تبعیض درحقوق شهروندی عشایر و اقوام را نمی پذیریم

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور با بیان اینکه عشایر می‌توانند فرصت خوبی برای رشد فرهنگی و اقتصادی باشند، تصریح کرد: تبعیض درحقوق شهروندی عشایر و اقوام را نمی پذیریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، امروز ( 25 دی ) در همایش سران عشایر استان خوزستان گفت: عشایر با نقش تاریخی خود در حراست از محیط زیست، تحولات سیاسی، مبارزه با استعمار، استقرار آزادی و مشروطیت، انقلاب و دفاع مقدس و آبادانی و سربلندی کشور نقش اساسی ایفا کردند.

 

وی با بیان اینکه عشایر به عنوان گروه مولد و حافظ محیط زیست قرن‌ها از مرتع‌ها و بیابان‌ها و جنگل‌های سبز و ظرفیت‌ها استفاده و حراست کردند، افزود: تبعیض قومی و جنسیتی در میان عشایر معنا نداشت و تقسیم کاری بین مردان و زنان بود.

 

وی با اشاره به اینکه عشایر در عین حال حافظان کشور و مرزها در برابر استعمارگران بودند، تصریح کرد: در خط مقدم مبارزه با استعمار انگلیس و مبارزه با آزادی و استبداد این عشایر بودند که باعث پیروزی مشروطه و مشروطه‌خواهان شدند وگرنه این حرکت از دست رفته بود.

 

دکتر روحانی با بیان اینکه اختلاف به معنای قرآنی و نه فرهنگ امروز در میان عشایر وجود ندارد، اضافه کرد: اختلاف و تفاوت یکی از آیت‌های الهی است و عشایر پاسدار تنوع فرهنگی در این سرزمین بودند.

 

وی عنوان کرد: درست است ما یک فرهنگ ملی داریم و همه زیر چتر آن هستیم اما تنوع فرهنگی یک نعمت است و بخشی از فرهنگ ما در سایه زبان‌های مختلف می‌باشد چرا که زبان مختلف اندیشه مختلف می‌آورد.

 

وی اذعان داشت: یکی از برنامه‌های غلط رضاخان مبارزه با عشایر بود و فکر می‌کرد برای ایجاد و حفظ امنیت قدرت مرکزی باید قدرت عشایر از بین برود و تعطیل شود در حالی که عشایر بهترین حافظان امنیت هستند.

 

رئیس‌جمهور ادامه داد: رضاخان به دنبال یکسان‌سازی فرهنگ و پرچم و ترکیب جمعیتی بود و فکر می‌کرد یکسان‌سازی حرمت و امنیت ملی به ارمغان می‌آورد ولی در این راستا موفق نبود.

 

وی تصریح کرد: تمدن و نوسازی جدید هیچ‌گاه منافاتی با تمدن عشایری ندارد بلکه عشایر می‌توانند فرصت خوبی هم برای رشد فرهنگی و هم رشد اقتصادی باشند.

 

وی اظهار کرد: انقلاب فرصتی برای بروز و ظهور تنوع‌های فرهنگی و قومی در این سرزمین بود و عشایر در نهضت اسلامی نقش بزرگی داشتند و در طول این نهضت عشایر ایلات و طوایف مختلف در سراسر کشور حامی انقلاب بودند تا انقلاب پیروز شد و پس از آن نیز برای استقرار این نظام تلاش کردند.

 

وی با بیان اینکه امروز برای توسعه ایران باید از عشایر به عنوان فرصت بزرگ دعوت کنیم، گفت: در پروژه‌های اقتصادی استان باید از نیروهای محلی استفاده شود و این خواست ملی است و اگر در این خصوص تبعیضی وجود دارد باید برطرف شود.

 

دکتر روحانی با بیان اینکه در شرایط امتیاز مساوی حق تقدم با نیروهای محلی است، خاطرنشان کرد: ما می‌خواهیم کشورمان توسعه یابد و در این راستا باید دست به دست هم دهیم و این کشور را به سمت تعالی و پیشرفت سوق دهیم.

 

وی افزود: امروز مبارزه با استکبار این است که کشور را بسازیم و با شعار و فریاد مسئله حل نمی‌شود بلکه باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

 

وی خوزستان را نگین ایران و دروازه ورود تشیع دانست و اظهار داشت: خوزستان جایگاهی است که باید پرچم اهل بیت در آن به اهتزاز درآید و عشایر و قومیت‌های مختلف استان علاوه بر عشق به ایران به خاندان رسالت و سنت پیامبر اعتقاد دارند و این اساس حرکت مردم است.

 

وی با بیان اینکه ما باید کشاورزی، دامپروری، صنعت و شیوه‌های اقتصادی را تقویت و شیوه‌های سنتی را به‌روز کنیم، اضافه کرد: در اقتصاد باید سود باشد چرا که اقتصاد سرمایه‌گذاری و تلاش و درآمد است و در این راستا دولت باید تلاش کند و دولت عشایر و اقوام را فرصت می‌داند و تبعیض حقوق شهروندی را نمی‌پذیرد.

 

وی تصریح کرد: تاکنون اقداماتی در این استان انجام شده و با توجه به اینکه دولت یازدهم در آغاز کار است اما در عین حال در حد توان‌اش قدم‌هایی را برداشته و برای خوزستان برنامه‌هایی دارد.

 

وی با بیان اینکه ما مصمم هستیم طرح بزرگ کشاورزی را که 550 هزار هکتار است در یک برنامه سه ساله به انجام برسانیم، یادآور شد: احیای کارون به عنوان یک اراده مدنظر دولت است و ما می‌دانیم که کارون باید سرزنده و پرنشاط باشد تا خوزستان نیز به نشاط و شور دست یابد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 333266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha