آبادی، فرهاد آییش و پیشگر را به عنوان داوران این بخش معرفی کرده و از قادر اشنا به خاطر حمایت از این بخش با جمله " آشنا واقعا آشنا بود و غریب نبود" تشکر کرد.
وی از تمامی مسئولان در خواست توجه و عنایت بیشتر به بخش رادیو تئاتر را داشت.


در ادامه دهقان نیری مدیر رادیو نمایش که با وجود دوران نقاهت جراحی گوش خود در این مراسم حضور پیدا کرده بود از گیل آبادی ، برهانی مرند، پیشگر و آقاخانی برای هفت سال تلاش جهت سرپا نگه داشتن و سرافرازی این حوزه تشکر کرد و افزود: هدف این نیست که فقط پرورنده این هنر باشیم بلکه هدف ، توسعه و گسترش این بخش است.


وی اعلام کرد: در پایان جشنواره از بین آثار ، یک اثر به عنوان منتخب و یک اثر به عنوان برگزیده معرفی خواهیم کرد.در ادامه این مراسم چهار کتاب منتشر شده به مناسبت سی ودومین جشنواره تئاتر فجر رونمایی شد.


نصراله قادری مدیر انتشارات نمایش در این مراسم از انتشار مجموعه نمایش های خسرو حکیم رابط و نمایشنامه هایی که کار مشترک بخش رادیو تئاتر، رادیو نمایش و انتشارات نمایش است در سال پیش رو خبر داد.


بخش رادیو تئاتر فجر هر روز در نوبت 18:30 و 20:30 و به صورت رایگان در پلاتو سه نقطه برگزار می شود.


چهار شهر خوزستان میزبان جشنواره تئاتر فجر


ناصر چنانی معاون هنری اداره کل ارشاد اسلامی استان خوزستان از اجرای نمایش‌های سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و نمایش‌های برگزیده استان در چهار شهر خوزستان در قالب اولین جشنواره تئاتر فجر استانی خبر داد.


 ناصر چنانی با اشاره به استقبال بسیار خوبی که مخاطبان تئاتر در استان از نمایش «شطرنج با ماشین قیامت» داشتند گفت:«اجرای این نمایش که در آ‌بادان و خرمشهر با اقبال مواجه شده‌بود در آ‌بادان با برپایی یک ورک شاپ همراه شد. ورک شاپ‌های آموزشی حرکت خوبی برای رشد و ارتقاء تئاتر در اقصی نقاط کشور هستند.»


وی از اجرای نمایش‌های" رضا" و "رابیسن و کروزئه" در روزهای دوشنبه تا پنجشنبه‌ در شهرهای اندیمشک و اهواز خبر داده و گفت:«نمایش رضا دو اجرا در اندیمشک و نمایش رابینسن و کروزوئه دو اجرا در اهواز خواهند داشت.»


معاون هنری ادره کل ارشاد اسلامی خوزستان از اجرای نمایش‌های برگزیده اندیمشک در این ایام خبر داده و تاکید کرد:«در نظر داریم اجرای نمایش‌های جشنواره همراه با برپایی کارگاه‌های ‌آموزشی باشد.»

 

چنانی تاکید کرد: «امسال پنج نمایش از استان خوزستان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر داریم. از ‌آنجا که جشنواره‌ای نیز از تولیدات استان در جشنواره تئاتر فجر استانی داریم، در پایان مراسم ویژه اختتامیه‌ای خواهیم داشت.»


کتاب "24 سال نقد تئاتر" منتشر شد


کتاب "24 سال نقد تئاتر" به مناسبت برگزاری سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر منتشر شد و مجموع کتاب‌های جشنواره به 6 اثر رسید. این کتاب که تاریخچه کانون ملی منتقدان تئاتر جمهوری اسلامی ایران از آغاز تا کنون را شامل می‌شود به کوشش منوچهر اکبرلو گردآوری شده‌است.
اکبرلو در این کتاب ضمن معرفی کانون بین‌المللی منتقدان تئاتر، اساسنامه‌ها،آیین‌نامه‌های کانون ملی و اطلاعات آماری فعالیت این کانون در خصوص جلسات نقد و بررسی، اعضاء، بیانیه‌ها،آرا، برپایی جشن‌ها و...را معرفی کرده‌است.

این کتاب 134صفحه‌ای در 1500نسخه و با طراحی جلد آرزو رحمتی توسط انتشارات نمایش وارد بازار کتاب شده‌است.


کارگردان نمایش خیابانی "انتظار عطر یوسف": هرگز فکر نکردیم برای افرادی در شرایط خاص اجرا می کنیم


ذبیحی یکی از کارگردانان نمایش خیابانی "انتظارعطر یوسف" اجرای نمایش‌اش در ندامتگاه اوین را یکی از بهترین اجراهای دوره هنریش معرفی کرد.  این کارگردان تئاتر که روز گذشته در قالب اجراهای خیابانی جشنواره در ندامتگاه اوین اجرا داشت گفت:پس از بیست و چهار سال سابقه تئاتر خیابانی و اجرا در مکان‌های مختلف و مواجه با تماشاگرانی از گروه‌های گوناگون،اجرا در ندامتگاه اوین را بهترین اجرای زندگی هنریم می‌دانم.


وی درباره این تجربه گفت:ابتدا تصورات متفاوتی از این اجرا داشتم و به اینکه چطور باید برای زندانیان اجرا کرد می‌اندیشیدم اما آنچه اتفاق افتاد کاملا متفاوت بود.ما زیاد به این قضیه که مخاطبان چه کسانی هستند فکر نکردیم، تصمیم گرفتیم یک اجرای عادی داشته باشیم.


وی با تاکید بر اینکه تئاتر خیابانی برای تماشاگرانی از تمامی اقشار جامعه اجرا می شود گفت:هرگز فکر نکردیم برای افرادی در شرایط خاص اجرا می کنیم و همین نکته باعث موفقیت نمایش است.


ذبیحی از ارتباط خوبی که نمایش"انتظار عطر یوسف" با مخاطبان برقرار کرده یاد کرد و افزود:یکی از شعارهای چندساله اخیر برای جشنواره تئاتر فجر،تئاتر برای همه است و به اعتقاد من یکی از نقاطی که این شعار تحقق پیدا می‌کند،ندامتگاه‌‌ها هستند.


وی در پایان از مسئولان ندامتگاه،تماشاگران خوب نمایش اش و مسئولان جشنواره تشکر کرد و گفت:همین که جشنواره امسال و محل های اجرا را با نگاه متفاوت‌تری دید‌ه‌اند و تئاتر را تنها مخصوص تئاترشهر و ایرانشهر برگزار نکردند باید از همه این افراد تشکر کنم.


وی تاکید کرد: تئاتر تنها برای چهارراه ولی عصر و ایرانشهر نیست.باید این هنر برای تمام مردم در نظر گرفته شود.


دومین جلسه نقد تئاتر خیابانی برگزار می‌شود


دومین جلسه نقد و بررسی نمایش‌های خیابانی با نقد 10 اثر نمایشی در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود. در این جلسه که روز یکشنبه 6 بهمن برگزار می‌شود نمایش‌های "کشت داشت برداشت"، "چهار خان برای جاسم"، "انتظارعطریوسف"، "سیاره ها"، "میار جلی"، "بنگ بهیگ"، "گرگ"، "کوچی دیگر"، "پرده خوانی شیرین وفرهاد مدل92"، "یک داستان کاملا واقعی" مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند.


این جلسات از ساعت22 در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برپا می‌شود و هنرمندان تئاتر خیابانی می‌توانند در آن شرکت کنند.


شهرام نوشیر مدیر بخش تئاتر خیابانی در اولین جلسه نقد که روز 3بهمن برگزار شد درباره برپایی این جلسات گفت:توجه و همت ما بر این بود که نقد به عنوان برنامه‌ای مهم برای مسئولان و هنرمندان مورد توجه قرار بگیرد.


وی این حرکت را آغازی برای پاسخگویی هنرمندان به انتقادات و پیشنهادات سازنده‌ای که برای پیشبرد و ارتقا سطح کیفی آثار داده می شود، در فضایی اخلاقی و تکنیکی معرفی کرد.
 

"گلوله های بی‌صدا" به خانه نمایش می‌رود


نمایش "گلوله‌های بی‌صدا" کار افشین ناصری روزهای 6و7بهمن در خانه نمایش اداره تئاتر اجرا می‌شود. این نمایش که کاری از گروه ققنوس است ماجرای پناه گرفتن یک گروهان در زیرزمین یک ایستگاه رادیویی است و به زمان جنگ جهانی باز‌می گردد. در این اثر نمایشی اخبار جنگ از این زیرزمین به مردم گزارش داده می‌شود اما هیچ جنگی درنگرفته است.


بنا به گزارش روابط عمومی سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، بازیگران این نمایش افشین ناصری، کیانوش فتاحی، گلاویژ احمدیان و سامان خضری هستند.


نمایش "گلوله‌های بی‌صدا" روزهای 6 و 7بهمن در دو نوبت16:30 و18:30 در اداره برنامه‌های تئاتر واقع در خیابان شهید موسوی کوچه محمدآقا اجرا می‌شود.‌


پایان پیام/

کد خبر 336157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha