سپیده سیروسنیا، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران با اشاره به اینکه طبق نامه ارسالی به شهرداری تهران دستور توقف تخریب مسجد پنبه چی در دستور کار قرار گرفته است به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: پس از ارسال نامه به شهرداری تهران، به آنها اعلام شده است که باید نقشه جدید را به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارایه دهند.
وی گفت: در مکاتبه ای که با شهرداری صورت گرفته تاکید شده است که باید در نقشه جدید سردر به مساجد افزوده شود چرا که سردر قدیمی این مسجد اثری تاریخی بوده است.
وی با ابراز تاسف از تخریب مسجد پنبه چی گفت: همچنین طبق دستورالعمل ارسالی از شهرداری خواسته شده است که نسبت به بازسازی دوباره مسجد به همان حالت اولیه اقدام شود.
وی پیش از این هم در گفتگو با شبستان گفته بود: مسجد پنبه چی یکی از مساجد با قدمت و از میراث های فرهنگی کشور محسوب می شود بنابراین میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان تهران علی رغم اینکه تاکید کرده است، سر درب مسجد همانند گذشته حفظ شود ولی هنگام تخریب مسجد، متاسفانه هیچ توجه ای به توصیه های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام نشد و و علاوه بر تخریب مسجد، سر درب مسجد هم تخریب شد.
وی گفته بود: با توجه به اینکه این مسجد بنای با ارزشی بوده است اگر قبل از تخریب مسجد به سازمان گزارش می شد سازمان با ادامه تخریب این مسجد که قدمت بسیاری داشته مخالفت می کرد.
وی اظهار کرده بود: متاسفانه هماکنون سر درب مسجد به طور کامل تخریب و نقشههای معماری نیز به میراث فرهنگی ارائه نشده به همین منظور اداره میراث فرهنگی استان تهران طی نامه ای خواستار توقف ادامه ساختوساز مسجد بوده است.
مسجد "پنبهچی" در سال 1336 در تهران ساخته شد و به عنوان بنای دارای ارزش معماری شناخته شده بود. این مسجد در سال 81 و 82 به شهرداری به عنوان بنای واجد ارزش معماری اعلام شده بود. در تهران حدود 2500 بنای تاریخی واجد ارزش معماری شناسایی شده که تنها 730 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مسجد «پنبهچی» در محله پنبهچی باقیمانده از دوره پهلوی دوم و جزو بناهای تاریخی ارزشمند شناختهشده بود. هفته گذشته بدون گرفتن استعلام از اداره میراث فرهنگی استان تهران سردر تاریخی این بنا تخریب شد. هفت سال پیش نیز مسجد تاریخی «سلمان» چندماه پس از ثبت شدن در فهرست آثار ملی، با هدف اجرای طرحی تجاری و مذهبی با خاک یکسان شد و به جای آن، مجتمعی بنا شد که بخش کوچکی از آن با داشتن یک گنبد به مسجد تبدیل شده، البته آن ساختمان هنوز بهطور کامل بازسازی نشده است. پیش از آن نیز مسجد قاجاری «همت» در بازار سیروس با هدف دادن کاربری تجاری - مذهبی تخریب و بنایی به جای آن ساخته شد.
پایان پیام/
نظر شما