از ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی استقبال می‌کنیم

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام کوششی با بیان این مطلب که تفرقه و تشتت در موضوعات قرآنی معنا ندارد، گفت: از طرح ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی استقبال می‌کنیم اما باید سازوکار آن به‌خوبی تبیین شود.

حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد با اشاره به لزوم وحدت رویه در اجرایی‌کردن برنامه‌های قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: موضوع ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا سازمان تبلیغات مجوز می‌گیرند بحثی است که یک سال همه را به خود مشغول کرده اما ما از ادغام مؤسسات قرآنی استقبال می‌کنیم و هر کس که به دنبال تشتت در مدیریت موضوعات قرآنی است بویی از فرهنگ قرآن نبرده است.

وی افزود: ما اعتقاد داریم قرآن کریم ریسمان الهی است که همگان باید به آن چنگ زنند و کسانی که پرچم‌دار فعالیت‌های قرآنی هستند نباید به دنبال تفرقه و تشتت بروند و کسی که این افکار را ترویج کند آدم قرآنی نیست و هرچه موفقیت کسب می‌شود در سایه اتحاد و وحدت رویه است.

حجت‌الاسلام کوششی تصریح کرد: در راستای ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی صحبت‌هایی با معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و اتحادیه تشکل‌های مؤسسات قرآنی انجام شده اما مشکل وجود برخی آدم‌ها در این میان است که این طرح را به تعویق انداخته است.

نوع مجوز مؤسسات قرآنی وزارت ارشاد با سازمان تبلیغات تفاوت دارد

حجت‌الاسلام کوششی با بیان این مطلب که صدور مجوز از سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فعالیت مؤسسات از نظر محتوایی تفاوت دارد، گفت: طی چند سال اخیر و به ویژه‌ در دولت نهم و دهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی نهادهای فرهنگی و هنری کشور بود که طی ابتکاری مؤسسات فرهنگی را به سمت و سوی فعالیت‌های قرآن و عترتی سوق داد و مجوزهایی که این وزارتخانه برای فعالیت مؤسسات صادر می‌کند صرفا مؤسسه‌های فرهنگی قرآن و عترت هستند اما سازمان تبلیغات مجوزهای خود را برای مؤسسات تخصصی قرآن کریم صادر می‌کند، از این رو مؤسساتی که ما تحت پوشش داریم با مؤسساتی که اتحادیه تشکل‌های قرآنی برای عضویت ثبت‌نام می‌کنند از نظر محتوای مجوز تفاوت داشته و نباید با هم خلط مبحث شوند و مؤسساتی که از سه نهاد مجوز می‌گیرند در واقع دارای 2 مجوز مجزا هستند.

وی عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بحث قرآنی وارد شده و در همه ادارات ارشاد سراسر کشور انجمن تخصصی قرآن و نهج‌البلاغه پیش‌بینی کرده که کاری ارزنده است.وی افزود: در راستای اهداف این انجمن‌ها باید همه دست به دست هم داده برای تقویت و برنامه‌ریزی آنها فعالیت کنیم.

حجت‌الاسلام کوششی عنوان کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی همواره به دنبال هم‌افزایی، هم‌گرایی و تعامل زیر پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران است و کسانی که این هدف را دنبال نمی‌کنند یا در خواب جهالت هستند یا اینکه قصد دیگری دارند.

وی تصریح کرد: از ادغام و یکی‌شدن اتحادیه مؤسسات قرآنی استقبال می‌کنیم البته نباید فراموش کرد این اتحادیه‌ها نهادهای مردمی هستند و وابستگی به نهاد دولتی ندارند لذا اگر ادغامی صورت گیرد باید در قالب مجمع عمومی تصمیمات مقتضی اتخاذ شود، این‌طور نیست که یکی از اتحادیه‌ها خواهان ادغام‌شدن دیگری در خودش باشد. همچنین از نظر دستگاه ناظر و مجوزدهنده و حمایت‌کننده اتحادیه موسسات قرآنی باید وحدت رویه‌ای ایجاد شود. شاید اگر روند صدور مجوز به خود اتحادیه‌ها محول شود دیگر مشکلی در ادغام آنها نباشد.

سامان‌دهی فعالان قرآنی از اولویت‌های اتحادیه مؤسسات قرآنی است

حجت‌الاسلام کوششی با بیان این مطلب که طرح سامان‌دهی فعالان قرآنی از ابتدای سال 93 آغاز می‌شود، تصریح کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی- مردمی کشور همواره به دنبال ساماندهی فعالان قرآنی بوده که این روند از ابتدای سال 93 با قوت بیشتری پی‌گیری می‌شود.

وی عنوان کرد: ما جز در قالب مسابقات قرآنی و یا طرح‌های اعطای مدرک حفاظ، سازوکار شناسایی فعالان قرآنی نداریم در صورتی که حافظان خبره بسیاری در سراسر کشور ناشناخته‌اند. همچنین در میان قاریان کشور نیز مجرایی جز مسابقات بین‌المللی قرآن برای شناسایی و ساماندهی آنها وجود ندارد که اتحادیه موسسات قرآنی مردم‌نهاد قصد دارد با گستردگی و جامعیت بیشتری فعالان قرآنی را از سراسر کشور شناسایی و ساماندهی کند.

تشکیل کمیته‌های ارزیابی در راستای کیفی‌سازی مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد

حجت‌الاسلام کوششی با اشاره به چشم‌انداز و اولویت‌های فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی گفت: کادر جدید طی 2 ماه گذشته اولویت‌ها و چشم‌انداز خود را مشخص کرده که در قالب کارگروه‌هایی به ارزشیابی و نظارت دقیق بر مؤسسات قرآنی کشور می‌پردازد که در این راستا می‌توان به راه‌اندازی بانک جامع اطلاعاتی قرآنیان کشور اشاره کرد. همچنین توجه به توسعه فرهنگ سبک زندگی قرآنی و دینی طبق منویات مقام معظم رهبری در بین مؤسسات مردم‌نهاد و ایجاد زمینه برای ارتقای صنفی مؤسسات، ساماندهی ارتباطی بین آنها با تشکیل چندین کارگروه از دیگر اولویت‌های کاری اتحادیه مؤسسات قرآنی است.

جذب مشارکت‌های مردمی برای جذب اعتبارات مالی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی با بیان این مطلب که اجرایی‌کردن طرح‌های قرآنی بدون‌ حمایت‌های مالی محقق نمی‌شود، عنوان کرد: تخصیص بودجه‌های لازم برای پیشبرد اهداف و طرح‌های قرآنی موضوعی غیرقابل انکار است که اتحادیه موسسات قرآنی برای جذب اعتبارات از طریق مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها و دستگاه‌های فرهنگی اقدام کرده است که البته مهم‌ترین و اصلی‌ترین بستر جذب اعتبارات مشارکت‌های مردمی است که در قالب کارگروه اختصاصی شیوه‌های جذب کمک‌های مردمی شناسایی شده زیرا معتقدیم به هر میزان از اعتبارات دولتی فاصله بگیریم استقلال و هویت مردمی اتحادیه موسسات قرآنی حفظ می‌شود.


پایان پیام/

 


 

کد خبر 335061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha