به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی و بازتاب دغدغه ها و مشکلات معیشتی، فرهنگی و اجتماعی مردم بسیار والا بوده و بدون شک مناطق روستایی نیز به دلیل عدم دسترسی به بسیاری از وسایل ارتباط جمعی از اولویت ها محسوب می شوند.
چندی پیش گزارشی با عنوان روستاهای فراموش شده کردستان-1 با مضمون مشکلات و دغدغههای روستاهای بخش موچش شهرستان کامیاران در خبرگزاری شبستان تهیه شد و پس از بازتاب این خبر شاهد خدمات ارزنده ای در این مناطق و رفع بسیاری از دغدغه های مردم این روستاها بودیم.
در همین راستا نیز برای تداوم پیگیری امور، مشکلات و دغدغههای بیش از یک هزار و 700 روستای کردستان و رسالت های این خبرگزاری برای بازتاب دغدغه های مردم به مسئولان و متولیان امر دومین گزارش میدانی با محوریت روستای مهم و استراتژیک " گلین" سنندج در دست تهیه قرار گرفت.
در طول سه دهه از عمر با برکت انقلاب اسلامی در ایران خدمات شایان توجهی در مناطق روستایی کردستان انجام شده است اما در این میان روستای گلین علی رغم آب و خاک مساعد، جمعیتی چندین هزار نفری و جوانانی مستعد و تحصیلکرده متأسفانه جزو روستاهای فراموش شده کردستان از لحاظ امکانات رفاهی و خدمات دولتی به شمار می آید.
اهالی روستای گلین نیز همواره در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی حضوری حداکثری داشته و در طول عمر با برکت نظام اسلامی از لحاظ مشارکت در انتخابات های انجام شده و حضور در عرصه دفاع از ارزش های والای نظام مقدس اسلامی با تقدیم 41 شهید گلگون کفن و دهها جانباز و ایثارگر و رشادت های وصف ناشدنی افتخارات بسیاری را برای ایران اسلامی به ارمغان آورده اند.
استان کردستان یکی از استان های غنی کشور از لحاظ منابع طبیعی، آب و خاک حاصلخیز، تولید محصولات استراتژیک و نیروی انسانی کارآمد و تحصیلکرده به شمار می آید و مردمان این خطه از میهن اسلامی در طول تاریخ پرافتخار چندین هزارساله خویش با تلاش و کوشش فراوان همواره مایه عزت و افتخار برای ایران اسلامی بوده اند و در تولید انواع محصولات مورد نیاز جامعه و خودکفایی ملی در حوزه های مختلف پیشرو بوده اند.
نقش روستاییان کردستانی به عنوان تولیدکنندگان مواد غذایی، البسه و انواع محصولات مورد نیاز جامعه به صورتی نمایان و متبلور بوده و همواره این قشر خدوم در خودکفایی و استقلال اقتصادی این خطه نقش اساسی را ایفا کرده اند.
سیداحمدسجادی، دهیار روستای گلین در گفت و گو با خبرنگار شبستان در سنندج، اظهار داشت: روستای گلین از توابع شهرستان سنندج و بخش سیروان بوده و دارای 370 خانوار با بیش از هزار و 200 نفرجمعیت است.
وی افزود: مردم روستای گلین از اوایل انقلاب تاکنون برای دفاع از آرمان های والای نظام اسلامی حضوری فعال داشته و رشادت های وصف ناشدنی به خرج داده اند و در این مسیر نیز 41 شهید، 70 جانباز و 150 نفر ایثارگر را تقدیم کرده اند.
وی ادامه داد: اهالی این روستا با بهره مندی از زمین و آب مساعد نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی و دامی داشته و یکی از روستاهای برتر منطقه به شمار می آیند.
دهیار روستای گلین اظهار داشت: متأسفانه جمعیت روستای گلین هر سال کاهش یافته و اگر مسئولان استانی وشهرستانی برای اشتغالزایی و کارآفرینی جوانان این روستا اقدامی عملی و حمایتی نیاندیشند باز هم شاهد روند کاهش جمعیت روستا و مهاجرت دسته جمعی اهالی به مرکز استان خواهیم بود.
سجادی خاطر نشان کرد: اهالی روستای گلین در طول عمر با برکت نظام مقدس اسلامی همواره با حضور حداکثری در انتخابات ها و لبیک گویی به منویات رهبری با ایثار و ازخودگذشتگی در صحنه حاضر بوده و هم اکنون نیز علی رغم توجه کم مسئولان به بحث عمران و آبادانی این روستا و ضعف در اجرای طرح های اشتغالزایی و کارآفرینی باز هم با همت و تلاشی مضاعف برای سازندگی و خودکفایی ایران اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند.
وی تصریح کرد: با حمایت مسئولان استان و تلاش های مسئولان شهرستانی شاهد خدمات مهمی در روستای گلین بوده ایم و دهیاری این روستا نیز از 10سال پیش فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است و طی این مدت نیز فعالیت های گسترده ای برای اجرای خطوط فاضلاب، اجرای طرح هادی، ساخت و بهسازی 5 پل، ساماندهی گلزار شهدا، احداث کتابخانه عمومی، برق رسانی به زمین های کشاورزی انجام شده است.
سجادی خاطر نشان کرد: اگر مشکلات کمبود آب شرب و آب مورد نیاز مزارع رفع شود و طرح های کارآفرینی و اشغالزایی در گلین حمایت شود بدون شک شاهد مهاجرت معکوس و حضور گسترده جوانان گلینی خواهیم بود.
دهیار روستای گلین در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: در دولت تدبیر و امید شاهد گسترش حمایت های مرتبط با حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی برای جوانان روستایی باشیم و موج مهاجرت اهالی روستای گلین متوقف شود.
امام جماعت مسجد روستای گلین نیز به خبرنگار شبستان در سنندج، گفت: روستای گلین به دلیل موقعیت منحصر به فرد خویش و با توجه به فعالیت گسترده اهالی این روستا همواره به عنوان روستایی کلیدی در شهرستان سنندج به منظور ارائه خدمات اقتصادی، فرهنگی و دینی به اهالی دیگر روستاهای منطقه مطرح بوده و هم اکنون نیز چندین روستای همجوار به صورت روزانه از اماکن تجاری و فرهنگی گلین بهره مند می شوند.
ماموستا وفا گلینی تصریح کرد: توجه بیش از پیش به گسترش فعالیت های فرهنگی زمینه ساز ارتقای شاخص های فرهنگی و اجتماعی در منطقه خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: افتتاح کتابخانه و نظر مساعد مسئولان فرهنگی استان به این روستا بارقه ای امید را در بین جوانان و نخبگان دانشگاهی و فعالان فرهنگی این روستا ایجاد کرده و امید است در آینده نزدیک شاهد بهره مندی اهالی ولایت مدار این روستا و روستاهای منطقه از خدمات رفاهی بیشتری باشیم.
جمیل رحیمیان، بهداشتیار روستای گلین نیز خواستار حمایت مسئولان و رفع موانع پیش روی جوانان روستایی برای گسترش فعالیت های تولیدی و بهره مندی از تسهیلات لازم برای ایجاد اشتغال پایدار با محوریت تولیدات کشاورزی و دامی در منطقه شد.
وی اظهار داشت: متأسفانه به دلیل بروکراسی شدید اداری و موانع سخت برای دریافت تسهیلات بانکی بسیاری از جوانان منطقه با مهاجرت به شهرهای بزرگ استان و حتی استان های مختلف کشور منابع حاصلخیز روستا را بدون استفاده گذاشته و برای بهره مندی از امکانات رفاهی به شهرها کوچ می کنند و اگر مسئولان استان در این خصوص چاره ای نیاندیشند بازهم شاهد کوچ دسته جمعی اهالی خواهیم بود.
بهداشتیار روستای گلین همچنین ابراز امیدواری کرد: با نگاه ویژه مسئولان و متولیان امر شاهد تجهیز هرچه بیشتر خانه بهداشت این روستا و گسترش خدمات ارائه شده به اهالی باشیم.
در پایان می توان گفت، روستای یادشده علی رغم تاریخ کهن و منابع سرشار طبیعی و بهره مندی از آب و خاک مساعد متأسفانه به دلیل عدم امکانات کافی مورد غفلت مسئولان قرار گرفته و بیش از چندین هزار نفر از اهالی این منطقه به مرکز استان مهاجرت کرده اند و هم اکنون طیف گسترده ای از ساکنان شهر سنندج را اهالی این روستا به خود اختصاص می دهند.
گفتنی است جمعیت چندین هزار نفری مهاجران این منطقه در شهر سنندج خود زمینه ساز حضور حداکثری این افراد در عرصه های اقتصادی، تجاری، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی شده و در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و مجلس شورای اسلامی نیز حضور و نقش این طیف گسترده جمعیتی همواره بارز و نمایان بوده و هم اکنون نماینده ای نیز در شورای اسلامی شهر سنندج دارند و در سنوات گذشته نیز حتی از این روستا نماینده ای در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشته است.
امید است با نگاه ویژه مسئولان استان شاهد رفع مشکلات و موانع پیش روی ایفای نقش هرچه بهتر مردمان تلاشگر این منطقه در راستای تولید ملی و ارتقای نقش آفرینی سرمایه های ایرانی باشیم و روح خدمت رسانی و محرومیت زدایی در این خطه نیز هرچه سریعتر دمیده شود.
خبات ساعدی
پایان پیام/
نظر شما