حضرت معصومه (س)؛ تنها امامزاده ای که به زیارتش سفارش شده

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر حوزوی گفت: حضرت معصومه(س) تنها امامزاده ای است که از میان امامزادگان و اولاد مستقیم ائمه اطهار(ع)، زیارتشان مورد سفارش قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، حضرت فاطمه معصومه(س) علاوه بر شرافت خانوادگی و ذاتی، در عرصه های ایمان و عمل نیز ممتاز و سرآمد بود. او از معنویت وصف ناپذیی بهره داشت و جان پاکش به دانش و بینش و ایمان و اخلاص چنان آراسته بود که مقام معنوی ایشان، چه در زمان حیات و چه پس از آن، در میان اهل بیت شناخته شده بود. با بررسی روایاتی که درباره حضرت رسیده، به خوبی می توان به جایگاه معنوی ایشان پی برد.

 

به بهانه 23 ربیع الاول، سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم با حجت الاسلام والمسلمین میرستار مهدی زاده، مولف و پژوهشگر حوزوی گفتگو کردیم.


پاسخ حضرت معصومه(س) به پرسش های دینی مردم


حجت الاسلام میرستار مهدی زاده، مولف و پژوهشگر حوزوی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه محکم ترین دلیل برای شناسایی مقام معنوی حضرت معصومه(س)، وصف مستقیم ائمه اطهار(ع) نسبت به جایگاه ایشان است، تصریح کرد: از میان امامزادگان و اولاد مستقیم ائمه، فقط در مورد زیارت ایشان سفارش و تأکید صورت گرفته به طوریکه حتی از حدود سی و شش برادر و خواهر نیز، فقط ایشان توجه امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام صادق(ع) را به خود جلب کرده است.


وی افزود: آنگونه که امام صادق(ع) با تجلیل از تولد او خبر داده، ثواب زیارت توأم با معرفت او را بهشت معرفی نموده و شفاعتش را شامل حال تمام شیعیان دانسته است.


این مولف و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: روزی عده ای از شیعیان امام کاظم(ع) جهت دریافت پاسخ برای پرسش های دینی خود به شهر مدینه رهسپار شدند، ولی چون آن حضرت در مسافرت بود و آنها ناگزیر به بازگشت بودند، به ناچار سؤالات خود را نوشتند و به افراد خانواده امام تحویل دادند تا در سفر بعد، جواب آنها را دریافت نمایند. زمان خداحافظی با تعجب دیدند که حضرت فاطمه معصومه(س) (در حالی که تنها ده سال داشت) پاسخ پرسش های آنان را نوشته است. هنگام مراجعت در بین راه با امام موسی بن جعفر(ع) ملاقات نمودند و ماجرا را به عرض ایشان رساندند. امام آن نوشته را از آنها گرفت و مطالعه نمود و چون پاسخها را درست یافت، لبخند رضایت بر لبانش نقش بست و سه بار فرمود: «فداها ابوها؛ پدرش به فدایش باد».


حجت الاسلام مهدی زاده افزود: دختری که امام معصوم، خود را فدایی او معرفی می کند، باید عظمتی بسیار والا داشته و در نهایت عصمت و کمال باشد که امام و پدر او، جان خود را شایسته نثار عظمت و کمال او می بیند و چنین کلامی بر لب جاری می سازد.


قم؛ حرم اهل بیت(ع)


وی با بیان اینکه شهر قم در احادیث اهل بیت(ع) به تنهایی حرم همه ائمه معرفی شده است، گفت: در این حدیث بعد از معرفی قم به عنوان حرم ائمه(ع)، بلافاصله به تولد و دفن حضرت معصومه(س) در قم اشاره شده و بعد به بیان ثواب زیارت او که بهشت است، توجه ویژه مبذول گشته است.


این پژوهشگر حوزوی تاکید کرد: یک بار زیارت حضرت معصومه(ع)، و آن گاه ورود به بهشت، نشان از میزان تقرب و وجاهت و آبروی حضرت در پیشگاه خدا دارد که هر شیعه ای را به شرط معرفت به حق او و با یک زیارت او می بخشند و وارد بهشت می نمایند و این ورود حتمی است، چون در برخی روایات «وَجَبتْ لَهُ الجنة» گفته شده است؛ یعنی زیارت او، بهشت رفتن را واجب می کند.


رمز شناخت حق حضرت معصومه(س)


وی در ادامه با اشاره به اینکه امام رضا(ع) زیارت حضرت معصومه(س) را مثل زیارت خودش معرفی فرموده است، تصریح کرد: امام بدون حکمت و دقت کامل سخن نمی گوید و تا کسی قابل مقایسه و تشبیه به امام نباشد، هرگز او را شبیه به خود معرفی نمی فرماید و زیارت او و حق او را مثل زیارت و حق خودش، شرط بهشت معرفی نمی فرماید.


حجت الاسلام والمسلمین مهدی زاده ادامه داد: در آن روایت، امام رضا(ع) ثواب زیارت خواهرش را ثواب زیارت خود معرفی نمی کند، بلکه نفس زیارت او را شبیه زیارت خود و هم اثر با حضور خویش می شناساند.


این مولف حوزوی تاکید کرد: بنابراین، اگر زیارت حضرت معصومه(س)، مثل زیارت امام رضا(ع) باشد، باید محضر او و نورانیت او و قدرت تصرف عرفانی و ولایی او و رحمت و رأفت و قرب و منزلت او، شبیه به امام رضا(ع) باشد والا بدون داشتن ظرفیت واقعی، امام کسی را مثل خود معرفی نمی فرماید.


وی با اشاره به برکات حرم حضرت معصومه(س) در قم خاطرنشان کرد: به راستی که همه پرورش یافتگان عالی مرتبه حوزه قم، همگی به حق اعتراف کرده اند که به هر جا رسیده اند، از برکت گوشه چشم و زیرسایه عنایت کریمه اهل بیت(س) می باشد. از ملاصدرا تا امام خمینی(ره) و آیت الله بهجت(ره) همه عرفای بزرگ و مراجع، خود را شاگرد کوچک و متواضع استاد بزرگ قم و حرم نشین محرم اسرار الله، یعنی حضرت فاطمه معصومه(س) دانسته اند و پیوسته با زیارت او راه کمال پیموده اند.


پایان پیام/


 

کد خبر 335664

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha