حجت الاسلام سعید کرمی، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد در رابطه با اهم فعالیتها و برنامههای این دفتر به خبرنگار حوزه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان گفت: دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد، تأمین محتوایی برنامههای جاری مرکز رسیدگی به امور مساجد در حوزه آموزش و پژورش را بر عهده دارد.
وی تقویت بنیه علمی ائمه جماعات و تثبیت و ارتقای توانمندی های آنان را بخشی از اقدامات این دفتر عنوان کرد و گفت: در حوزه آموزش، طراحی دورههای آموزشی، ارایه سرفصل، متون آموزشی، برگزاری دورههای آموزشی و تأمین استاد مورد توجه این دفتر است و در حوزه پژوهش نیز دو بعد پژوهشهای بنیادین و تخصصی و همچنین پژوهشهای کاربردی مورد توجه است.
وی با اشاره به اینکه پژوهشهای تخصصی در واقع نقش زیر ساخت را بر عهده دارد و برای خدماتدهی به مراکز تحقیقی، پژوهشی و ائمه جماعات ضرورت دارد، بیان کرد: طراحی چند پروژه از جمله برنامههای این دفتر در این بخش است به عنوان نمونه می توان به طراحی دانشنامه مسجد و مجموعه کتاب مسجد در آینه آیات و احادیث و روایات که نگرش تطبیقی با مذاهب اهل تسنن و برگرفته از معارف قرآنی و روایی در مورد مسجد است، اشاره کرد.
ره توشه مناسبتی
مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: در حوزه پژوهشهای کاربردی ماهنامه مسجد، نشریه ای است که در راستای ارتقای توانمندی ائمه جماعات در بحث محتوایی و مهارتی تلاشی گسترده دارد.
وی تهیه رهتوشه مناسبتی در ایام و مناسبتهای مختلف را بخش دیگری از برنامههای دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد عنوان کرد و ادامه داد: ارایه بستههای آموزشی در محورهای سبک زندگی دینی و خانواده در مناسبتهای مختلف بخش دیگری از برنامه های این دفتر است.
وی ارزیابی آثاری که به مرکز ارایه میشود و همچنین پایاننامههایی که در حوزه مسجد تدوین میشود را از دیگر فعالیتهای این دفتر عنوان کرد و افزود: دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد تلاش دارد، مهم ترین و ضروری ترین محتوای مورد نیاز را در اختیار پژوهشگران مسجد و ائمه جماعات قرار دهد.
تدوین نظام نامه آموزشی
وی با اشاره به تدوین دانشنامه مسجد که پروژه ای است که سه سال به طول می انجامد، اذعان کرد: بنا است کلیه معارف مسجد، اطلاعات مساجد بزرگ جهان اسلام از صدر اسلام تاکنون و کتاب شناسی و... با استانداردهای لازم در این دانش نامه طراحی شود.
وی به برنامه های آموزشی این دفتر اشاره کرد و گفت: تدوین نظامنامه آموزشی برای ائمه جماعات یکی از برنامه های دیگر این دفتر در بخش آموزش است که بر اساس آن تلاش میشود، درسنامه جامع برای ائمه جماعات طراحی شود.
تدوین 17 کتاب کار در 17 موضوع
مدیر دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز رسیدگی به امور مساجد بیان کرد: مساجد و متولیان فرهنگی مساجد نیازمند پشتوانه محتوایی هستند به این معنا که بسیاری از ائمه جماعات با وجود آنکه علاقهمند به پویایی مساجد هستند ولی دسترسی به روشهای تاثیر گذار ندارند از طرف دیگر مساجدی هستند که توانستهاند با خرد جمعی و فکر گروهی طرحها و ایدههایی را به کار گیرند که در صورتی که این ایده ها و روش ها در جاهای دیگر قابل استفاده باشد می توان با برقراری ارتباط با آنها، از ایدههای آنها در مساجدی که دسترسی به این ایده ها ندارند، استفاده کرد.
حجت الاسلام کرمی همچنین از تدوین کتاب کار در 17 جلد و با 17 موضوع خبرداد و گفت: در هرجلسه موضوعی خاص در راستای مدیریت مسجد مورد بحث قرار گرفته و نکات و مطالب به آن در اختیار ائمه جماعات و متولیان فرهنگی مساجد قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما