علی قاسم زاده، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: در شهرداری اسلامی باید فرهنگ و آداب اسلامی رعایت شود تا از این رهگذر شهروندان و فرزندان با مبانی اسلام آشناتر شوند.
وی با تاکید بر لزوم هموار سازی مسیر فرهنگی برای رسیدن به تمدن نظام اسلامی گفت: تبدیل اصفهان در آینده به مرکز تمدن اسلامی ادعای بزرگی است و رویکرد اصلی فعالیت های فرهنگی رفتن به سمت تحقق تمدن نظام اسلامی است.
قاسم زاده با بیان اینکه نماد ها و نشانه های یک شهر بازگو کننده تمدن و فرهنگ آن شهر است، خاطر نشان کرد: در چارچوب شهرداری، نمادها و نشانه های معماری شهری را می توان بر اساس شهر اسلامی ایرانی ایجاد کرد.
وی یادآور شد: معماری هر شهر می تواند گویای فرهنگ شهر باشد و باید عناصر فرهنگی، اجتماعی و خدماتی در کنار هم قرار گیرد تا سیمای شهر، این اصالت را در ابعاد مختلف نشان دهد.
قاسم زاده با بیان اینکه زمینههای مختلف زندگی شهری از جمله شهرسازی و معماری و نمادهای ساختاری غالبا با فرهنگ اصیل اسلامی همخوانی ندارد، گفت: لازم است به این موضوع توجه ویژه و برنامه ریزی فرهنگی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در شهر اسلامی نهادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، همه عناصر معماری، سازه، ساخت، منظر، نما و مبلمان، تسلیم و ارتباط و حضور نور الهی را منعکس میسازد.
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان تاکید کرد: توجه ویژه به هویت سازی و تمدن سازی اسلامی در برنامه ریزی های شهری و اجرای پروژه های شهری از دغدغه های مقام معظم رهبری است و برنامه ها و فعالیت های ما باید ادامه دهنده مسیر عمیق فرهنگی و معنوی گذشتگان در این شهر باشد و شهرهای جدید نیز با هویت معماری و اصالت فرهنگی ساخته شوند.
وی ادامه داد: شهرداری ها نسبت به سایر ارگان ها و نهادها بیشترین امکانات و ظرفیت های را برای تحقق تمدن نظام اسلامی به کار گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه آن چه ما امروز به آن می بالیم چیزی است که از گذشتگان و نسل های پیشین به ارث رسیده است این سوال را مطرح کرد که ما برای این شهر و نسل آینده چه کرده ایم و چه برجای می گذاریم؟
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در زنجیره تمدنی برای نسل آینده باید چیزهای قابل قبولی برجای گذاریم و دست به آفرینش های فرهنگی و هنری بزنیم.
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان با اشاره به اهمیت شهروند در روند تکوین شهر اظهار داشت: رشد روز افزون جمعیت شهر ها و مهاجرت های بی رویه و عدم برنامه ریزی مناسب و از پیش تعیین شده، مسائل و مشکلات از نظر فرهنگی و اجتماعی پدید آورده است لذا تلاش شهرداری در جهت نهادینه سازی حقوق شهروندی است.
وی با بیان اینکه شهرنشینان در شهر اقامت دارند ولی جز سلول کالبدی شهر محسوب نمی شوند و زمینه دشواری برنامه ها را فراهم می کنند، گفت: سال ها زمان نیاز است تا شهر نشینان حاشیه ای به شهروند تبدیل شوند و نسبت به شهر احساس مسئولیت و تکلیف نمایند.
معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اصفهان عنوان کرد: شهروند زندگی خود را به پیرامون خود گره زده است و تبدیل شهرنشین به شهروند مسئول و با احساس تعلق و مسئولیت، کاری بسیار دقیق و طولانی مدت است.
پایان پیام/
نظر شما