خبرگزاری شبستان: مارک وبر، مدیر موسسه بررسی تاریخی، در مصاحبه با شبکه پرس تیوی گفت: این آشکارا اقدامی بود که تحت فشار ایالات متحده انجام شد. این موضوع باعث شرم دبیر کل سازمان ملل و خود سازمان ملل است. این تصمیم شکست روند صلح است.
وی افزود: کاملا آشکار است که چون ایران یک عامل مهم اقتصادی و سیاسی در منطقه است، نه تنها باید بلکه حتما باید در یافتن راهحلی پایا و همیشگی برای درگیریهای بسیار وحشتناک سوریه ایفای نقش کند.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد «بسیار بعید است» که کنفرانس ژنو 2 نتیجه مثبتی در پی داشته باشد، زیرا امریکا و شبهنظامیان برخوردار از حمایت کشورهای خارجی خواهان کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه از قدرت هستند.
وبر یادآور شد: متاسفانه، به نظر میرسد که این نزاع [در سوریه] به زور سلاح و با قدرت نظامی به جای ابزارهای مسالمتآمیز حل و فصل خواهد شد.
دبیر کل سازمان ملل روز یکشنبه با بیان این که از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو 2 دعوت شده است، افزود: همانگونه که همواره گفتهام، من قویا معتقدم که باید ایران بخشی از راهحل بحران سوریه باشد.
با این حال، مارتین نسریکی، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه گفت که بان کی مون دعوت از ایران را پس گرفته است. وی افزود دبیر کل سازمان ملل از اظهارات ایران درباره مخالفت و رد بیانیه ژنو 1 «عمیقا ناامید» است.
ایران همواره اعلام کرده است که ایران برای شرکت در گفتوگوهای ژنو 2 هیچ پیش شرطی را نمیپذیرد.
امریکا، انگلیس، عربستان سعودی و گروههای مخالف حکومت سوریه به شدت مخالف حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 بودهاند.
نظر شما