همایش بین المللی ناصر کبیر در مازندران به کار خود پایان داد

خبرگزاری شبستان: همایش بین المللی ناصر کبیر با عنوان هم‌اندیشی صاحب‌نظران با تبیین و ترویج نهج‌البلاغه و صحیفه‌ سجادیه که در محمودآباد با حضور علما و اندیشمندان ایرانی و خارجی برگزار شد، به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، همایش بین المللی ناصر کبیر با عنوان هم‌اندیشی صاحب‌نظران با تبیین و ترویج نهج‌البلاغه و صحیفه‌ سجادیه و نخبگان دینی و فرهنگی از کشورهای مسلمان به ویژه کشور یمن، سوریه و لبنان در مجتمع رفاهی نفت محمود‌آباد استان مازندران طی روزهای اول و دوم بهمن برگزار شد، به کار خود پایان داد.


*ناصرکبیر حکومت جامع شیعی را تشکیل داد


آیت الله محمد علی تسخیری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عصر روز گذشته 2 بهمن در همایش بین المللی ناصر کبیر با بیان اینکه نهضت های علوی در منطقه طبرستان، دیلمان و گیلان یکی پس از دیگری شکل گرفت، گفت: حسن بن علی اطروش فعالیت کرد و بسیاری وارد دین اسلام شدند که حکومت علوی در اولین سال قرن چهارم برپا شد.


وی ادامه داد: ناصرکبیر حکومت جامع شیعی را تشکیل داد و در شمال ایران این حکومت اسلامی علوی برپا شد که روایات تاریخی می گوید ناصرکبیر تاثیر زیادی بر خانواده آل بویه گذاشت و آنها را برای فعالیت های سیاسی تشویق کرد.


آیت الله تسخیری با بیان اینکه یک سیطره کامل تشیع بر جهان شکل گرفت، اظهار کرد: نیاز دارد در این راستا بیش تر مطالعه کنیم چه عواملی آن را به وجود آورده و از بین برد.


دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه آمدن حکومت شیعی بعد از فعالیت عظیم اهل بیت، امام رضا(ع) و امام حسن عسکری(ع) بود، ادامه داد: ناصرکبیر نیز در زمان امام حسن عسکری(ع) به فعالیت پرداخت که ما باید تحقیقی روی آمدن این حکومت شیعی داشته باشیم.


وی بیان کرد: فعالیت اهل بیت، ضعف حکومت عباسی، فعالیت شیعیان و نهضت ها در آن زمان به ثمرنشست که سبب شد این حکومت های تشکیل شود.


* صحیفه سجادیه و نهج البلاغه محور بسیار خوبی برای همکاری های علمی و فرهنگی


حجت الاسلام محمد حسین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه صحیفه سجادیه و نهج البلاغه ذخیره گرانبهایی بوده که در بین ما وجود دارد، گفت: این دو کتاب ارزنده می تواند محور بسیار خوبی برای همکاری های علمی و فرهنگی باشد.


وی تاکید کرد: باید بتوانیم این معارف متعدد در رشته های مختلف نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به جهانیان عرضه کنیم که سرمایه های بزرگی است.


حجت الاسلام اختری با بیان اینکه ما شیعیان باید دست در دست هم دهیم، اظهار کرد: اگر ما جدا از هم شویم دشمنان ما را بلعیده و بر ما تسلط پیدا می کنند.


دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) از مازندران فعلی طبرستان قدیم به عنوان پرچمدار حکومت علوی و پرچمدار آل رسول یاد کرد و ادامه داد: پرچم رهبری جامعه اسلامی در دهه های گذشته به رهبری امام خمینی(ره) در راه مبارزه با استکبارستیزی و منکرات جامعه اسلامی برافراشته شد و اکنون این پرچم به دست رهبر معظم انقلاب سپرده شده است.


وی بیان کرد: همه ادیان الهی منادیان صلح و دوستی در جهان هستند و از همین سو باید برای مبارزه با استکبار جهانی متحد شوند.

 

*نهج البلاغه، دریچه‌ای به بوستان شخصیت امام علی(ع)


حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، با بیان اینکه تمام حق از آن امام علی(ع) است، گفت: همان گونه که در ارتباط با قرآن هم پیامبر(ص) فرمود، قرآن با امام علی(ع) است.


وی با اشاره به اینکه این ذخیره عالم را خدا برای همه قرار داده است، اظهار کرد: امام علی(ع) کلامش را آن گونه بنا نهاد که هرگز شک و تردیدی در آن راه ندارد که باید کلام و حریم این امام همام نگاه داشته شود.


حجت الاسلام جوادی آملی، ابراز کرد: در خصوص علم امام علی(ع) مطالب فراوانی در نهج البلاغه وجود دارد و این کتاب دریچه‌ای به بوستان شخصیت این امام همام است.


وی بیان کرد: امام علی(ع) عزت و عظمت اسلامی را در اوج ظفرمندی می طلبد که انسان ها اگر زنده ولی ذلیل باشند مانند آن بوده که مرده هستند.


*دیار مازندران کانون تمدن شیعی است


ربیع فلاح جلودار، استاندار مازندران با اشاره به اینکه سر تعظیم فرود می‌آوریم برای کسانی که نقش کلیدی در ترویج مکتب اهل بیت(ع) دارند، تصریح کرد: ناصر کبیر یکی از همان بزرگان و امامزادگان واجب‌التعظیم است.


وی با اشاره به اینکه ایشان از فرزندان و نوادگان امام سجاد(ع) است، ادامه داد: ناصرالحق انسانی فقیه، متکلم، عالم و شاعر توانمندی بود که این شخصیت بزرگوار با مکتب و حوزه‌های دینی ارتباط تنگاتنگ داشت.


فلاح مهم‌ترین هدف برگزاری این همایش را همگرایی و تقریب بین مذاهب اسلامی دانست و افزود: سبک زندگی اسلامی، تبیین جایگاه ارزشمند نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و بزرگداشت امامزادگان و تاکید مقام معظم رهبری بر تقریب مذاهب دلایل اصلی برگزاری این همایش‌ها است.


مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه دیار مازندران کانون تمدن شیعی است، ادامه داد: ابن خلدون این حقیقت را این گونه توصیف کرد که وقتی در همه شهرها نوادگان پیامبر را قتل عام می کردند مردم استان مازندران سادات بنی فاطمه را در میان خود جای دادند.


*بیانیه پایانی همایش بین المللی بزرگداشت ناصر کبیر


در بیانیه پایانی همایش بین المللی بزرگداشت ناصر کبیر آمده است: از زمامداران دینی عدالت گستر و تمدن‌ساز و مجاهدان عرصه دفاع از دین و عدالت و مبارزه با منحرفان و ستمگران تجلیل کرده و بر گسترش این شیوه حکومت داری و مجاهدت‌ها که از سیره امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع) و آموزه‌های نهج البلاغه و نیز سیره عملی امام زین‌العابدین علیه السلام و تعالیم گران سنگ صحیفه سجادیه نشأت گرفته است، تأکید می‌کنیم.


در ادامه بیانیه بر تاریخ و تمدن اسلامی در جهان اسلام به عنوان سدی در برابر فرهنگ‌های غیر اصیل و بیگانه با تعالیم انسان ساز اهل بیت(علیهم السلام)، توجه ویژه کرده و بر ترویج و گسترش آن تأکید شد.


همچنین در راستای زمینه‌سازی برای وحدت میان پیروان اهل بیت(علیهم السلام) و هم اندیشی میان علما، بر تداوم ارتباط، نشست‌ها و همایش‌های مشترک میان اندیشمندان و علمای کشورهای اسلامی به ویژه ایران و یمن در این بیانیه تأکید شد.


حاضران در این همایش با اذعان به اینکه دنیای امروز بیش از هر زمان دیگری تشنه معنویت و معارف انسان ساز اسلامی است، بر گسترش آموزه‌های اهل بیت(ع) و به ویژه معارف نورانی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تأکید کردند.

 

در بخش دیگری از بیانیه آمده است: در ایام مبارک میلاد پیامبر رحمت(ص) و امام جعفر صادق (ع) و هفته وحدت، بر تقویت وحدت امت اسلامی و مبارزه با عوامل تفرقه و اختلاف تأکید می‌کنیم.


اندیشمندان حاضر در این همایش ضمن استقبال از جریان پرشور بیداری اسلامی، توجه به منویات ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در جهت عدم انحراف از اصول اسلام ناب محمدی در این مسیر را مورد تأکید قرار دادند.


در بخش پایانی این بیانیه ضمن محکومیت جریان تکفیری، اقدامات ترویستی کور و وحشیانه این گروه را در کشورهای یمن، لبنان، عراق، پاکستان و بحرین محکوم شد.


گفتنی است، در همایش بین المللی بزرگداشت ناصر کبیر (ناصر الحق)، زندگی‌نامه ناصر کبیر با دست‌خط بدرالدین قوسی رهبری قوسی‌های یمن در این همایش چاپ و توزیع و همچنین زیارت ناصر کبیر با نظارت آیت‌الله جوادی آملی چاپ شد.


مجموع مقاله‌های دریافت شده در کمیسیون تبیین و ترویج نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به ارائه بحث پرداخته شد که بیشتر مقاله‌ها از کشورهای یمن، سوریه، لبنان، عراق و ایران بود.


یادآور می شود، همایش بین المللی بزرگداشت ناصر کبیر (ناصر الحق) روز سه شنبه 1 بهمن در محمودآباد با پیام آیت الله جوادی آملی و با حضور علمای برجسته دینی مسلمان از ایران و کشورهای یمن، سوریه، عراق و لبنان آغاز شد و عصر روز گذشته 2 بهمن با صدور بیانیه و سخنرانی و همچنین قرائت مقاله های دریافت شده به کار خود پایان داد.

پایان پیام/

 

کد خبر 335261

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha