برای کشور شیعی چون ایران پذیرش این همه معتاد قابل قبول نیست

خبرگزاری شبستان:وزیر کشور بابیان اینکه جامعه مداحان محوری ترین شبکه اجتماعی درمبارزه بامواد مخدرهستندگفت:آنچه امروزجامعه مارااز شر تمام بلیات حوزه فرهنگی واجتماعی حفظ کرده بعداز خدافرهنگ ملی ودینی ماست.

 به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست فصلی کانون مداحان و شعرای آیینی کشور گفت: علت اینکه من در خدمت شما هستم از یک جهت به دلیل رویکردهایی است که ما در وزارت کشور پیگیری می کنیم، به ویژه موضوع قاچاق و مواد مخدر که امروز می خواهم در مورد آن صحبت کنم. علت دیگر حضور بنده، بحث جایگاه و اهمیت و نفوذ و اثرگذاری است که شما در جان و دل و عقل جامعه می توانید داشته باشید.

 

وی افزود: درباره رویکرد اول ما با بلیّه عظیمی در جامعه با نام مواد مخدر روبرو هستیم که مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست های کلان یازده گانه ای که به ما داشته اند مبارزه با قاچاق و مواد مخدر را به منزله جهاد دانستند. با وجد اینکه زحمات زیادی در مورد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است اما امروز نمی توانیم ادعا کنیم که توانسته ایم این بلیه را کنترل کرده و از بین ببریم. نیروی انتظامی و دستگاه های مختلف زحمات زیادی در مبارزه با قاچاق و مواد مخدر کشیده اند و تقدیم سه هزار و 700 شهید در این راه خود گویای این زحمات است. همچنین هزینه های بسیار اجتماعی و مالی در این حوزه داشتیم اما با تمام این تلاش ها هنوز عقب تر از قاچاقچیان هستیم.

 

وی با بیان اینکه در جهان بیش از هزار میلیارد دلار در سال درآمد ناشی از فروش مواد مخدر است و در کشور ما این درآمد سه میلیارد دلار می باشد تصریح کرد: ما در کشور یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد داریم و تمام نظرسنجی ها از سال 86 نشان می دهد که اولین دغدغه خانواده ها بحث مواد مخدر و بعد بیکاری است که اگر هر کدام از آنها چهار نفر هم عضو خانواده داشته باشند نزدیک به 6 میلیون نفر مستقیم درگیر مواد مخدر هستند.

 

 63 درصد معتادان کشور متاهل هستند 

وزیر کشوربا بیان اینکه حدود 63 درصد معتادان کشور متاهل و 53 درصدشان شاغل هستند اظهار کرد: طبق آمار 50 درصد طلاق های جامعه ناشی از اعتیاد است. از طرف دیگر متاسفانه سن اعتیاد پایین آمده است و 46 درصد از کسانی که زندانی هستند به نوعی با مواد مخدر درگیر بوده و 25 درصد از زندانیان نیز غیرمستقیم درگیر مواد مخدر هستند.

 

وی ادامه داد: این آمارها گویای این است که با وجود تمام تلاش هایی که تا کنون صورت گرفته ما نتوانستیم به موفقیت دست یابیم لذا باید این موضوع را اجتماعی دنبال کنیم یعنی این موضوع را داخل مردم ببریم و مردم خود باید حس کنند و دغدغه داشته باشند و در کنار این دغدغه خود به مبارزه با مواد مخدر وارد شوند. در حوزه مبارزه با مواد مخدر که بحث امنیتی، درمانی، پیشگیری و صیانت است مشخصاً در سه مورد آن یعنی درمان، پیشگیری و صیانت مردم می توانند ورود داشته باشند و به نظرم تاثیرگذارترین شبکه اجتماعی که می تواند در این زمینه دخالت کند جامعه مداحان هستند.

 

NGO ها و شبکه های اجتماعی  بهترین روش برای مبارزه با مواد مخدر  

وی با اشاره به اینکه در دنیا الان بهترین روشی که برای مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته می شود بحث NGO ها و شبکه های اجتماعی است افزود: کشور ما به دلیل وجود جریان و شبکه روحانیت و مداحان به عنوان یک جریان قوی می تواند در بحث مبارزه با مواد مخدر تاثیرگذار باشد.

 

وزیر کشور افزود: تقاضای من از شما این است که راهکارهایی را جستجو کنید که این ظرفیت هایی که شما دارید را وارد شبکه اجتماعی مبارزه با مواد مخدر کنیم. جامعه مداحان محوری ترین شبکه اجتماعی در حوزه مبارزه با مواد مخدر است و نقش جامعه مداحان در حوزه آگاهی بخشی و صیانت از خانواده ها بسیار اهمیت دارد.

 

رحمانی فضلی با بیان  اینکه یکی از روش های ترک اعتیاد در دنیا بحث اهمیت جنبه روانی در ترک اعتیاد است خاطر نشان کرد: ما و شما می توانیم با بالا بردن اعتقادات و نیز برانگیختن حس گناه و تعصب و غیرت در معتادین بحث ترک اعتیاد را با موفقیت طی کنیم. جریان و شبکه ای که متصل به اعتقادات و ایمان و عرفان باشد قطعاً تاثیرگذار است.

 

وی با اشاره به بحث از صیانت از خانواده های معتادین افزود: متاسفانه در جریان اعتیاد بسیاری از زنان و فرزندان معتادان دچار مسائل اخلاقی و رفتاری می شوند. ما می توانیم در درون جامعه مداحان تشکل های خیریه ای را ایجاد کنیم تا این تشکل ها خانواده های معتادین را شناسایی کنند و در صورت لزوم از آنها حمایت های مالی، معنوی و حقوقی داشته باشند و از طرفی چون شما با طبقه متدینین ارتباط دارید آنها را به آمدن در این میدان مبارزه تشویق کنید.

 

برای کشور شیعی ،چون ایران پذیرش این همه معتاد قابل قبول نیست 

وی با بیان اینکه در کشور شیعه با حکومت دینی پذیرش این تعداد معتاد قابل قبول نیست گفت: جلوگیری از دیگر جرایم کشور وابسته به مقابله با این جرم است چرا که مواد مخدر مادر جرایم است. آنچه امروز جامعه ما از شر تمام بلیات حوزه فرهنگی و اجتماعی حفظ کرده بعد از خدا همین فرهنگ ملی، دینی و سرمایه های اجتماعی ما است که شما مداحان از جمله این سرمایه ها هستید.

 

پایان پیام/

کد خبر 335839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha