به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی جنتی امروز (30 دی) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: از جمله اهداف اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در قانون نیز ذکر شده است، گسترش ارزشها و معارف دینی و پاسداری از فرهنگ و تمدن ایرانی است که باید در عرصه بین المللی هم تبلیغ شود.
وی بیان داشت: این وزارتخانه ابزارهای بسیاری بر عهده دارد که باید به این اهداف رسیده و بتواند در سطح بین المللی به معرفی بپردازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیتهای وزارتخانه گفت: قبل از انقلاب اسلامی تنها به موضوع فرهنگ و هنر توجه میشد اما بعد از انقلاب دستگاههای مختلف و به مرور زمان، هم مسائل فرهنگ و هنری و هم مسائل محتوای دینی در حال نشر و گسترش است.
جنتی با اشاره به اهمیت فعالیتهای استانی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در استانها نیز باید مدیرکل تمامی مسائل را مدیریت کرده و به تمامی جنبههای فرهنگ و هنر توجه داشته باشد.
وی با اشاره به جایگاه استان قم گفت: قم دارای جایگاه عظیمی است که مرکزیت حوزه علمیه در آن قرار دارد و از سوی دیگر مراجع عظام تقلید به عنوان استوانههای فقاهت در این استان فعالیت دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: توجه مناسبی در خصوص مسائل فرهنگ و هنر در قم شده است و باید این اقدامات روز به روز بیشتر و گستردهتر شود.
*قم در خصوص مسائل فقهی موسیقی صاحب نظر باشد
جنتی با اشاره به موضوع موسیقی گفت: در این زمینه باید مسائل فقهی بررسی و قم باید صاحب نظر باشد و اگر دستگاههای موسیقی به خوبی شناخته شود صدور احکام در این بخش سهلتر خواهد بود.
وی با اشاره به حضور مدیرکل جدید در قم گفت: از مدتها قبل از ایشان خواسته بودم که عهده دار این مسئولیت شوند و ایشان سوابق درخشانی دارند که میتواند مهم باشد.
*بررسی کتب دینی در قم متمرکز میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سیاستهای وزارتخانه گفت: یکی از سیاستهای ما این است که بررسی کتب دینی را در قم متمرکز کنیم تا از نظرات کارشناسی قم بهره مند شویم.
جنتی تاکید کرد: قم مرکز علوم و معارف دینی است و این ظرفیت عظیم در اینجا وجود دارد تا با بهره گیری از نیروهای متخصص مجوزهای لازم را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: مدیرکل جدید باید علاوه بر جذب استعدادهای موجود ارتباط گستردهای با مراجع عظام تقلید و جامعه مدرسین و حوزه علمیه داشته باشد.
*3 هزار پروژه فرهنگی نیمه تمام در کشور داریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به پروژههای فرهنگی در کشور گفت: در حال حاضر 3 هزار پروژه فرهنگی نیمه تمام در سراسر کشور داریم که این پروژهها پیشرفتهایی بین 20 تا 85 درصد دارند.
وی افزود: رویکرد دولت بر این است که در سال آینده بیشترین اعتبارها به پروژههایی که بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند اختصاص یابد تا پروژهها به سرانجام برسند.
پایان پیام/
نظر شما