به گزارش خبرگزاری شبستان، لطف الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور امروز در همایش مسئولان هماهنگی و رؤسای هیئتهای بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری وزارتخانهها، نهادها و دستگاههای اجرایی گفت: بحث نظام اداری یکی از موضوعات مهم و اساسی است که در سال جهاد اقتصادی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. مهمترین جهاد در این سال بالا بردن بهرهوری در نظام اداری است، در حقیقت بدون بالا بردن بهرهوری نظام اداری ارتقا نمییابد.
وی با بیان اینکه وحدت، ایمان و باور از اصول اساسی در ارتقای نظام اداری است، اظهار کرد: روحیه جهادی و مسایل فرعی را اصلی نکردن نیز از جمله نکات مهم در ارتقای سلامت اداری است که اگر مدیران این موضوع را بدانند و به آن باور داشته باشند تمام مسایل به راحتی حل میشود.
فروزنده در مورد اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها در کشور یادآور شد: جریان فتنه و استکبار جهانی چشم طمع به یارانهها داشت و سعی کرد در این حوزه وارد شود، اما با اتکا به روحیه و ایمان و خودباوری کار به جایی نبرد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور با اشاره به نکات محوری سند چشمانداز 30 ساله اظهار کرد: در این سند نگاه ارزشی و دینی یکی از محورهای مهم و استراتژی حرکت را مشخص میکند و باید بر اساس آن نظام اداری شایسته نظام جمهوری اسلامی را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: بر اساس سیاستهای مقام معظم رهبری پیشگیری در ارتقای سلامت اداری و برخورد قاطع بر اساس عدالت یکی از محورهای ارتقای سلامت اداری است.
فروزنده با بیان اینکه باید ساختار و فرآیند در سیستم اداری اصلاح شود، افزود: با جذب نیروهای خود اصلاح ساختار فرآیند اداری، اولویتبندی، حذف موارد غیر ضروری میتوانیم در ایجاد زمینه ارتقای سلامت اداری مؤثر باشیم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور خاطرنشان کرد: هدف از ارتقای سلامت اداری ایجاد امنیت و جلب رضایت مردم است و در این راه باید هر یک از اموری را که مردم میتوانند انجام دهند به آنها واگذار کنیم و فقط دولت در حیطه نظارت وارد شود.
وی ادغام بسیاری از فعالیتهای موازی را یکی از راههای کسب سلامت اداری دانست و تصریح کرد: طبق آمار جدید چهار هزار و سیصد واحد ساختمانی در تهران شناسایی شده است که یک دوم این واحدها نیازمند تشکیلات پشتیبانی هستند. در این رابطه استفاده از دورکاری میتواند از حجم پشتیبانی برای این واحدهای ساختمانی کم کند.
فروزنده سرانه هزینه چای کارمند را چهار هزار تومان اعلام کرد و ادامه داد: سرانه مصرف انرژی برای هر کارمند صد هزار تومان است که استفاده از دورکاری و توسعه دولت الکترونیک میتواند هم در راه کاهش هزینهها و هم به عنوان مهمترین عامل در پیشگیری از فساد اداری محسوب میشود.
وی گفت: شفافسازی سلامت فرآیندها در سیستم اداری، پیشگیری و استفاده از ابزار کنترل از جمله نکاتی است که میتواند در راه ارتقای سلامت نظام اداری مؤثر باشد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور با اشاره به اینکه هیچ پروندهای در مورد نارضایتی ارباب رجوع در نهادها و سازمانهای مختلف وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به نارضایتی مردم در تأخیر امور محوله به سازمانها چرا هنوز هیچ پروندهای در این رابطه دیده نمیشود.
فروزنده اظهار کرد: اگر دولت الکترونیک را توسعه دهیم ارتباط رودرروی کارمند و ارباب رجوع حذف میشود و همین موضوع موجب کاهش فساد اداری به همراه کاهش هزینهها و افزایش مزایای دیگر است.
وی با بیان اینکه اگر مدیر در هر سطحی به منافع خود فکر کند فاجعه بزرگ اداری است، یادآور شد: نیروی انسانی نقش اساسی در ارتقای سلامت اداری دارد و اینکه مدیران در هر یک از سطوح مدیریت فقط به مراکز فساد فکر کنند فاجعه بزرگ اداری است. اگر مدیران را بر اساس آموزههای دینی توجیه کنیم بسیاری از فسادها در ادارات حل میشود.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور با تأکید بر شاخص معیار در انتخاب مدیران اظهار کرد: اگر مدیری بر اساس معیار انتخاب شود و فرآیند نظارت نیز به خوبی اعمال شود فساد به وجود نمیآید.
وی با اشاره به اجرای دوره سلمان در ادارات و وزارتخانهها گفت: در این دوره نظرات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) و همچنین اسناد قانونی نظام اداری به مدیران آموزش داده میشود و بسیاری از مواردی که بر اساس ناآشنایی مدیران با قوانین و مقررات شکل میگیرد، کاهش مییابد.
فروزنده ادامه داد: برای این دورههای آموزشی مدرک نوع دوم نیز در نظر گرفته شده و ارتقای مقاطع تحصیلی نیز برای هر مدیری مشخص شده است.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور پیشخوان روستایی را یکی از راههای ارائه خدمت به مردم خواند و افزود: این پیشخوان در روستاها با ارائه خدمات مختلف به روستاییان مانع مراجعه مردم به شهر میشود و از سوی دیگر در بخش خصوصی و ارائه خدمات رقابت ایجاد میکند.
وی خودکنترلی را یکی از ویژگیهای مطلوب نیروی انسانی دانست و افزود: بدون وجدان کاری و انضباط اجتماعی کار پیش نمیرود. کارکنان اهل خلاقیت و نوآوری با در نظر گرفتن وجدان کاری به عنوان مؤثرترین نیروهای یک سازمان محسوب میشوند.
فروزنده عدم طبقهبندی مشاغل را یکی از معضلات اداری عنوان کرد و گفت: چون افراد متناسب با تخصص خود قرار نمیگیرند به دنبال هر راهی برای ورود به ادارات هستند، به همین جهت در استخدام افراد ذوق آنها دیده نمیشود.
وی گفت: نظام پرداخت حقوق کارمندان پنجاه درصد ثابت و پنجاه درصد در دست مدیران است که باید مبلغ فوقالعاده در حقوق نیز متناسب با فعالیت کارمندان در نظر گرفته شود، زیرا ثابت شدن فوقالعاده در یک فیش حقوقی مانع توجه به زحمات افراد است.
فروزنده هیئتهای پنهان و آشکار نظارت بر عملکرد دستگاهها را یکی از راههای ارتقای نظام سلامت اداری دانست و افزود: آمار موجود نشان میدهد که فساد اداری کاهش یافته است اما مردم این موضوع را قبول ندارند، این هیئتها با نظارت بر عملکرد دستگاهها در برخورد با ارباب رجوع و ارائه خدمات به آنها میتوانند گامی بلند در راستای کسب سلامت نظام اداری باشند.
وی با بیان اینکه دستگاههای نظارتی نباید نقش مچگیری داشته باشند، خاطرنشان کرد: این دستگاهها میتوانند با اعمال نقش حمایتی در راه سلامت نظام اداری مؤثر باشند.
وی با بیان اینکه دولت نهم و دهم تکلیف داشت تا پنج درصد نیروی انسانی را در سازمانها و ادارات کاهش دهد، تأکید کرد: بر اساس گزارشهای موجود در دولت نهم و دهم ده درصد نیروی انسانی کاهش یافت اما گزارشی که پیرامون این موضوع داده شد این امر را مورد توجه قرار نداد که این بیانصافی در قضاوت است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری گفت: مدیران صالح نباید مورد سوء ظن قرار بگیرند و این همان نکته مهمی است که در صحبتهای مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت. باید با این مدیران با رویکرد اثباتی و تشویقی برخورد کرد.
فروزنده اظهار کرد: با توجه به بررسیهای موجود در نظام اداری کشور بسیاری از مسایل اخلاقی و فساد وجود ندارد و بیشتر مسایل مربوط به تنبلی و کمکاری است.
گفتنی است، همایش مسئولان هماهنگی و رؤسای هیئتهای بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری وزارتخانهها، نهادها و دستگاههای اجرایی یکشنبه چهارم اردیبهشت در سازمان مرکزی کمیته امداد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما