به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین اشکال گردشگری است که سابقه آن به قرون و اعصار گذشته مرتبط می شود.
براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، 38 درصد گردشگران دنیا را گردشگران مذهبی تشکیل می دهند و سالیانه حدود 600 میلیون سفر مذهبی در دنیا صورت می گیرد.
ایران، افتخار میزبانی بیش از دههزار امامزاده را دارد که از این منظر، مازندران با دارا بودن یکهزار و 322 امامزاده و بقعه متبرکه در جایگاه ویژهای است.
*جایگاه امامزادگان به درستی شناسانده شود
آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران، در همایش بین المللی ناصر کبیر با بیان اینکه در استان مازندران یکهزار و 322 امام زاده و بقعه متبرکه وجود دارد، تاکید کرد: امام زادگان از اهمیت و مقام والایی برخوردارند که باید جایگاه آنان به درستی شناسانده شود.
*مازندران پناهگاه امامزادگان
ربیع فلاح جلودار، استاندار مازندران در همایش بین المللی ناصر کبیر در این استان با تاکید دوباره جایگاه مازندران در حمایت از فرزندان آلالله، گفت: وجود بیش از یکهزار و 300 امامزاده در این استان نشان دهنده این است که مازندران پناهگاه خوبی برای فرزندان امیر مومنان است.
وی تصریح کرد: استان مازندران به خود می بالد که مردمان علوی و عاشق اهل بیت دارد و این استان پناهگاه امام زادگان است.
*مازندران با دارا بودن هزار و 322 امامزاده و بقعه متبرکه مقام دوم را در کشور دارد
حجتالاسلام ستار علیزاده، مدیر کل اوقاف استان مازندران اظهار کرد: این استان دارای یکهزار و 322 امامزاده و بقعه متبرکه است که پس از استان فارس با بیش از یکهزار و 400 امامزاده و بقعه متبرکه، در مقام دوم است.
وی درباره تعداد موقوفات مازندران اظهار کرد: 13 هزار موقوفه و 160 هزار رقبه در استان مازندران به ثبت رسیده که از نظر موقوفات، مقام سوم کشور را داریم.
*قائمشهر با سابقه دیرینه تمدن قبل از قرن ششم هجری
قائم شهر یکی از شهرستان های استان مازندران است که بر حسب شواهد و قرائن موجود، دارای 75 امامزاده است که از جمله اماکن مذهبی نظیر امامزاده یوسف رضا و یا آرامگاه علامه فقیه شیخ طبرسی از سابقه دیرینه تمدن و فرهنگ قبل از قرن ششم هجری این شهرستان خبر می دهد .
*احیای یوسف رضا فرزند امام موسی کاظم(ع) بعد از 150 سال
سه یا چهار امامزاده در کشور وجود دارند که بدون واسطه فرزند امام موسی کاظم(ع) هستند که امامزاده یوسفرضا یکی از آنها است.
امامزاده یوسفرضا(ع) در کنار بیمارستان رازی قائم شهر و به عبارتی در قلب این بیمارستان قرار دارد و دارای ارزش و احترام خاصی در میان اهالی و مسافران است.
بر اساس اسناد و مدارک، بقعه امامزاده یوسفرضا(ع) 150 سال پیش دارای مقبره، حیاط و موقوفاتی به نام ایشان بوده است، فضای بقعه ایشان در ابتدا دارای ساختمان حرم، ایوان، مسجد، محوطه وسیع و درختان کهنسال بوده است که از این درختان تنها درخت چنار 400ساله که مردم با امامزاده اشتباه میگیرند، باقی مانده است.
*شجره نامه امامزاده یوسف رضا، وقف نامه قدیمی ترین موقوفه مازندران
شجره نامه امامزاده یوسف رضا قائمشهر بر روی یک قطعه پوست آهو به طول دو متر نوشته شده است و در واقع وقف نامه قدیمی ترین موقوفه مازندران از سوی واقف این امامزاده "کربلایی علی علمداری" محسوب می شود.
حجت الاسلام ابوذر زارعی، رییس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان های قائمشهر، جویبار و سیمرغ گفت: دستور تخریب بقعه متبرکه امامزاده یوسف رضا (ع) قائمشهر حدود 80 سال قبل و توسط رضاخان پهلوی در راستای مبارزه با ارزش های اسلامی و دینی و به بهانه ساخت بیمارستان صادر شد.
وی افزود: این امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و برادر حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به شمار می رود که پس از تخریب بقعه، بیمارستان رازی در صحن امامزاده احداث و مقبره این بزرگمرد زیر ساختمان های بیمارستان قرار گرفت.
*بازسازی امامزاده یوسف رضا قائمشهر از خواسته های مردم
حجت الاسلام زارعی اظهار کرد: بازسازی امامزاده یوسف رضا قائمشهر از جمله خواسته های مردم مذهبی و مومن منطقه است و همواره این موضوع را از متولیان امر طلب کرده اند و اکنون در محدوده بقعه متبرکه بیمارستان رازی قائمشهر فعالیت دارد.
رییس اوقاف و امور خیریه شهرستان های قائمشهر، جویبار و سیمرغ خاطرنشان کرد: دیوان عالی کشور با محرز و مسلم دانستن وقفیت شش هزار و و 284 متر مربع از فضای این بیمارستان، حکم خلع ید و قلع و قَمع آن را صادر کرد.
*به ثمر نشستن پیگیری 20 ساله اوقاف برای بازگردان موقوفه
وی بیان کرد: پیگیری 20 ساله اوقاف و امور خیریه برای بازگرداندن این موقوفه به ثمر نشسته است و با توجه به اینکه بیمارستان رازی تنها بیمارستان دولتی شهرستان قائمشهر است که به شهروندان خدمات ارائه می کند اجرای حکم قلع و قَمع تا زمان تکمیل بیمارستان جدید در حال ساخت در جوار این مجموعه، اجرا نخواهد شد.
حجت الاسلام زارعی درباره ساخت درمانگاه در امامزاده یوسف رضا ابراز کرد: احتمال ساخت درمانگاه وجود دارد.
رییس اوقاف و امور خیریه شهرستان های قائمشهر، جویبار و سیمرغ درباره ضرورت ساخت کاروانسرا و مکان بیتوته زائرین امام رضا(ع) در این امامزاده گفت: این اماکن بنا به نیت واقف برای زائرین بارگاه منور امام رضا(ع) ساخته می شود.
یادآور می شود، امامزادهها و تکایای مازندران در طول سال، گردشگران و مشتاقان زیادی را به حضور میطلبند که به عنوان مثال تکیه «پهنهکلای» ساری، سالانه بیش از یک میلیون زائر دارد که بهطور میانگین اگر برای هر کدام از امامزادههای مازندران حتی نیمی از این تعداد را در نظر بگیریم، به عدد 661 میلیون در سال میرسیم که بسیار حائز اهمیت است و از این نظر گردشگری مذهبی مازندران نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
گفتنی است، امامزاده های مازندران به ویژه یوسف رضا شهرستان قائمشهر که برادر امام رضا(ع) هستند باید بعد از گذشت سی و پنج سال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، عنایت بیشتر به آنها صورت گیرد که در گزارش های آینده به این مسئله بیشتر پرداخته خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما