به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، پیش از ظهر امروز ( 26 دی) در جلسه شورای برنامه ریزی استان در سنندج، اظهار داشت: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی راهکارهای مهمی را در حوزه تأمین سلامت غذایی افراد پیش روی همگان قرار داده است که امیدواریم این مهم نیز در استان تدوین شود.
وی افزود: متأسفانه نوع تغذیه مواد خوراکی مختلف در استان با بسیاری از معیارهای ملی و بین المللی فاصله داشته و همین امر زمینه را برای کمبود آهن، کلسیم و ویتامین در بین کردستانی ها فراهم کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان خاطر نشان کرد: 68درصد کردستانی ها از روغن نباتی استفاده می کنند، بیش از 88درصد کردستانی ها مصرف ماهی را در سفره غذایی خود ندارند و تنها 28درصد مردم استان از سبزیجات و میوه ها متناسب به معیارهای ملی استفاده می کنند.
بیدارپور افزود: 80درصد خانوارهای کردستانی نیز کمتر از 70درصد مصرف کلسیم خانوارهای کشور را مصرف می کنند و 35درصد مردم استان کمبود آهن و 64درصد نیز کمبود ویتامین آ دارند.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس عادت غذایی نادرست مردم کردستان متأسفانه بیماری های قلبی و عروقی 41درصد مرگ و میرهای استان را دربرگرفته و 20درصد مرگ و میرهای استان نیز بر اثر سرطان های مختلف است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان از چاقی 45درصد جمعیت 15 تا 60 سال استان خبرداد و افزود: باید هرچه سریعتر چاره ای اساسی برای این مهم اندیشیده شود و تمامی ظرفیت های رسانه ای و تبلیغاتی و فرهنگ سازی در این حوزه به کار گرفته شود.
بیدار پور با هشدار نسبت به سوء تغذیه بیش از 8درصد کودکان استان اظهار داشت: بیش از 8درصد کودکان استان با کوتاهی قد، 5/7 درصد با کم وزنی و 4/6درصد نیز با لاغری مواجه هستند که فراهم کردن بستر غذایی سالم از بسیاری از این مشکلات جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: 7 استراتژی ویژه برای ارتقای سلامت غذایی در استان تدوین شده و امید است با تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و درنظر گرفتن شرایط استان در قالب این طرح شاهد رفع بسیاری از مشکلات حوزه سلامت کردستان ها باشیم.
پایان پیام/
نظر شما