به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 30 دی با یک فوریت الحاق یک تبصره به ماده 5 قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش با 122 رای موافق، 34 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 201 رای موافقت کردند. این طرح در قالب دو فوریت به صحن علنی ارایه شد که نمایندگان با دو فوریت ان مخالفت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح که به امضای 63 نفر از نمایندگان رسیده است تمامی دستگاههای اجرایی موظف می شوند در انتصاب افراد به مشاغل حساس، در مورد ضوابط مندرج در ماده 2 قانون گزینش و ضوابط انتخاب اصلح، ابتدا از وزارت علوم، استعلام کنند و نتایج استعلام را در انتصاب خود اعمال کنند و در غیراینصورت اقدام صورت گرفته بلااثر و فاقد اعتبار محسوب می شود و هرگونه پرداخت به این گونه افراد در حکم دخل و تصرف غیرقانونی در اموال و قابل تعقیب کیفری است.
همچنین طبق بند ب این تبصره آیین نامه اجرایی قانون گزینش کشور مصوب 25/5/1377 از سوی کمیته آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با توجه به این قانون اصلاح میشود.
زهره طبیب زاده به عنوان نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: بالاترین مقام اجرایی دستگاههای اجرایی می توانند بعد از اینکه از وزارت اطلاعات استعلام کنند طبق حقی که قانون برای آنها قائل شده است می توانند بدون نادیده گرفتن استعلام، مسئولیت انتساب افراد را خودشان به عهده بگیرند که متاسفانه ما این روزها شاهد این قبیل کارها از سوی مسئولین اجرایی هستیم.
وی اظهار کرد:متاسفانه در طول سی و چندسالی که بعد از انقلاب گذشته است برخی انتسابات غلط و پرهزینه ای که بدون استعلام از دستگاههای امنیتی بوده اند در مشاغل حساس صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بسیاری از این مشاغل در حد معاونت های رییس جمهور و معاونت های وزرا هستند گفت: مسئولیت و حوزه فعالیت این معاونت شعاع استانی نیست بلکه شعاع کشوری دارند و متاسفانه اگر بکارگیری افراد در این مشاغل حساس بدون استعلام باشد مشکلاتی را ایجاد می کند.
طبیب زاده تصریح کرد: در حال حاضر در شروع کار دولت هستیم و این قانون چیزی نیست که برای دولت خاص باشد اما چون این دولت کارش را شروع کرده است و به دو فوریت به این طرح رای دهیم که اجرایی شود.
نماینده تهران تصریح کرد: ما باید تواناییهای وزارت اطلاعات را به عنوان پشتوانه انتسابات خود قرار دهیم و طبیعی است اگر استعلامی از وزارت اطلاعات شود که ان استعلام دستخوش تحولات سیاسی شود قطعاً دستگاههای نظارتی می توانند ان را بررسی و از وزیر اطلاعات سوال کنند.
هادی حسینی نماینده قائم شهر در مخالفت با دو فوریت گفت: در حال حاضر در کشور برای استخدام افراد استعلام انجام میشود و مدیر بالاترین دستگاه اجرایی می تواند با نظر خودش به استعلام توجه نکند و انتساب را انجام دهد که این بسیار نادر است و قطعا ما باید دست مدیران را در برخی موارد محدود باز بگذاریم که انتسابات را انجام دهند.
وی تاکید کرد:در حال حاضر مدیران ما به تمامی پاسخهای استعلام ها تن می دهند و اینگونه نیست که بخواهند خلاف آن عمل کنند.
وی با بیان اینکه این طرح به نفع مدیریت کشور نیست گفت: با این طرح دست مدیران را می بندیم.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در موافقت با این طرح گفت: در حال حاضر همه موقعیتهای شغلی این مملکت طبق گزینش انجام می شود اما اینکه کسی بخواهد اعمال سلیقه کند و قانون را دور بزند درست نیست و نباید بین ادمها تفاوت قائل شد زیرا همه مقابل قانون یکسان هستند.
وی با بیان اینکه قانون عامل میثاق اجتماعی است و همه باید به آن تمکین کنند گفت: نگذاریم که قانون در پستوی من می گویم و این می گوید پنهان شود یا باید استعلام شود یا نشود یا باید وزارت اطلاعات و سربازان گمنام در این زمینه نقش داشته باشند یا نداشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما