به گزارش خبرگزاری شبستان، بهروز خندان دل، کارگردان و نویسنده پویانمایی سلامی برای روح الله پس از دریافت دیپلم افتخار و تندیس جشنواره فیلم عمار، آن را به مقام معظم رهبری اهدا کرده و به این منظور تندیس جشنواره را به محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی سپرد.
خندان دل اهدای این جایزه را سلامی ناقابل عنوان کرد و گفت: سلامی برای روح الله، سلامی ناقابل بود که به زبان هنر به خورشید پرفروغ قرن امام خمینی (ره) اهدا شد.
وی ادامه داد: استفاده اخلاقی از هنر در جهت ترویج اخلاقیات از اهداف ساخت این پروژه بوده که امیدواریم مسیری باشد برای پرداختن بیشتر به سیره عملی و سبک زندگی بزرگانی چون حضرت امام خمینی(ره)؛ در همین راستا ما این سلام را به همراه تندیس جشنواره به جانشین خلف ایشان مقام معظم رهبری تقدیم کردیم.
این کارگردان در خصوص ویژگی های این انیمیشن برگزیده اظهار داشت: تکنیک اثر پویانمایی «سلامی برای روح الله» تلفیقی از دو نرم افزار 3D و 2D بود و در اجرای کار سعی شد، فضای فیلم حالتی مستندگونه و واقع گرایانه داشته باشد.
خندان دل در توضیح خط داستانی اثر گفت: این انیمیشن با الهام از آیه 15 سوره مریم که می فرماید وَسَلَامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَیَوْمَ یَمُوتُ وَیَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا (و درود بر او روزى که زاده شد و روزى که میمیرد و روزى که زنده برانگیخته میشود) به رویدادی که در مدت اقامت امام راحل در نوفل لوشاتو اتفاق افتاده، پرداخته است؛ روز کریسمس اهالی محل اقامت امام (ره) در قبال هدایایی که از حضرت امام دریافت کرده اند به دیدار ایشان می روند.
وی ادامه داد: در روایت این قصه از استعاره های بسیاری استفاده شده است؛ مثل رویای پسرک منتظر در کنار جاده و رساندن وی توسط همراهان امام به مقصدش. از سوی دیگر پرداخت فضای کار در زمستان و سرما بوده است و امام را به صورت تنها کاراکتری که چهره شان رنگی است داریم و در انتها ارتباطی که با مردم برقرار می شود و آن رنگ در تمام محیط پراکنده می شود .
خندان همچنین تشابه اسم حضرت امام که روح الله بوده و کنیه حضرت مسیح را در ادامه ذکر کرد وافزود: سعی شد این دو اسم را از نظر دراماتیک به هم نزدیک کنیم . طبیعتا رفتار انسان دوستانه و اخلاقی حضرت امام تداعی گر همین پرداختن عملی به اخلاقیات بوده است. یعنی حضور معنویت در منطقه و پلان هایی که به این ترتیب به هم قطع می خورد در جهت تقویت همین معنی استفاده شده است.
خندان دل در پایان به حمایت حوزه هنری از ساخت پروژه اشاره کرد و گفت: حوزه هنری شاهرود از پروژه فوق حمایت کرد و حوزه هنری مرکز نیز در تصویب فیلمنامه و به جریان افتادن پروژه نقش اساسی داشتند. با توجه به ساخت اثر در شهرستان؛ ساخت و تولید این پویانمایی با حداقل امکانات انجام شد اما خوشبختانه تلاش گروه جوان های شاهرودی که قریب به یک سال هم طول کشید جبران کننده همه کاستی ها بود.
سلامی برای روح الله از تولیدات حوزه هنری استان سمنان و کاری از گروه انیمیشن دفتر هنرهای تصویری و پویانمایی حوزه هنری شاهرود است که به عنوان اثر منتخب در بخش مسابقه جشنواره فیلم عمار برگزیده شد.
پایان پیام/
نظر شما