به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، منوچهر سید جلالی، در نشست خبری با خبرنگاران که شب گذشته(4 اردیبهشت) در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: پیشبینی شده بود هر سال در خوزستان به طور متوسط 78 هزار فرصت شغلی توسط دستگاههای اجرایی در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات ایجاد شود تا در مجموع با ایجاد 390 هزار فرصت شغلی تا پایان پنج سال برنامه پنجم توسعه، نرخ بیکاری در خوزستان به پنج درصد که نرخ متوسط کشوری پیشبینی شده، کاهش یابد.
وی با اشاره به دستور رئیس جمهور برای رساندن این فاصله زمانی و کاهش نرخ بیکاری در کشور از پنج به سه سال، تأکید کرد: به همین دلیل رقم تعهد تعیین شده برای ایجاد اشتغال در خوزستان، امسال 134 هزار و 235 نفر و 74 درصد بیش از پیشبینی دستگاههای اجرایی استان است.
وی با بیان اینکه با انجام این برنامه و به شرط تخصیص اعتبارات مورد نیاز، جمعیت شاغل استان تا پایان سال 94 به یک میلیون و 400 هزار نفر می رسد، به تحقق تعهد ایجاد اشتغال استان در سال گذشته و پنج درصد بیشتر از برنامه اشاره کرد و اظهار داشت: در خوزستان این رقم به واقعیت نزدیک بود.
مدیر کل کار و امور اجتماعی خوزستان، با بیان اینکه برای ایجاد هر فرصت شغلی سه بخش اعتبار لازم است، تصریح کرد: این بخشها شامل تخصیص تسهیلات اعم از خط اعتبارات دولتی یا تسهیلات بانکی، سهم آورده صاحب طرح به میزان 20 درصد و اعتبارات دولتی برای ایجاد زیرساختهاست.
وی ادامه داد: بهطور متوسط برای ایجاد هر فرصت شغلی 62 میلیون تومان لازم است که از این میزان 35 میلیون تومان در قالب تسهیلات بانکی، 15 میلیون تومان در قالب اعتبارات دولتی برای ایجاد زیرساختها و 12 میلیون نیز سهم بخشخصوصی برای اجرای پروژهها تعیین شده است.
وی با اشاره به قابل قیاس نبودن اعتبارات برای ایجاد زیرساختها در خوزستان با دیگر استانهای کشور، افزود:بر اساس گزارش آماری سازمان صنایع و معادن از بخشهای صنعتی و بهرهبرداری، خوزستان با سرانه 112 میلیون تومان اعتبار برای ایجاد هر فرصت شغلی در بخش صنعت، استان اول کشور و گران ترین استان برای سرمایهگذاری است.
سید جلالی، اضافه کرد: این رقم در استانهای مرکزی، اصفهان و تهران به ترتیب 63 میلیون و 700 هزار تومان و 47 میلیون و 500 هزار تومان و 18 میلیون و 600 هزار تومان است و علت این امر کمبود یا نبود زیرساختها در استان و دوری از مرکز است.
وی آماده بودن صنایع مادر را یک مزیت خوزستان نسبت به استانهای دیگر برای ایجاد اشتغال عنوان کرد و یادآور شد: در خوزستان یک سرمایهگذار باید 30 درصد سرمایه خود را صرف کند تا به نقطه صفر و شروع کار برسد و زمینه آغاز پروژه فراهم شود که البته رقم ایجاد اشتغال در بنگاههای زودبازده و کوچک اقتصادی بهطور متوسط در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات برای هر فرصت شغلی 17 میلیون و 200 هزار تومان است.
پایان پیام/
نظر شما