به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از روز چهارشنبه به همراه رئیس جمهور راهی سوئیس شد تا با حضور در چهل و چهارمین اجلاس داووس به تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در زمینه اقتصاد و سیاست بپردازد.
بنابراین گزارش، ظریف هم در این سفر علاوه بر حضور در دیدارها و سخنرانی های رئیس جمهور به تکمیل دیپلماسی روحانی پرداخت و با دیدار و گفتگو با رسانه ها و نمایندگان کشورهای حاضر در داووس توانست بر گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مطرح و قدرتمند جهانی تاکید کند.
در یکی از این تحرکات دیپلماسی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و ˈاحمد داوداوغلوˈ وزیر خارجه ترکیه امروز پنجشنبه در خلال نشست های مجمع اقتصادی جهان در داووس ، در باره آخرین تحولات سوریه به گفت و گو پرداختند.
این دیدار که به صورت غیرعلنی و در پشت درهای بسته انجام شد، در آن وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در باره آخرین تحولات در بحران سوریه و نشست کنفرانس ژنو دو بحث تبادل نظر به عمل آوردند.
از دیگر برنامه های ظریف دیدار و گفتگو با همتای نروژی اش بود.
دو وزیر در این دیدار ضمن تبادل نظر و گفت وگو پیرامون روابط دوجانبه و موضوع های منطقه ای به ویژه بحران سوریه بر اهمیت ادامه رایزنی در این جهت تاکید کردند.
از دیگر برنامه های محمد جواد ظریف در سفر به سوئیس، گفتگوی وی با سی ان ان آمریکا درباره اجرای توافقنامه هسته ای ژنو گفت: ایران هیچ سانتریفوژی را بر نمی چیند.
ظریف افزود: آنچه ایران قبول کرده این است که بیشتر از پنج درصد غنی سازی نکند. ما نگفتیم چیزی را برخواهیم چید. آنچه ما توافق کردیم این بود که بیشتر از پنج درصد غنی سازی نکنیم. ما این را پذیرفتیم و بیشتر از پنج درصد غنی سازی نمی کنیم اما هیچ سانتریفوژی را بر نمی چینیم. ما هیچ تجهیزاتی را جمع نمی کنیم. فقط بیشتر از پنج درصد غنی سازی نمی کنیم.
وی در خصوص نشست ژنو 2 درباره بحران سوریه نیز تاکید کرد مردم سوریه باید درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند.
محمد جواد ظریف در گفتگو با جیم شوتو خبرنگار این شبکه در داووس درباره مسئله سوریه و اجرای توافق هسته ای ژنو صحبت کرد.
ظریف گفت ایران از همان روز اول بر حل سیاسی بحران سوریه تاکید داشت. ما تاکید داشتیم امکان حل بحران سوریه از طریق نظامی وجود ندارد. بنابراین ما موضع خود را درباره سوریه تغییر ندادیم. در منطقه ما بازیگران زیادی هستند که در ابتد فکر می کردند رژیم بشار اسد در عرض یک یا دو ماه سقوط خواهد کرد. حال آنها بر استفاده از روش نظامی علیه سوریه اصرار دارند. چند ماه پیش آنها حداکثر تلاش خود را کردند از هر بهانه ای برای کشاندن آمریکا به جنگ در این منطقه استفاده کنند. در واقع آنها داشتند با آتش بازی می کردند.
جیم شوتو پرسید آیا شما راه حلی سیاسی را که بشار اسد به عنوان بخشی از دولت در آن نباشد، قبول می کنید؟
ظریف گفت من راه حلی سیاسی را می پذیرم که اجازه می دهد مردم سوریه تصمیم بگیرند. البته به ایران مربوط نمی شود راه حلی سیاسی را بپذیرد یا رد کند همانطور که دیگر کشورها نیز نباید درباره راه حل سیاسی سوریه تصمیم بگیرند بلکه این مردم سوریه هستند که باید تصمیم بگیرند. من معتقدم نباید برای مردم سوریه پیش شرط تعیین کرد. اگر دولتهای خارج از سوریه این قدر مطمئن هستند دولتی که هم اکنون در سوریه در قدرت است، بلایی برای مردم سوریه است چرا اجازه نمی دهند مردم سوریه به صندوقهای رای بروند و انتخاب خود را در چارچوب انتخاباتی آزاد و عادلانه داشته باشند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در این سفر هممچنین در جلسه بحث و گفتگویی در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس حضور یافت و خواستار توقف ارسال سلاح به سوریه شد. باید به مردم سوریه اجازه داده شود خودشان سرنوشت خودشان را تعیین کنند.
آخرین برنامه ظریف در سوئیس دیدار و گفتگو با کاترین اشتون بود که در خصوص از سرگیری مذاکرات نهایی ایران و 1+5 در این دیدار بحث و تبادل نظر شد.
پایان پیام/
نظر شما