به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در جمع خبرنگاران زنجان، اظهار داشت: در صورتی که امروز نتوان صنایع دستی کشور را به جایگاه حقیقی آن در عرصه جهانی رساند، فرصت رقابت با دیگر کشورها برای همیشه از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه رسانه ها در این میان باید به حساسیت زایی مردم بپردازند و آنان را با ارزش آثار تولید شده در این زمینه آشا سازند، ادامه داد: امروزه یک انگیزه ارزشمند در میان جوانان برای طراحی، تولید و استفاده از صنایع دستی ایجاد شده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با یادآوری اینکه سازمان میراث فرهنگی از سال آینده اقدام به ساماندهی این بخش خواهد کرد، افزود: برنامه ریزی مناسب برای صنایع دستی نیازمند همفکری فعالان این عرصه است.
نامور مطلق ادامه داد: تا کنون نسبت به صنایع دستی در کشور غفلت شده است و باید طی سال های آینده تمام عقب ماندگی های گذشته را با برنامه ریزی مناسب جبران کرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، به نبود و یا کمرنگ بودن صنایع دستی در شهرستان ها اشاره و بر لزوم راه اندازی صنایع دستی مختص هر منطقه و هر شهرستان تاکید کرد.
نامور مطلق بر لزوم جای گزین سازی نیروهای تازه نفس، با خلاقیت برای طراحی کارهای نوین و زبده با افراد قدیمی و از کارافتاده تاکید کرد و نیروی انسانی مناسب را مهمترین علت برای توسعه و رشد برشمرد.
وی اظهار کرد: یکی ازمهمترین صنایعی که در شرایط کنونی رشد می کنند، صنایع خلاق، یا همان صنایع دستی است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: لازمه رقابت در تولید صنایع دستی در بازارهای جهانی به روز رسانی طراحی ها است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی نباید فقط برای تزیین استفاده شود، بر لزوم کاربردی سازی تولیدات این بخش تاکید کرد.
نامور مطلق، کاهش نرخ ها و قیمت تمام شده برای تولید صنایع دستی را یکی دیگر از الزامات گسترش تولید و فروش صنایع دستی در سطح ملی و بین المللی خواند و نقش تشکل های مردم نهاد در این بخش را بسیار موثر عنوان کرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: تا زمانی که کارها و اجرای برنامه ها به بخش خصوصی واگذار نشده است، نمی توان به رشد و توسعه حقیقی کشور امیدوار بود.
نامور مطلق به آمار صادرات صنایع دستی کشور اشاره کرد و میزان تولیدات صادر شده طی سال 91 را 740 میلیون دلار برشمرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، وجود تحریم ها را موجب از دست رفتن بازارهای هدف صنایع دستی کشور خواند و اغلب محصولات خارج شده از کشور را به شکل چمدانی عنوان کرد.
وی خروج چمدانی صنایع دستی کشور را موجب ثبت نشدن آنها در فهرست کالاهای صادراتی برشمرد و ایران را از کشورهای عقب مانده در زمینه صادرات صنایع دستی با وجود ظرفیت ها و بضاعت های فراوان خواند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: ایران بسیاری از بازارهای هدف خود را از دست داده و اقدامی نیز برای یافتن بازارهای جدید جهانی صورت نگرفته است.
وی توسعه صادرات صنایع دستی را از برنامه های ملی عنوان کرد و لازمه گسترش صادرات را ایجاد زیرساخت های لازم برای ساماندهی تولیدات خواند.
نامور مطلق با تاکید بر اینکه ملیله زنجان باید رتبه اول صنایع دستی جهان را به خود اختصاص دهد، بر لزوم مطالعه و برنامه ریزی برای افزایش تولید و فروش چاقوی زنجان در بازارهای بین المللی تاکید کرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گفت: امید می رود با برنامه ریزی مناسب بتوان در سه رشته فلزی ملیله، مس و چاقو بتوان زنجان را در عرصه صنایع دستی احیا کرد و با خارج سازی از شرایط کنونی، آن را به جایگاه شایسته خود رساند.
پایان پیام/
نظر شما