پارک فناوری، خودکفایی علمی کشور وتحقق شعار سال

معاون پژوهشی وزارت علوم معتقد است، پارک‌های علم و فناوری کارآفرینان علمی کشور هستند؛ از این رو گسترش این پارک هاخودکفایی علمی کشور را به همراه می آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدی ‌نژادنوری، معاون پژوهشی وزارت علوم در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری شبستان از امضای توافق‌نامه پارک علم و فناوری فارس با شرکت صنایع ملی پتروشیمی ایران در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت: درهمین زمینه با هدف برقراری ارتباط میان صنعت و دانشگاه قراردادهای متعددی در گذشته تنظیم شده است و این برای اولین بار است که قراردادی در این سطح بین یک شرکت مهم دولتی با یک پارک علم و فناوری امضا می‌شود. 

 

وی با اشاره به اینکه در پارک‌های علم و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی مستقرهستند، خاطرنشان کرد: مدیریت پارک‌ها با شرکت‌های خصوصی قرارداد می‌بندد و این شرکت‌ها با ایجاد یک ساخت و ساز فیزیکی اقدام به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کند.

 

مهدی نژادنوری افزود: مدیریت پارک طی یک فراخوان، متخصصانی که در زمینه‌های نفت و گاز و به طور خاص در بحث پتروشیمی توانایی و طرح دارند را پذیرش و مقدمات ایجاد شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان را که تمامی هم و غم آنها تولید محصول برای استفاده عملی در صحنه علمی کشور است، فراهم می‌کند.

 

وی در رابطه با مسیر این فرآیند خاطرنشان کرد: استفاده عملی از طرح ها در میدان علمی، تولید ثروت را به همراه دارد و این مسئله موجب یک نوع ارتقای همکاری بین دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها می‌شود، زیرا عمده فعالان در شرکت‌های دانش‌بنیان اساتید و فارغ‌التحصیلان هستند. همچنین این اقدام تحقق شعار سال را به دنبال دارد.

 

خودکفایی شرکت ملی صنایع پتروشیمی نتیجه تعامل دانشگاه و صنعت

معاون پژوهشی وزیر علوم در رابطه با ظرفیت‌های پارک علم وفناوری در تعامل با یک سازمان دولتی گفت: این امر در واقع یک ارتقای کمی و کیفی دوجانبه است، به این ترتیب که پارک علم و فناوری به اقتضای این‌گونه قراردادها توسعه پیدا کرده و به دلیل نوع کارهایی که ارائه می‌شود قدرت رقابت جهانی پیدا می‌کنند.

 

وی افزود: در مقابل، شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز برای رفع نیازهایش قدرت عمل بیشتری خواهد داشت و با اتکا به دانش تولید شده در پارک‌های علم و فناوری قابلیت شکستن تحریم‌های اعمال شده از جانب کشورهای را خواهد داشت.

 

وی با بیان این مطلب که عقد این‌گونه قراردادها باعث می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی به یک خودکفایی کامل در زمینه رفع نیازهای خود برسد، یادآور شد: به این ترتیب شرکت فوق می‌تواند نیازهای خود را با قدرت و سرعت بیشتر و نیز صرف هزینه کمتر برطرف کند.

 

مهدی‌نژاد نوری پیرامون بخش‌های همکاری شرکت‌ ملی صنایع پتروشیمی با پارک علم و فناوری فارس اظهار کرد: این قرارداد در همه بخش‌های صنایع پتروشیمی و در محورهای مختلف از جمله طراحی و ساخت تجهیزات و دستگاه‌ها بسته شده است.

 

وی طراحی و اجرای فرآیند که به معنی طراحی مسیری است که گاز برای تبدیل به یک محصول نهایی طی می‌کند و در واقع مهم‌ترین بخش این قرارداد نیز محسوب می‌شود و سنتز تولیدات جدید که به معنی ارتقای محصولات تولید شده است و در نهایت منجر به افزایش تنوع محصولات و افزایش قدرت رقابت جهانی می‌شود را ازجمله محورهای این قرارداد برشمرد.

 

مهدی نژاد نوری در خصوص چهارمین محور این قرارداد گفت: چهارمین محور مربوط به مطالعات راهبردی بازار است که به معنی مدیریت محصول تولید شده است و پنجمین محور نیز اتوماسیون و ورود فناوری‌های نو در سیستم‌های پتروشیمی است که باعث می‌شود شرکت‌های دانش‌بنیان به ایده ‌پردازی و تولید محصولات جدید بپردازد.

 

معاون پژوهشی وزیر علوم در خصوص توسعه این‌گونه قراردادها با سایر پارک‌های علم و فناوری گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد، در چهار منطقه کشور و با چهار پارک علم و فناوری قراردادی به همین ترتیب منعقد کند که امیدواریم با این تجربه مثبت این قراردادها توسعه بیشتری داشته باشند.

 تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی ازطریق پارک فناوری

مهدی‌نژاد نوری در خصوص قابلیت‌های پارک‌های فناوری به ویژه قابلیت کارآفرینی آنها تصریح کرد: اساسا نقش پارک‌های علم و فناوری تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی است، به این ترتیب که کارهای پژوهشی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها وقتی به سطحی از آمادگی می‌رسد وظیفه تبدیل آن به یک محصول نهایی و برای مراقبت از آن برای ورود به بازار و قابلیت تولید ثروت با پارک‌های علم و فناوری است.

 

وی خاطرنشان کرد: فضای پارک‌های علم و فناوری باعث می‌شود جوانان فارغ‌التحصیل ما در یک فضای علمی و اقتصادی روشنی به فعالیت‌های علمی خود بپردازند و دغدغه فعالیت اقتصادی بعد از تحصیل را نداشته باشند.

 

وی افزود: پارک‌های فناوری و در بستر آن شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند زمینه را به گونه‌ای فراهم کنند که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خودشان به صورت مستقل اقدام به تأسیس شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان کنند و یا به همکاری با سایر شرکت‌های دانش‌بنیان بپردازند که این به آن معناست که پارک‌های علم و فناوری در واقع کارآفرین علمی هستند.

 

 13 پارک فناوری ازحجم تولید علم قابل قبول برخوردارند

مهدی‌نژاد نوری با بیان اینکه پارک‌های فناوری محل تجمع یک سری نیروهای دانشی است، تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که قصد دارند ایده‌ها و دستاوردهای پژوهشی خود را به یک محصول نهایی و نهایتا ثروت تبدیل کنند از این طریق می‌توانند بستر مناسبی را برای فعالیت‌های خود فراهم آورند.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 22 پارک علمی فناوری از وزارت علوم مجوز فعالیت گرفته‌اند که از این تعداد 13 پارک با قدمت و سابقه بیشتر، ازحجم تولید علم قابل قبولی برخوردار هستند.

 

وی پارک‌ شهرهای اصفهان، خراسان رضوی، گیلان، یزد، سمنان، تبریز، تهران و نیز استان مرکزی را از جمله پارک های فعال علم و فناوری معرفی کرد و گفت: جهت‌گیری‌ ما به این سمت است که هر استانی یک پارک علم و فناوری که محل حضور فارغ‌التحصیلان آن منطقه است را در خود داشته باشد.

 

 

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 33408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha