وحدت دینی و مذهبی؛ خط قرمز سیاست و فرهنگ ایران (2)

خبرگزاری شبستان: در حال حاضر تفرقه مذهبی و ایجاد دشمنی میان پیروان مذاهب شیعه و سنی به شدت از سوی صهیونیستها در ایران دنبال می شود.

خبرگزاری شبستان: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران، سناریوهای فراوانی را برای تضعیف انقلاب به کار بردند. در حال حاضر تفرقه مذهبی و ایجاد دشمنی میان پیروان مذاهب شیعه و سنی به شدت از سوی صهیونیستها در ایران دنبال می شود. در واقع آنان تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا جنگ و تفرقه داخلی مانند آنچه در سوریه به جریان انداخته اند در ایران به وقوع بپیوندد. برای این امر شواهد بسیاری در دست است. ایجاد شبکه ها و کانال های ماهواره ای تفرقه انگیز، سخنرانی های تحریک آمیز، تحریک اقلیت های مذهبی، ادعای تبعیض از لحاظ امتیازدهی علیه اهل سنت و....بسیاری از اقدامات دیگر از سوی گروههای پنهان صهیونیست دنبال می شود. حساسیت این امر به گونه ای است که رهبر معظم انقلاب با هوشیاری آن را گوشزد کرده و مسئولان و مردم را در برابر آن آگاه کردند. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز میلاد تاریخ سازِ نبی مکرم اسلام و ولادت پربرکت امام صادق (ع) در دیدار «جمعی از مسئولان کشور، میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی و گروههایی از مردم»، با دعوت از جهان اسلام برای برآورده ساختن انتظارات پیامبر خاتم، تاکید کردند: امروز مهمترین مساله ی دنیای اسلام، وحدت است و با وجود همه توطئه ها، آینده امت اسلامی در پرتو «وحدت، آگاهی و بیداری اسلامی»، درخشان و نوید بخش خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک عید سعید میلاد پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی (ص) و ولادت پربرکت امام جعفر صادق (ع)، «آزادی از تصورات و اوهام» و سپس تلاش برای «آزادی از ظلم و ستم حکومتهای مستبد و ایجاد حکومت عادلانه» را دو روش اساسی اسلام برای آزادی بشر برشمردند و افزودند: ملتهای مسلمان باید با ایجاد آزادی درونی و فکری، تلاش کنند با دستیابی به «استقلال سیاسی، استقرار حکومتهای مردمی، برپایی مردم سالاری دینی و حرکت براساس شریعت اسلام»، خود را به آزادی مورد نظر اسلام عزیز برسانند.
ایشان، توطئه ها و تحرکات دشمنان اسلام برای جلوگیری از آزادی حقیقی و سعادت امت اسلامی را، پیچیده و چند بعدی خواندند و خاطرنشان کردند: «ایجاد اختلاف میان مسلمانان، محور اساسی ترفندهای استکبار است.»
حضرت آیت الله خامنه ای، تلاش 65 ساله برای فراموش شدن مسئله فلسطین و تحمیل وجود رژیم جعلی، جنایتکار و غاصب صهیونیستی بر ملتهای مسلمان را، نمونه ای از تلاشهای مستبدانه امریکا و دیگر زورگویان جهانی خواندند و افزودند: «جنگهای 33 روزه لبنان، 22 روزه و 8 روزه غزه نشان داد بجز برخی دولتها که عملاً حافظ منافع بیگانگان شده اند ملتهای مسلمان با هوشیاری، هویت و موجودیت فلسطین را حفظ کرده و به رژیم صهیونیستی و حامیانش سیلی می زنند.
رهبر انقلاب در نگاهی کلان به مسائل جهان اسلام، غافل کردن امت اسلامی از مسئله فلسطین را از جمله اهداف مهم دشمنان اسلام در به راه انداختن جنگهای داخلی، دامن زدن به اختلاف و ترویج تفکرات تکفیری و افراطی برشمردند.
ایشان با ابراز تأسف عمیق افزودند: عده ای تکفیری بجای توجه به رژیم خبیث صهیونیستی، به اسم اسلام و شریعت، اکثر مسلمانان را تکفیر می کنند و زمینه ساز جنگ و خشونت و اختلاف می شوند و به همین علت، وجود این جریان تکفیری، مژده ای برای دشمنان اسلام است.
اهمیت وحدت مسلمانان در ایران به گونه ای است که امام خمینی به عنوان معمار و رهبر انقلاب اسلامی ایران هم درباره ضرورت وحدت شیعه سنی تاکید بسیاری کرده و فرمودند: «ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم واحد هستیم که مسلمان و برادر هستیم؛ اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمان‌ها بشود، بدانید که یا جاهل هستند یا از کسانی هستند که می‌خواهند بین مسلمانان اختلاف بیندازند؛ قضیه شیعه و سنی اصلا در کار نیست ما همه با هم برادریم.»
ایشان همچنین تاکید کردند: «من مکرر اعلام کرده‌ام که در اسلام، نژاد زبان قومیت و ناحیه مطرح نیست؛ تمام مسلمین چه اهل سنت و چه شیعی برادر و برابر و همه برخوردار از همه مزایا و حقوق مسلمین اسلامی هستند، از جمله جنایت‌هائی که بدخواهان به اسلام مرتکب شده‌اند، ایجاد اختلاف بین برادران سنی و شیعی است بنابراین من از همه برادران اهل سنت تقاضا دارم که این شایعات را محکوم و شایعه سازان را به جزای اعمالشان برسانند.»
نظر امام خمینی(ره)، بر این بود که برادران شیعه و سنی با استفاده از مشترکات فراوانی از جمله قرآن، قبله، شهادتین، نماز و سایر احکام اسلامی در مقابل دشمن مشترک به خصوص اسرائیل بایستند.
باید نتیجه گرفت وحدت به این معنا نیست که سنی، ‌شیعه شود و یا بالعکس بلکه باید نقاط اشتراک را تقویت کرده و وحدت بیشتری در بین مذاهب مختلف اسلام حاکم شود. اسلام دارای مذاهب مختلفی است هرچند ما بر این باور هستیم اسلام واقعی و ناب را شیعه اثنی عشری داراست ولی در عین حال دیگر فرق و مذاهب هم جزو مذاهب اسلامی محسوب شده و جهات مشترک زیادی دارند از جمله پیامبر، ‌قرآن و بخشی از سنت و البته اختلافاتی در مسائل عملی و حقوقی وجود دارد ولی بالاخره مشترکات بیشتر و مهمتر است. از طرفی جامعه اسلامی به معنای وسیع کلمه بیش از یک میلیارد و 200 میلیون جمعیت دارد که اینها از منافع، منابع، قدرت و قوت بالایی برخوردار هستند و می‌توانند در جامعه بین‌الملل موثر باشند. همه مسائلی که بیان شد ایجاب می‌کند جامعه اسلامی در برابر دشمنان و کسانی که با اسلام مشکل داشته و با منافع مادی آن‌ها مخالف و چشم طمع به منابع آن‌ها دوخته‌اند بر وحدت پای فشرده یک دست، واحد و همفکر باشند. ممکن است در سطوحی، از ناحیه اهل تسنن و یا شیعیان کسانی موازین اخلاقی را مورد توجه قرار نداده و اعمالی انجام دهند که با وحدتی که تعریف شد، تفاوت داشته باشد و یا با همین نوع برخورد عده‌ای می‌گویند در مورد شبهات هم نباید چیزی گفت که این اشتباه است و برای همین باید خواص ما بر روی این مسائل به دور از افراط و تفریط‌ها فکر کرده، مسائل را مطرح و جنبه‌های وحدت را برجسته کنند و از سویی مسائل مورد اختلاف را در نشست‌ها و همایش‌ها با دلیل مورد بازبینی قرار دهند.

پایان پیام/
 

کد خبر 335555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha