حجت الاسلام سید هاشم موسوی، امام جمعه موقت همدان ضمن تبریک ولادت حضرت رسول اکرم (ص) و میلاد باسعادت امام جعفر صادق (ع) موسس مذهب جعفری در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: یکی از ویژگیهای بارز مکتب امام صادق(ع) انتشار و اشاعه فرهنگ غنی اسلام در سطح وسیعی از جامعه آن روز بود که زیربنای تمامی احکام و دستورات اسلام در زمان امام صادق(ع) انجام گرفت.
وی اضافه کرد: ترویج علوم مهمترین شیوه مبارزاتی امام صادق(ع) بود و رشد و پیشرفت علمی در دوران امام باقر(ع) آغاز شد ولی به دلیل اینکه عمر این امام بزرگوار کوتاه بود شکوفایی علم در عصر امام صادق(ع) روی داد.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی از جمله عوامل تاریخی و شرایط زمان زندگانی امام صادق(ع) زمینه را برای نشر معارف اهل بیت(ع) فراهم آورده بود، افزود: در واقع امام صادق(ع) با وجود سختیهای تبلیغ لحظهای از وظیفه اصلی خود که تبیین معارف اسلامی است کوتاه نیامدند و پشتکار این بزرگوار موجب ماندگاری مکتب اهل بیت(ع) شد.
امام جمعه موقت همدان با اشاره به سخنی از امام راحل که فرمودند، وضع کنونی برخی از سرزمینهای اسلامی، حاصل نقشهها و دسیسههای دشمنان اسلام و تشیع است، اضافه کرد: بهترین راه مبارزه با این فتنهها حفظ وحدت و زنده نگه داشتن شعائر اسلامی که در راس آن احیای سیره و روش ائمه اطهار(ع) در جامعه است.
حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه زیربنای تمامی احکام و دستورات اسلام در زمان امام صادق(ع) انجام گرفت و مکتب تشیع بهعنوان قویترین مکتب در جهان دستورالعمل برای یک زندگی سعادتمندانه را ارائه کرد، افزود: مکتب اهل بیت(ع) و مذهب تشیع توانست مذاهب دیگر دنیا و جهان اسلام را تحت تاثیر خود قرار دهد و حقانیت شیعه را به اثبات برسد لذا مذهب تشیع را مذهب جعفری نامیدند.
تربیت بیش از 4 هزار شاگرد از اقدامات اساسی امام جعفرصادق(ع) بود
امام جمعه موقت همدان اضافه کرد: امام صادق(ع ) در مدت 34 سال امامت پربرکت خویش توانست نقش برجستهای در توسعه فرهنگ غنی اسلام را ایفا کند و با استفاده از فرصت بدست آمده از نزاع بین بنیامیه و بنیعباس، بزرگترین دانشگاه اسلامی را بر پا کرد که در این محیط علمی با بهرهگیری از محضر آن امام معصوم حدود 4 هزار نفر پرورش یافتند که برخی از آنان از رهبران فکری مکتب تشیع بشمار میآیند.
حجت الاسلام موسوی افزود: آن حضرت پس از انتخاب و تربیت شاگردان برجسته خود، در موارد زیادی آیات قرآن کریم را با ذکر تأویل و یا مصداق آن برای شاگردان خود بیان می کردند و تاثیرگزاری کرامات و معجزات آن حضرت بر پیشبرد مکتب و همچنین استفاده اهل سنت از مکتب این امام همام یکی از ویژگیهای مکتب امام صادق(ع) است.
وی خاطرنشان کرد: امام جعفر صادق(ع) نهتنها رهبر امت اسلامی بودند بلکه بهعنوان یک عالم و استاد علوم مختلف بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کرد و در عصر او علوم اسلامی و دانش و فنآوری، پیشرفت قابل ملاحظهای را داشته است.
وحدت شیعه و سنی ناکامی توطئه های دشمن است
وی با بیان اینکه حفظ وحدت بین مسلمانان سنی و شیعه دشمنان اسلام را مایوس میکند، افزود: هفته وحدت بهترین فرصت برای ترویج همبستگی بین مسلمانان است.
امام جمعه موقت همدان با بیان اینکه نابودی ارزشهای انقلاب اسلامی هدف توطئههای دشمن است، افزود: هدف هجمهها و توطئههای گوناگون دشمنان در برهه کنونی، نابودی ارزشهای انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن است.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه با عمل به تعالیم اسلام میتوان وحدت میان مسلمانان را تحقق بخشید و موجب اقتدار امت اسلامی شد، اضافه کرد: هفته وحدت، هفته تثبیت اقتدار اسلام و مسلمانان در جهان امروز است که توطئه دشمنان اسلام را مهار و خنثی میکند و حفظ وحدت میان گروههای مختلف در نظام، خنثی کننده توطئه دشمنان قسم خورده ایران اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان امروز شیعه و سنی را تحریک میکنند و نمیگذارند بین این دو وحدت ایجاد شود، از اینرو نباید از همبستگی و اتحاد غافل شده و در دامی که دشمنان تعریف کردهاند گرفتار شویم.
پایان پیام/
نظر شما