به گزارش خبرگزاری شبستان، گردهمایی ائمه جماعات ناحیه شیخ صدوق(ره) با حضور جمعی از ائمه جماعات و مسئولین مرکز رسیدگی به امور مساجد در مسجد جامع ری به صورت جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
حجت الاسلام اصغری، مسئول ناحیه شیخ صدوق(ره) در ابتدای این گردهمایی با ابراز امیدواری نسبت به تاثیرگذاری این گونه جلسات گفت: در این گردهمایی بنا بر این است که مسئولین مرکز بیشتر نظرات و انتقادات و پیشنهادات ائمه جماعات حاضر در جلسه را بشنوند.
حجت الاسلام سعادتی، امام جماعت مسجد ارشاد به عنوان اولین نفر و به نمایندگی از مساجد محله ارشاد شهر ری، ضمن تشریح برنامه های مساجد این محله از مرکز درخواست حمایت مادی و معنوی و آموزشی کرد.
وی در توضیح این درخواست با اشاره به لزوم دیدار با مراجع تقلید و علمای گرانقدر و برگزاری برنامه های آموزشی سیاسی و فرهنگی به خصوص آموزش های مرتبط با مسائل روز در ناحیه، گفت: پشتیبانی مادی از ائمه جماعات به خصوص کسانی که در دوران پیری یا بیماری هستند ضروری است.
وی همچنین بر مشکلات ساخت و ساز مساجد و خانه ائمه جماعات اشاره کرد و با تشکر از برنامه های زیارتی، بر استفاده از ائمه جماعات در پژوهش ها و صدور حکم ائمه جماعات با امضای رئیس مرکز و رسیدگی به وضعیت ناهنجار برخی فرهنگسراها اشاره کرد.
حجت الاسلام قنبری در ادامه جلسه با تاکید بر یکسان سازی حق الزحمه ها پیشنهاد داد در مورد مساجدی که درآمد کمتری دارند مرکز کاستی ها را جبران کند. وی همچنین از برنامه های سیاحتی و زیاراتی برگزار شده از جانب مرکز تشکر کرد.
حجت الاسلام کمالوند با انتقاد از عدم توجه کافی به ائمه جماعات نائب و عدم دریافت جزوات آموزشی در برخی از مناطق، برنامه سفر زیارتی به مشهد را نیازمند هماهنگی های بیشتر دانست و بر یکسان سازی هزینه هایی که از سوی مرکز تقبل می شود، تاکید کرد.
حجت الاسلام مبرهن با اشاره به مصوبات حوزه علمیه قم پیشنهاد داد که مقدماتی فراهم شود مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز بتواند سرباز روحانی بپذیرد. وی همچنین پیشنهاداتی را درباره تسهیلات ورزشی برای ائمه جماعات ارائه داد. وی علاوه بر این از بازنمایی چهره روحانیت در برخی از سریال های تلویزیونی صدا و سیما و رعایت نکردن برخی موازین در برگزاری جنگ های شادی توسط شهرداری انتقاد کرد.
حجت الاسلام میثمی در ادامه از مرکز درخواست کرد تا مساجد را برای تجهیز کتابخانه ها یاری کند. وی با اشاره به سختی های رفت و آمد ائمه جماعات به تهران برای شرکت در جلسات درس خارج درخواست کرد تا یک کلاس درس خارج فقه در شهرری برگزار شود. ناهماهنگی های مساجد با اداره اوقاف مورد دیگری بود که حجت الاسلام و المسلمین میثمی از آن انتقاد کرد.
حجت الاسلام علی محمدی هم ضمن تشکر از برگزار کنندگان این همایش با تاکید بر فعال سازی مساجد کمتر شناخته شده و حمایت از ائمه جماعاتی که با مشکلات ویژه ای روبرو هستند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش عمده ای از بار فرهنگی نظام بر عهده روحانیون و ائمه جماعات است اضافه کرد: توجه و پشتیبانی ویژه به این قشر ضروری است. لزوم تامین بودجه فرهنگی برای بسیج مساجد، انتقاد از موازی کاری سرای محله با کانون های فرهنگی مساجد و آسیب شناسی و یکسان سازی برنامه های فرهنگی همه مساجد از دیگر مواردی بود که وی به آنها اشاره کرد.
حجت الاسلام حجتی نیا از ائمه جماعت ناحیه شیخ صدوق، با اشاره به لزوم حل مشکلات موجود برای بهره گیری از تسهیلات ویژه مرکز، بر تحکیم ارتباط بسیج مساجد با ائمه جماعات تاکید کرد.
حجت الاسلام گودرزی نیز ضمن تبریک ولات پیامبر اسلام(ص) و همچنین امام صادق(ع) از تاخیر در امضای حکم ائمه جماعات انتقاد کرد و بر لزوم افزایش نظارت مرکز بر مساجد تاکید کرد. وی همچنین با اشاره به رسالت ائمه جماعت مبنی بر تبلیغ دین خدا، بی تکلفی ائمه جماعات را امتیاز ویژه این قشر دانست.
در ادامه حجت الاسلام آقایی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز در بحث آموزش ائمه جماعات نسبت به برگزاری دوره های آموزشی در زمینه های مختلف مانند مسائل سیاسی، شناخت عرفان های کاذب، تفسیر قران و دیگر مسائل در نواحی اعلام آمادگی کرد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری درس خارج فقه و دوره هایی که برای ائمه جماعت جدید در مرکز محراب برگزار می شود، گفت: مرکز به غیر از دوره های که ناچار به برگزاری متمرکز آنها است، آمادگی دارد در هر حوزه ای که نیاز باشد دوره های آموزشی را در نواحی برگزار کند.
وی همچنین درباره سوالات ائمه جماعات درباره فعالیت های پژوهشی اظهار کرد: در آینده نزدیک اولین جلسه را برای ائمه جماعاتی که در تفسیر قران شناخته شده هستند برگزار می کنیم. همچنین درصدد هستیم تا جلسات هم اندیشی را درباره پژوهش های قرانی به صورت هفتگی برگزار کنیم.
وی با اشاره به ارسال نشریه مسجد برای ائمه جماعات و بولتن خبری برای اعضای شوراها و فرستادن پیامک، بر لزوم استفاده از پرتال مرکز نیز تاکید کرد.
طرح راه اندازی شورای فرهنگی مساجد برای جلوگیری از موازی کاری مورد دیگری بود که معاون فرهنگی اجتماعی مرکز توضیحاتی را پیرامون آن ارائه داد.
آقای سید ابراهیم، معاون اداری مالی مرکز نیز درباره کارت های هوشمند ائمه جماعات گفت: این کارت ها علاوه بر احراز هویت، کارکرد ثبت حضور در جلسات و انجام عملیات بانکی را نیز داراست.
حجت الاسلام حاج علی اکبری، رئیس مرکز در ادامه گردهمایی با تاکید بر بازخوانی سیره نبوی به بهره گیری از سیره آن حضرت در شیوه مسجد داری، مردم داری مواجهه با کودکان و جوانان، اهتمام نسبت به قران و ترویج عقلانیت و همچنین به بی تکلفی و بی توقعی از مردم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه امام جماعت نباید منتظر حضور مردم در مسجد باشد افزود: پیامبر اسلام با شناسایی دردهای مردم و فراهم کردن داروی آنها به دنبال علاج درد مردم بود و از این طریق اعتماد مردم را بدست می آوردند.
رئیس مرکز با بیان اینکه اگر اعتماد مردم جلب شود، مردم جان خود را بر سر راهی که علما بیان می کنند خواهند گذاشت، افزود: غیر از سیره نبوی راه دیگری برای اداره مساجد وجود ندارد. پیشنهاداتی که دوستان ارائه دادند هر چند به صورت موردی کارامد است اما به صورت فراگیر برای روحانیت شیعه یک مخاطره است، زیرا حالت اداری گرفتن برای روحانیت شیعه و دریافت حقوق معین آن هم در خصوص مساجد یک فاجعه بزرگ است.
وی با این تحلیل که مسجد دارای هویت مستقل دینی، مردمی و الهی است گفت: روحانی مسجد شمع محفل نمازگزاران است، از این رو برقراری رابطه به خصوص با کودکان و جوانان باید در اولویت باشد.
حجت الاسلام حاج علی اکبری با بیان اینکه مرکز رسیدگی به امور مساجد درصدد است تا اگر مشکلات موردی و ویژه ای برای ائمه جماعات به وجود می آید آن را برطرف کند، افزود: اگر اظطراری برای هر یک از ائمه جماعات بوجود بیاید وظیفه داریم که آن را پیگیری کنیم و در حد توان رسیدگی کنیم.
وی با توصیه ائمه جماعات به برگزاری دوره های فرهنگی ویژه وعده داد که برنامه های فرهنگی مساجد مورد حمایت قرار خواهد گرفت. علاوه بر این وی ائمه جماعات را به مباحثه علمی فراخواند و تاثیر آن بر روی قدرت هدایت ائمه جماعات را مهم ارزیابی کرد و مرکز را ملزم به پشتیبانی از حلقه های علمی دانست.
رئیس مرکز، جوانان را مورد نیاز رسیدگی اخلاقی، فرهنگی و فکری توسط روحانیت دانست و افزود: تنها مکانی که می تواند جلوه گر فرهنگ ناب اسلامی باشد مسجد است.
گفتنی است پیش از این همایش جلسه مسئولین شورای ناحیه شیخ صدوق(ره) با حضور جمعی از ائمه جماعات، حجت الاسلام حاج علی اکبری و حجت الاسلام رضا زاده خویی برگزار شد و مهمترین مشکلات و مسائل مساجد این ناحیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما