ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان حاجی آباد

خبرگزاری شبستان: فرماندار حاجی آباد بر لزوم ایجاد صنایع تبدیلی خرما در این شهرستان تاکید کرد و گفت: با راه‌اندازی و فعالیت این صنایع تبدیلی، تولیدکنندگان و کشاورزان دغدغه فروش محصولات را ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، بهرام پوراشرف اظهار کرد: شهرستان حاجی آباد دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی در کشاورزی است و توجه به کشاورزان و حمایت از آنها موجب رشد و پیشرفت این قشر را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حاجی آباد می تواند پشتوانه خوبی در زمینه معادن،کشاورزی، صنعت دامداری برای استان باشد، اظهار کرد: این شهرستان با وجود آب و خاک مستعد جهت کشاورزی و دارا بودن صنایع تبدیلی در استان هرمزگان شاخص بوده و قابل تحسین است.

فرماندار حاجی آباد تصریح کرد: برای ایجاد تنوع کشت همچنین اصلاح باغات موجود اقدام لازم انجام شده و در سال‌های اخیر با ترویج و تشویق باغداران سطح زیرکشت شهرستان توسعه یافته است.

پوراشرف در این خصوص به جشن نارنگی چن در روستای تیدر فارغان اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری جشن برداشت نارنگی در منطقه فارغان می‌تواند نسبت به ترویج و تشویق باغداران برای رسیدن به اهداف عالی‌تر گام موثری باشد.

فرماندار حاجی آباد گفت: ضرروت استفاده از منابع آب و خاک موجود و ایجاد تنوع کشت محصولات باغی و زراعی با توجه به قابلیت‌های موجود منطقه از اهداف مهم در توسعه بخش کشاورزی این شهرستان اعلام کرد.

وی با اشاره به قابلیت های بخش کشاورزی شهرستان حاجی آباد گفت: بخش فارغان شامل روستاهای سیرمند، باغان، دهنه میمند، رایز، بناب، سیاهک، تیدر و بخون دارای محصولات مرکبات هستند.

تغییر الگوی کشت راهی برای مدیریت آب بخش کشاورزی
فرماندار حاجی آباد افزود: عمده محصولات کشاورزی حاجی آباد پس از خرمای پیارم که قطب تولید خرمای پیارم کشور است را شامل هندوانه، گندم با 50هزارتن، ذرت با 48هزار تن، سیب زمینی، انگور، انجیر، پسته، هلو عنوان کرد.

پوراشرف در این رابطه اضافه کرد: اگر توجه خوبی به حوزه کشاورزی این شهرستان شود قابلیت برگزاری جشنواره برای همه این محصولات وجود دارد، از این محصولات گندم بیش ترین محصول در شهرستان حاجی آباد را تشکیل می دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تغییر الگوی کشت بیان کرد: در این شهرستان 2200حلقه چاه، 106دهنه چشمه، 86قنات وجود دارد که پاسخگوی 600میلیون متر مکعب برای اراضی کشاورزی است.

فرماندار حاجی آباد میزان تولیدات زارعی و باغی را 231 هزارتن اعلام کرد و گفت: آبیاری تحت فشار از جمله این راهکارهاست که درحال انجام است.

سالیانه 600میلیوین متر مکعب روان آب حاصل از بارندگی به دست می آید
پوراشرف با بیان اینکه با تغییر الگوی کشت و رفتن به سمت آبیاری تحت فشار، نصب کنتورهای هوشمند و حجمی که بتوان مصرف آب را مدیریت کرد، اظهار کرد: با این شیوه ها و از محل صرفه جویی آنها می توان اراضی بیشتری زیرکشت می رود.

این مسئول در حاجی آباد هرمزگان خاطرنشان کرد: از یک میلیون و 168 هکتار حدود 185 هکتار از اراضی حاجی آباد جنگل و 720هکتار را مرتع، 48 هکتار بیابان و 32 هکتار را اراضی کشاورزی تشکیل می دهند.

به گفته وی، سالیانه 600میلیوین متر مکعب روان آب حاصل از بارندگی به دست می آید که 120میلیون متر مکعب آب به وسیله سازها و سدهای خاکی و ملاتی مهار می شود.

ایجاد صنایع تبدیلی نقش اساسی در کیفیت شاخص های اقتصادی دارد
پوراشرف، نبود جاده های بین مزارع در شهرستان حاجی آباد را مشکل کشاورزان این منطقه برشمرد و تصریح کرد: باید بر روی این مسئله به خوبی کار شود تا کشاورزان بتوانند خدمات بهتری را به زمین های خود برسانند و آنها را راحت تر به بازار عرضه کنند.

فرماندار حاجی آباد در ادامه با تاکید بر ایجاد صنایع تبدیلی در حاجی آباد تصریح کرد: ایجاد کارخانه بسته بندی و صنایع تبدیلی نیاز ضروری است چراکه وجود این صنایع نقش اساسی در ارتقا کیفیت شاخص های اقتصادی محصولات کشاورزی دارد.

وی در ادامه سخنان خود نبود سیلو برای مرکز خرید محصولات کشاورزی حاجی آباد را یکی از دغدغه های مهم در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: متاسفانه نظام صنفی و فرمانداری ها نیز هزینه هایی بابت خرید محصولات کشاورزان ندارند.

پوراشرف با اشاره به اینکه حاجی آباد با 7 شهرستان با توانایی بالای کشاورزی هم مرز است افزود: به دلیل نبود سیلو هرساله راندمان تولید و آمار کمی گندم در این شهرستان کاهش می یابد.

آمادگی برای مشارکت بخش خصوصی در احداث سیلو
فرماندار حاجی آباد گفت: چند سال است که برای احداث سیلو متقاضیانی برای گرفتن زمین مراجعه کرده‌اند و پس از دریافت زمین به گفته آنها به دلایلی از قبیل عدم همکاری بانک ها در ارائه تسهیلات، زمین را رها کرده و پیگیری نشده است.

وی تاکید کرد: مسئولان جهادکشاورزی باید زمین را از افرادی که قادر به احداث سیلو نیستند، گرفته و به افرادی که توانایی کارکردن دارند واگذار کنند و این موضوع به طور جدی پیگیری شود.

پوراشرف اضافه کرد: با توجه به تاکیدی که استاندار در سفر اخیر خود به این شهرستان بر احداث سیلو داشته است امیدواریم بزودی با مشارکت بخش خصوصی سیلو مورد نیاز شهرستان احداث شود.

فرماندار حاجی آباد در پایان بر جذب سرمایه گذار در بحث برند بسته بندی های محصولات کشاورزی اعلام آمادگی کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 333975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha