به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز گذشته مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای محمد جواد ظریف راهی آمریکای لاتین شد.
بنابراین گزارش، پس از آن که وزارت امور خارجه کشورمان مسئولیت انجام مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 را به خوبی به انجام رساند و روز گذشته با نهایی شدن توافقات خیالش از بابت پرونده هسته ای آسوده شد، سفرهای مهم و تقویت روابط تاثیر گذار در دستور کار وزیر و معاونینش قرار گرفت. در همین راستا علاوه بر سفر محمد جواد ظریف به لبنان، معاون وی هم راهی آمریکای لاتین شد.
مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه دولت یازدهم که پیش از این فرصت انجام وظیفه در حیطه اختیارات خود را نیافته بود و از ظرفیت هایش تنها در پرونده هسته ای بهره برده می شد، روز گذشته بالاخره پس از 6 ماه معاونت وزیر راهی کشورهای آمریکای لاتین شد.
معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه در سفر 10 روزه خود به سه کشور آمریکای لاتین برنامه کاری گسترده ای را در مذاکرات پیش رو خواهد داشت.
مقصد نخست معاون وزیر امور خارجه که بامداد امروز (دوشنبه) آغاز شد، کوبا است و پس از آن هم عازم ونزوئلا و بولیوی خواهد شد.
تخت روانچی پیش از ترک تهران اظهار داشت: در این سفر با مقامات کشورهای یاد شده در سطوح مختلف دیدار و گفت و گو خواهم کرد.
وی هدف از این سفر را گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، مشورت های سیاسی و موضوعات روز همچون موضوع هسته ای ایران بیان کرد.
این سفر درحالی انجام می شود که در دولت های نهم و دهم روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین تحت عنوان حیاط خلوت آمریکا از میزان خوبی برخوردار بود تا جایی که رئیس جمهور پیشین رئیس دولت ونزوئلا را یار غار خود قرار داده بود و سالانه چندین سفر از سوی هوگو چاوز به تهران و از سوی احمدی نژاد به ونزوئلا صورت می گرفت.
اما با سر کار آمدن دولت یازدهم کارشناسان سیاست خارجی معتقد بودند که روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین به خوبی گذشته نخواهد بود زیرا وزارت امور خارجه این دولت درگیر حل مناقشات پرونده هسته ای بود و فرصت ایجاد چنین روابطی را نداشت تا این که پس از نهایی شدن پرونده هسته ای در گام ابتدایی تقویت روابط این گونه آغاز شد.
جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی همواره بر ایجاد رابطه سیاسی و اقتصادی با کشورهای آمریکای لاتین تاکید داشته زیرا این کشورها از نظر سیاسی نقطه مشترکی با ایران در دشمنی با آمریکا و ایستادن در مقابل زورگویی های این کشور دارند و از نقطه نظر اقتصادی نیز ظرفیت های بسیار خوبی برای صادرات صنعت و کالا به این کشورها از سوی ایران و واردات کالاهای مرغوب کشاورزی از آن کشورها به ایران وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما