تروریسم و فرقه گرایی چالشی مشترک در منطقه

خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: تروریسم، افراط و فرقه گرایی چالش مشترکی برای همه کشورهای منطقه است و این چالش مشترک با همکاری مشترک قابل حل است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در کنفرانس خبری مشترک با عدنان منصور وزیر امور خارجه لبنان در بیروت، گفت: ما به جد اعتقاد داریم که تروریسم، افراط و فرقه گرایی یک چالش مشترک برای همه کشورهای منطقه است و اعتقاد داریم که این چالش مشترک با همکاری مشترک قابل حل است و اعتقاد داریم که منافع کوتاه مدت نباید مانع یک دیدگاه بلند برای رسیدن به اهداف مشترک کشورهای منطقه باشد.

وی ادامه داد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبتنی بر روابط گسترده همکاری و تفاهم با همه کشورهای منطقه به ویژه همسایگان ما است که در این میان کشور عربستان سعودی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و جمهوری اسلامی همواره آمادگی داشته که با دولت عربستان سعودی روابط مبتنی بر حسن همجواری، احترام متقابل و همکاری برای حل و فصل مشکلات منطقه ای داشته باشد و این روابط را ادامه دهد و کماکان ما همین آمادگی را داریم. من اعتقاد دارم که هرگونه پیش شرط برای تفاهم گروههای مختلف سوری در کنفرانس ژنو دو حتما برای رسیدن به توافق مفید نیست.

وی افزود: مشکل سوریه را باید مردم سوریه حل کنند و خارجی ها فقط می توانند کمک کنند و خارجی ها نباید شرط و شروط بگذارند. اما درباره حضور ایران ما هیچ پیش شرطی را برای حضور خودمان نمی پذیریم. اگر از ایران مانند سایر کشورها به صورت محترمانه درخواست شود که شرکت کند ما در این کنفرانس شرکت خواهیم کرد و اگر درخواست نشود حتما کسانی که مانع این درخواست شدند در آینده از اقدام خودشان پشیمان خواهند شد. حضور ایران برای رسیدن به راه حل می تواند کمک کننده باشد و برای این کمک ما شرط نمی پذیریم. ما به عنوان دولتی که دوست مردم لبنان است از هر حرکتی که نشان دهنده همکاری و وحدت بین گروههای مختلف لبنانی باشد دفاع می کنیم و از مردم و مسئولان لبنانی در این تلاشی که این روزها برای تشکیل دولت دارد به نتیجه می رسد حمایت می کنیم.

همه کشورها باید برای پایان دادن به جنگ در سوریه کمک کنند

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: همه کشورهای منطقه و کشورهای بیرون منطقه باید به پایان جنگ در سوریه و جلوگیری از گسترش افراط گرایی و فرقه گرایی و رسیدن به یک راه حل سیاسی مبتنی بر رای مردم سوریه کمک کنند.

ظریف گفت: معتقدیم همه کشورهای منطقه و کشورهای بیرون منطقه باید به پایان جنگ در سوریه و جلوگیری از گسترش افراط گرایی و فرقه گرایی و رسیدن به یک راه حل سیاسی مبتنی بر رای مردم سوریه که در صندوق رای خودش را نشان خواهد داد کمک کنند. این کار باید از طریق مردم سوریه انجام شود و سایر کشورها می توانند در این زمینه کمک کنند. جمهوری اسلامی خوشحال است که در کنار لبنان به هرگونه راه حل سیاسی در سوریه کمک کند. در روابط دوجانبه هم ما امیدواریم که هر چه بیشتر و گسترده تر همکاری های اقتصادی دو کشور و همکاری های فرهنگی به نفع مردم دو کشور و به نفع مردم منطقه گسترش پیدا کند و توافق هایی که در گذشته بین دو کشور تنظیم شده با شکل گیری فضای جدید بین المللی بدون مشکل به پیش برود. ما علاقمندیم با دولت لبنان برای یافتن افراد دیپلمات ایرانی که در لبنان ربوده شده اند و همچنین امام موسی صدر و همراهانشان که سالهاست مفقود شده اند برای یافتن این بزرگان و بازگرداندن آن ها به سلامت به خانه و خانواده شان همکاری کنیم و در این همکاری به نتیجه های خوبی برسیم.

 ظریف در پایان اظهار داشت: بسیار خوشحالم که در سفر امروز این امکان و افتخار برای بنده وجود داشت که با مقامات و مسئولان مختلف لبنانی، ریاست جمهوری، ریاست مجلس، نخست وزیر منتخب و سایر شخصیت های لبنانی گفتگو کنم و امیدوارم این گفتگوها زمینه همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بیشتر بین دو کشور دوست و برادر ایران و لبنان را فراهم کند.

ظریف: امیدوارم در آینده نزدیک با همکاری همه گروههای لبنانی شاهد تشکیل دولت باشیم

 وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: امیدوارم در آینده نزدیک با همکاری و همدلی همه گروههای لبنانی شاهد تشکیل دولت و استقرار و امن و ثبات بیشتر در این کشور باشیم.

 ظریف گفت: از برادر و دوست عزیزم وزیر امور خارجه و دولت و مردم خوب و عزیز لبنان برای استقبال و پذیرایی شان بسیار سپاسگزارم. برای مردم ایران، لبنان کشوری عزیز و نمود بزرگ استقامت در مقابل صهیونیسم و نمود وحدت و پیشرفت میان گروههای مختلف در این کشور دوست و برادر است. بسیار خوشحالم که سفر بنده به لبنان با یک تحول مثبت در وحدت بین گروههای لبنانی همراه شده است و امیدوارم در آینده نزدیک با همکاری و همدلی همه گروههای لبنانی شاهد تشکیل دولت و استقرار و امن و ثبات بیشتر در این کشور دوست و برادر باشیم. من با وزیر امور خارجه در نکاتی که مطرح کردند کاملا موافقم. ما در این منطقه و جهان با یک بحران مشترک و چالش مشترک روبرو هستیم و ضروری است که در این چالش مشترک همه کشورهای منطقه با هم تشریک مساعی کنند تا مانع از گسترش فرقه گرایی و تروریسم و افراط گرایی در این منطقه حساس دنیا شوند.

وی افزود: خون مردم ایران و مردم لبنان در این جنگ با ترور و افراط گرایی بر روی خیابان های بیروت ریخته شد و ما از تلاش دولت لبنان برای دستگیری عوامل این جنایت هولناک که جنایات دیگری هم در سرزمین لبنان مرتکب شده بودند سپاسگزاری می کنیم و امیدواریم این همکاری شروعی برای مقابله به صورت منطقه ای با این پدیده بسیار خطرناک باشد.

وزیرخارجه لبنان: عملیات تروریستی علیه سفارت ایران قلب لبنان را هدف گرفت

وزیر امور خارجه لبنان تاکید کرد: عملیات تروریستی اخیر علیه سفارت ایران در بیروت در واقع قلب لبنان را هدف گرفت.

 عدنان منصور در کنفرانس خبری مشترک با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در بیروت، گفت: به مشارکت ایران در کنفرانس ژنو دو با توجه به تاثیرگذاری و نقش منطقه ای و بین المللی آن امیدواریم و اگر ایران به دلایلی در این کنفرانس شرکت نکند این، تاثیرگذاری و نقش آن را در منطقه و یافتن راه حل و کمک به یافتن راه حل های مسالمت آمیز برای مسائل آن خدشه دار نخواهد کرد. همچنین برای اجرای توافقنامه ها و پروتکل های امضا شده بین دو کشور ابراز تمایل کردیم تا روابط اقتصادی و فرهنگی و تجاری به سطح روابط سیاسی ممتاز بین دو کشور برسد. همچنین به منظور تلاش با هم از طریق جامعه بین المللی و کشورهای خود برای مبارزه با تروریسم دیدگاههای مشترک وجود دارد.

 عدنان منصور در پاسخ به سوالی درباره آخرین تحولات مربوط به مساله انفجار تروریستی اخیر علیه سفارت ایران در بیروت، اظهار داشت: عملیات تروریستی که علیه سفارت ایران در بیروت رخ داد در واقع قلب لبنان را هدف گرفت. به ویژه اینکه این اقدام تروریستی در لبنان و علیه کشور دوست و برادر صورت گرفت و در آن شماری از ایرانی ها به خصوص رایزن فرهنگی ایران شهید شدند. به همین علت لبنان مستقیما به تحقیقات و همچنین بازداشت همه کسانی که در این عملیات تروریستی دست دارند،اهمیت می دهد و به آن توجه دارد و این پرونده تروریستی با مرگ ماجد ماجد بسته نخواهد شد. دستگاههای امنیتی و نظامی و اطلاعاتی به تحقیقات ادامه می دهند تا به نتیجه مورد نظر برسند. زیرا این تروریسم ریشه ها و هسته هایی دارد و باید این هسته ها را تحت تعقیب قرار دهیم تا آنها را ریشه کن کنیم و مسئولیت ما در اینجا نهفته است و با جمهوری اسلامی ایران به منظور پیگرد این تروریسم همکاری و در این زمینه تبادل اطلاعات می کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 332527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha