محمدطاها و فاطمه بیشترین فراوانی نام در گلستان

خبرگزاری شبستان: مدیرکل ثبت احوال استان گلستان اعلام کرد: طی بررسی های انجام شده در نه ماه سال جاری، نام های محمدطاها و فاطمه بیشترین فراوانی نام را به خود اختصاص دادند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سیف الله ابوترابی، مدیرکل ثبت احوال گلستان، امروز (30 دی) در چهارمین همایش مهندسی فرهنگ نام و نام گزینی استان گلستان اظهارداشت: خوشبختانه گرایش به نام های مذهبی و مناسب، یک گرایش عمیق و پایدار در جامعه ماست.


وی اعلام کرد: در نه ماهه امسال نیز اسامی محمدطاها، امیرعلی، محمد، ابوالفضل، امیرحسین، محمدامین، امیرمحمد، محمدرضا، علی و بنیامین جزو ده نام اول برای پسران بود که از بیشترین فراوانی برخوردار بودند.
 

ابوترابی ادامه داد: نام های فاطمه، فاطمه زهرا، زهرا و نازنین زهرا و نام های یسنا، ثنا، آسنا، حسنا، سارینا و اسرا که از نام های مناسب و نشأت گرفته از فرهنگ اسلامی هستند، بیشترین فراوانی نام در بین دختران را به خود اختصاص داده اند.
 

مدیرکل ثبت احوال گلستان خاطرنشان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توجه ویژ‌ه‌ای به مقوله فرهنگ دارد تا جایی که شورای عالی را تشکیل و مکلف به آسیب‌شناسی فضای فرهنگی کشور به ویژه در حوزه فرهنگ عمومی و هدایت روند مهندسی فرهنگی کرده است.
 

وی فرهنگ را والاترین و اساسی ترین عنصر موجودیت هر جامعه دانست و تصریح کرد: فرهنگ هر جامعه که با نقش داشتن در اساس فرهنگ هر جامعه، هویت و موجودیت هر جامعه را شکل می دهد.
 

ابوترابی گفت: با انحراف فرهنگ، هرچند جامعه از بعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد ولی پوچ و میان‌تهی است.
 

گرایش به نام های خاص نشان دهنده ارزش های پذیرفته شده در فرد است
مدیرکل ثبت احوال گلستان با بیان اینکه گرایش به نام های خاص نشان دهنده ارزش های پذیرفته شده در فرد است، افزود: اگر این ارزش ها ناشی از گرایش های قومی باشد، یک مزیت فرهنگی محسوب می شود و اگر این ارزش ها غربی باشند، یک معضل فرهنگی تلقی می شوند.
 

ابوترابی اذعان داشت: انتخاب نام نیز یکی از مسائل مهم فرهنگی در هر جامعه به‌خصوص در جامعه اسلامی است و انتخاب نام مناسب به عنوان یک مفروض اساسی در جامعه ما پذیرفته شده است.
 

وی توجه به لایه میانی فرهنگی و ارائه راهکارهایی برای مهندسی فرهنگی در این سطح را مهم دانست و افزود: مهندسی فرهنگی باید به گونه ای باشد که با بهسازی ارزش های جمعی، رفتار فرهنگی جامعه را در حوزه انتخاب نام به سمت ترجیح آگاهانه نام های اسلامی و ایرانی به جای نام های غربی ببرد.
 

ابوترابی با اشاره به آیات و روایات مختلف در خصوص گزینش نام خوب بر فرزند، گفت: طبق روایات، اولین هدیه ای که هر یک از والدین به فرزندش می بخشد، نام خوب است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 334491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha