به گزارش خبرگزاری شبستان: آرتارین کازین معاون دبیر کل سازمان ملل و مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در نشست مطبوعاتی با تشریح دستاوردهای سفر دوره روزه خود به ایران که در راس هیاتی از مسئولان این سازمان صورت گرفته با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت اصلی این سازمان تامین نیازهای غذایی آوارگان سوری در داخل و خارج خاک این کشور است خاطر نشان کرد: برنامه جهانی غذا در هفته حدود 41 میلیون دلار هزینه می کند تا بتواند 4.5 میلیون نفر در داخل سوریه و 1.8میلیون نفر از پناهندگان سوری در کشورهای همسایه را تحت پوشش قرار دهد.
کازین ضمن درخواست از طرفهای درگیر در سوریه برای دادن فضا به نیروهای برنامه جهانی غذا برای کمک به گرسنگان و آوارگان ادامه داد: سوریه از چالش های پیش روی برنامه جهانی غذا است و حتی برخی کشورها از ما خواسته اند تا از برخی برنامه های معمول خود در سایر کشورها صرف نظر کرده و کمک بیشتری به سوریه برسانیم.
معاون دبیر کل سازمان ملل افزود: در همین راستا در سال 2013 میلادی 4.2 میلیارد دلار برای تامین غذای آوارگان سوری هزینه شده است.
کازین با تشریح برنامه ها و نتایج سفر خود به ایران گفت: طی دو روز گذشته ضمن دیدار با مقامات بلند پایه ایران از جمله وزیر کشور و معاون وی، معاون وزیر امور خارجه و مدیر کل اتباع بیگانه وزارت کشور، از وضعیت اتباع افغانی ساکن در اردوگاه شهید ناصری دیدن کردم. و از وضیت آنها بسیار رضایت دارم.
وی ضمن قدردانی از مشارکت جمهوری اسلامی ایران در اقدامات بشر دوستانه برنامه جهانی غذا اظهار داشت: سخاوت مردم ایران فراتر از مرزهای جغرافیایی و زبانزد جامعه بین المللی است.
.
کازین ضمن تقدیر و تشکر از ملت و دولت ایران کمک 250 هزار دلاری مردم ایران به برنامه جهانی غذا به منظور اجرای پروژه امدادرسانی به آسیب دیدگان کشورهای درگیر جنگ در آفریقا را نمونه دیگری از سخاوت ایرانیان عنوان کرد.
وی ضمن ابراز رضایت از وضعیت پناهندگان خارجی در ایران گفت : در بازدیدهایی که از اردوگاه ها داشتم هیچ پناهنده ای وجود نداشت که نیازش به مواد غذایی تامین نشده باشد زیرا اغلب این افراد کار می کنند و درآمد دارند.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا همچنین توانمند سازی زنان و ارایه آموزش های لازم به منظور تامین مواد غذایی مورد نیازخانوار در شرایط بحرانی و اضطراری در مناطق درگیر بحران را از جمله برنامه های در دست اقدام برنامه جهانی غذا عنوان کرد.
وی افزود: کمک دولتها به برنامه جهانی غذا 100 درصد داوطلبانه است و هیچ کشوری به برنامه جهانی غذا بدهی ندارد.ولی کمک برخی از کشورها به این برنامه شایان توجه است که ایران نیز جزو این کشورها به شمار می آید.
معاون دبیر کل سازمان ملل خاطر نشان کرد: علاوه بر این، برنامه جهانی غذا سالانه به طور میانگین به بیش از 95 میلیون نفر در 80 کشور دنیا کمک غذایی می رساند.
وی تونمند سازی را یکی از مهم ترین دغدغه های مسئولین برنامه جهانی غذا دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر در بسیاری ازنقاط دنیا در حال توانمند سازی هستیم چرا که به دنبال تغییر هستیم.
پایان پیام/
نظر شما