به گزارش خبرنگارشبستان از سمنان ،لطف الله رضائی درنشست باخبرنگاران درمحل سازمان جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه چهار هزار و 700 هکتار از اراضی این استان به کشت انار اختصاص دارد، افزود: حدود دو هزار و 770 هکتار آن بارور و مابقی نهال است.
وی با اشاره به اینکه سالانه حدود 500 هکتار به سطح باغ های انار استان سمنان اضافه می شود، افزود: از هر هکتار از باغ های استان 22 تن انار برداشت می شود.
رضایی افزود:به دلیل اهمیت اقتصادی این محصول و لزوم توسعه،سالانه 250- 200 هکتار به سطح زیر کشت باغ های انار استان اضافه می شود و بیش از هزار هکتار از باغ های قدیمی اصلاح و بهسازی می شوند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: شهرستان گرمسار بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در استان دارد و سمنان نیز رتبه دوم سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به حمایت های سازمان جهادکشاورزی استان از باغداران گفت: پرداخت یارانه نهال به باغداران،پرداخت تسهیلات بانکی برای احداث باغ،اصلاح و بهسازی و جایگزینی باغات انار،پرداخت تسهیلات به واحدها های فرآوری و بسته بندی محصولات مختلف انار و اجرای طرح های تحقیقاتی و ترویجی از جمله حمایت های جاری سازمان جهادکشاورزی از تولید این محصول در استان است.
رضائی بیان کرد: ایجاد پایانه صادراتی و اخذ برند انار استان برای صادرات در قالب طرح جامع توسعه باغات انار از جمله برنامه های آینده سازمان است که امید است با حمایت های صورت گرفته ،این مهم در استان عملیاتی شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ارقام عمده کشت شده انار در استان سمنان را، ملس ساوه، رباب تبریز، نادری بادرود و ارقام برتر بومی ازجمله گلو باریک ایوانکی، پوست سفید و پوست قرمز درجزین عنوان کرد.
وی، خرید ادوات مکانیزاسیون، صنایع فرآوری و بسته بندی، اجرای برنامه های مشارکتی (IPM) برای کاهش میزان آلودگی به آفات و بیماری ها به خصوص کرم گلوگاه انار و صدور گواهی محصول سالم، اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی با برگزاری همایش و جشنواره که درنهایت منجر به تولید محصول سالم و عاری از هرگونه سموم شیمیائی و مطابق با بسیاری از استانداردهای جهانی و جزو محصولات ارگانیک می شود را از دیگر اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی از باغداران استان سمنان ذکر کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه در 35 کشور جهان انار کشت و به صورت تجاری تولید می شود، گفت: در بین این کشورها ایران دارای بالاترین سطح زیر کشت و تنوع ارقام انار است و بعد از آن هندوستان، جمهوری های تازه استقلال یافته آسیای مرکزی و اسپانیا قرار دارند.
پایان پیام/
نظر شما